Annonce
Debat

Dansk Folkeparti går stadig forrest i sikringen af rent drikkevand i Odder Kommune

John Rosenhøj, DF byrådet i Odder

Læserbrev: Dansk Folkeparti går stadig forrest i sikringen af rent drikkevand i Odder Kommune.

Ved  miljø-, teknik- og klimaudvalgets møde 9. februar var BNBO (beskyttelse af boringnære beskyttelsesområder ved drikke vandboringer) igen igen på dagsordenen.

Dette emne har været oppe i mange år, og i den forbindelse var vi ved at være nået til vejs ende og kan udpege de områder, vi ønsker beskyttet.

Annonce

Men igen-igen blev der lagt op til en tagen til efterretning, fordi Odder Vandværk vil lave tre nye boringer, og så skulle vi vente igen igen med alt BNBO.

Dette ønskede Dansk Folkeparti ikke - tværtimod gik vi forrest- og hele udvalget gik ind for følgende beslutning - at udvalget ønsker:

- At arbejdet med BNBO på bringerne 98.802, 99.305, 99.952 og 99.292 ikke afventer genberegning af Odder Vandværks øvrige nye boringer.

- At der etableres BNBO på de vandværker, hvor BNBO er genberegnet.

- At der gives en orientering om status på næste møde.

Så der skal nu laves BNBO på Dyngby Strands Vandværk, Hundslund Vandværk, Kildepladsen Troldbjerg, Odder Vandværk, Boulstrupværket, Ulvskovværket og Stenkalvens Vandværk.

Det er et stort skridt, vi er nået i forhold til de sidste otte år, men slet ikke langt nok, for jeg er bange for, at ingen lodsejere (landmænd) vil indgå frivillige aftaler om BNBO, ligesom skovrejsning ej heller bliver en mulighed.

Hvis disse forhandlinger ikke ender i tilstrækkelig sikring af grundvandet, vil Dansk Folkeparti se sig nødsaget til at foreslå en ekspropriering af de nødvendige hektar til sikring af vores alle sammens drikkevand.


Dansk Folkeparti vil eventuelt se sig nødsaget til at foreslå en ekspropriering af de nødvendige hektar til sikring af vores alle sammens drikkevand.

John Rosenhøj


Det betyder, at der laves lokalplan for et givet område primært omkring Boulstrup, hvor truslen mod nedsivning er størst - til gavn for almenvellet og midlerne hertil afsættes i budget 2022.

Jeg håber på, at landbruget vil spille frivilligt med her, således vi kan få naturstyrelsen indover og give 50  procent til skovrejsningsprojektet, men jeg tvivler, hvorfor jeg til kommende budget vil få afsat de fornødne midler til en skovrejsning finansieret af Odder Kommune.

Hvis en folkepark til 40-60 millioner kroner kan findes, kan et skovrejsningsprojekt i størrelsesordenen 50-100 millioner kroner også - afhængig af arealstørrelsen.

Annonce
Horsens For abonnenter

Planer om daginstitution ved Nørrestrand sendt i høring: Placeringen er så langt som muligt fra det første - meget omdiskuterede - bud

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Rock i Lunden vender hjem med rap, rock og strygere: Se næsten hele plakaten

Sport For abonnenter

En vild rejse og forvandling: I 15 år levede han under de drabelige borgerkrige i Sydsudan – han tog til USA og kunne ikke tælle til ti på engelsk – nu er han profil i Horsens IC

Horsens

Politiet måtte have gang i blå blink og eftersættelse, da 25-årig kørte over for rødt lys

Byens Bedste

Afstemningen er åben: Nu kan du stemme på Byens Bedste 2021

Regeringen holder pressemøde om restriktioner onsdag aften

HH Elite For abonnenter

HH Elite bløder med millionunderskud - men der er ingen krav om overskud: Derfor er der fuld kontrol, og ingen alarmklokker, der ringer hos ledelsen

Erhverv For abonnenter

Stor virksomhed med rødder i Hornsyld har forladt byen helt: - Det var tid for barnet til at flytte hjemmefra

Horsens

Coronasmitten sætter flere ny rekorder i Horsens: Aldrig har der været så mange smittede på én uge eller på ét døgn

Medie: Epidemikommission vil sende skoleelever hjem

Hedensted

Så mange elever vil blive berørt af nyt klasseloft: Kun få skoler har store klasser i indskolingen

Erhverv For abonnenter

Her vil Hybel bygge og bo: Se planerne for Hybels ny domicil, der ikke blev som først planlagt

Odder

Mariehønen Evigglads far boede i Hou

Annonce