Annonce
Debat

Dansk Folkeparti mod Tesfaye: Han bør fjerne skampletten og hjælpe et ungt par nu

"Det unge par burde aldrig have været skilt ad, og det er ikke kun en skamplet på retsfølelsen, men også et direkte overgreb mod en lille families mulighed for at bo i Højvangen", skriver Dansk Folkepartis medlemmer af Skanderborg Byråd. Arkivfoto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

DEBAT: I den nordlige del af Skanderborg by ligger Højvangen, et fantastisk boligområde, der desværre for en del år siden havnede på regeringens ghettoliste. En ghettoliste, der offentliggøres hvert år af regeringen og indeholder en liste over udsatte boligområder i Danmark.

Siden er der gjort et kæmpestort stykke arbejde, ikke mindst grundet flot arbejde af "Projekt Højvangen", hvis formål er og har været at styrke de positive forandringer, der er sket i boligområdet igennem de seneste år. Et stærkt samarbejde mellem Skanderborg Andelsboligforening, Midtjysk Boligselskab, Skanderborg Kommune, Landsbyggefonden, og som har fjernet området fra ghettolisten.


Annonce

Det er en skamplet af de helt store. Den liste skal opdateres nu, og så skal ministeren hjælpe det unge par med at blive genforenet.


På trods af, at ghettolisten for længst er fortid, så har en såkaldt boligkravsliste sat en stopper for, at Tomas Tordrup og Dariia Tsyhanchuk, der har kendt hinanden i fem år og nu venter barn sammen, kan leve sammen, og sat en skygge over forventningen til at blive forældre. Afslaget om familiesammenføring blev givet, fordi de boede i Højvangen.

Det unge par burde aldrig have været skilt ad, og det er ikke kun en skamplet på retsfølelsen, men også et direkte overgreb mod en lille families mulighed for at bo i Højvangen.

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye vil ikke gå ind i sagen ud over at beklage, at boligkravslisten ikke er blevet opdateret de seneste to år. Det er en skamplet af de helt store. Den liste skal opdateres nu, og så skal ministeren hjælpe det unge par med at blive genforenet.

Et gammelt mundheld hedder: "Det er ingen skam at få en plet. Men det er en skam ikke at få den fjernet". Da Mattias Tesfaye øjensynligt ikke har ret travlt med at få fjernet skampletten, er Dansk Folkepartis folketingsmedlem Mette Hjermind Dencker, der er valgt i Skanderborg, gået ind i sagen i håbet om, at boligkravslisten opdateres NU, og der aktivt bliver givet hjælp til det unge par, så Thomas og Dariias lille ny kan komme til verden i Danmark og måske endda i Skanderborg.

Annonce
Horsens For abonnenter

Langt fra første gang: 35-årig sendte dickpics og truede piger til at sende nøgenbilleder, mens han var i behandlingsdom for tilsvarende kriminalitet

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Horsens For abonnenter

Se visualiseringerne af omstridt omfartsvej: Stor landskabsbro på otte søjler gennem naturskøn ådal er på tegnebrættet

Horsens

Nyt svar fra ministerium: Bådvraget i fjorden kan få lov at blive liggende

Hedensted For abonnenter

Bliver dit nabolag også tilgodeset? Se listen over ekstraordinært mange nye byggegrunde

Brædstrup

Udvidelse af hal, julebelysning og en skovtrold: Budgetforlig kastede lidt af hvert af sig

Nyhedsbrev For abonnenter

Dagens overblik: Få styr på de vigtigste lokale historier på fem minutter

Horsens

Dement beboer gik hjemmefra og blev fundet død: Alle procedurer er fulgt både før og efter, han forlod plejehjemmet

Kultur

Lidende Elton John udskyder dele af den farvel-turné, der skal forbi Horsens i 2022

Erhverv

Stjerneadvokat afsløret: Skal betale millionbeløb tilbage

Sport

Drømmen om OL lever: Dramatisk kollision i kapsejlads var et stort antiklimaks for Horsens-sejler

HH Elite For abonnenter

HH Elite i vild optur: Jan Leslie forvandlede døde høns til et vinderhold med stærke keepere og blev belønnet med en sejr

Horsens

Beboere skal genhuses efter brand i villa

Annonce