Annonce
Horsens

Dansk Folkeparti skifter kaptajn i byrådsgruppen

Claus Kvist Hansen (t.v.) har fra årsskiftet overdraget posten som gruppeformand i byrådsgruppen til Michael Nedersøe, der ses til højre i billedet. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Michael Nedersøe er fra årsskiftet blevet gruppeformand i DF's tre mand store byrådsgruppe. Den afgående formand, Claus Kvist Hansen, har i modsætning til den nye gruppeformand ikke længere landspolitiske ambitioner.
Annonce

Horsens: Byrådsmedlem Michael Nedersøe (DF) har fra starten af det nye år overtaget posten som gruppeformand for sit parti i Horsens Byråd.

Det har den afgåede formand, Claus Kvist Hansen, meddelt i en nytårshilsen til de lokale medlemmer.

"Grunden er, at Michael stadig har folketingsambitioner, og jeg vil gerne give Michael al den rygvind, jeg kan, som tak for et godt samarbejde. Gruppeformanden tegner partiet udadtil og er derfor ofte den mest synlige i medierne, og det håber jeg kan komme ham til gode", skriver han og roser sin afløser:

"Michael har som lokalformand og byrådsmedlem lagt et utrolig stort arbejde i politik, og jeg er overbevist om, at Michael kan videreføre og øge DF's resultater i Horsens."

Claus Kvist Hansen sad i Folketinget fra 2015 til 2019, men opnåede ikke genvalg ved valget i juni sidste år. Han meddeler nu i sin nytårshilsen, at han ikke længere ønsker at være kandidat til Folketinget.

Rent praktisk vil det ikke have den store betydning, at jeg bliver gruppeformand, for vi har altid været enige om linjen i gruppen, men jeg ser det da som et kæmpe skulderklap fra Claus.

Michael Nedersøe (DF), gruppeformand

Annonce

Et kæmpe skulderklap

Michael Nedersøe glæder sig over sin nye rolle i byrådsgruppen, som også har opbakning fra det tredje medlem af gruppen, Louise Lange. Hun er p.t. på barsel.

- Jeg har vidst det et stykke tid. Rent praktisk vil det ikke have den store betydning, at jeg bliver gruppeformand, for vi har altid været enige om linjen i gruppen, men jeg ser det da som et kæmpe skulderklap fra Claus, siger Nedersøe.

De tre medlemmer af byrådet beholder deres udvalgsposter. Det betyder, at Claus Kvist Hansen, selv om han træder et skridt tilbage, beholder partiets plads i det vigtige økonomi- og erhvervsudvalg.

- Michael er mildt sagt godt booket op med udvalg, og vi er enige om, at vi ikke skal lave en stor rokade lige nu. Vi har et supergodt samarbejde, og vi har i de seneste to år lagt linjen og strategierne i fællesskab og enighed. Sådan bliver det også fremover, siger Claus Kvist Hansen.

Claus Kvist Hansen har ifølge eget udsagn ingen planer om at drosle ned på det lokalpolitiske arbejde i resten af byrådsperioden, men han har endnu ikke taget stilling til, om han vil stille op til endnu en byrådsperiode ved kommunalvalget i november 2021.

- Jeg er lige nu ved at afklare min jobmæssige fremtid, og mit valg afhænger af, om et nyt job kan forenes med byrådsarbejdet, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Unge færdige med første uddannelsestrin

Annonce