Annonce
Erhverv

Dansk Energi: Tak til de ordentlige virksomheder og virksomhedsledere

Danske virksomheder - herunder energiselskaberne - strakte sig lidt længere end normalt under coronakrisen. Foto: Peter Leth-Larsen

Vi er næsten ude af tunnelen. Vi har længe kunnet skimte lyset, men nu er det her. Og det lyser stærkere end nogensinde: Coronapandemien trækker sig, det er sommer, og vi kan ånde igen. Uden mundbind og blandt mennesker, vi kan give vores kære et kram og se tilbage på de måneder, ja, år, der er gået med nedlukning.

Det har været hårdt, for nogle helt umenneskeligt hårdt - men vi kan alligevel se tilbage på tiden med pandemien og måske finde en stolthed over, hvem vi er. For pandemien viste, at danskerne på ganske kort tid og med det store flertal forstår at omformulere det ellers så danske ”jeg” til et ”vi”.

Gennem de hårde måneder er der sagt tak: Tak til det modige frontpersonale, til skolelærerne, til børnene og de unge og til danskerne generelt. Selv har jeg ikke holdt mig tilbage, for de fortjener alle et stort, og utvetydigt, tak for indsatsen.

Annonce

Men én særlig gruppe vil jeg alligevel gerne fremhæve og rette en lyskegle imod: Alle de ansvarlige og ordentlige virksomhedsejere, vi har i dette land. De virksomheder, der er drevet ud fra et værdisæt, hvor omsorg for de ansatte og det samfund, man er del af, står centralt. Og det er de fleste.

Mange brancher stemplede ind, da coronaen strammede sit greb. Nogle beholdt ansatte længere end økonomien strakte. Mange gav nødlidende virksomheder lidt længere kredit eller fremrykkede betalingen til deres leverandører. Restauratører lavede overskudsmad til hjemløse, og andre omstillede plastproduktion til produktion af værnemidler. De gode eksempler findes overalt. Og det er vi taknemmelige for.

Mit hjørne af verden - det, der sørger for, at der er strøm i kontakten og varme i radiatoren - stemplede også ind, da krisen ramte. De hjalp et presset lokalt erhvervsliv og de ramte familier i dækningsområdet.

Et par eksempler: Ved at sænke tariffen på transport af el i de ledninger, der forsyner store dele af Sjælland, gav Andel, gennem sit datterselskab Cerius, en håndsrækning på 400 millioner kroner til private og erhvervsliv i dækningsområdet. Jysk Energi skar 25 millioner kroner af sine tariffer gennem NOE Net, og for Norlys var rabatten gennem netselskabet N1 500 millioner kroner.

Thy-Mors Energi greb i egen lomme og forudbetalte regninger for 10 millioner til sine leverandører - og samme model blev brugt af Verdo og Vestforsyning. Energi Fyn leverede gratis strøm til et lokalt destilleri, da det lagde produktionen om til dyrebar håndsprit. Ewii købte gavekort af lokale erhvervsdrivende og udloddede dem blandt forbrugerne for at sikre en minimumsomsætning hos den kriseramte detailhandel.

Jeg kunne blive ved. Også i andre brancher.

Virksomhedsejere og -ledere har også måttet tage hånd om en forandret hverdag for deres organisation. Mange har skullet kigge dybt i værktøjskassen af ledelsestiltag, og som altid, når ledelse er i spil, udfordrer det de værdier eller den logik, som organisationen drives ud fra.

Jeg ved godt, at ikke alle danskere og virksomheder har vist lige meget samfundssind. Og nogle har ydet en større indsats end andre. Men lad os for en stund dvæle ved, hvordan vi trods alt klarede os igennem en verdensomspændende pandemi med værdigheden i behold. Og med en vished om, at inderst inde vil danskerne fællesskabet og ordentligheden - om de er lønmodtagere eller selvstændige, private eller virksomheder.

Virksomheder drives af mennesker og mennesker er ikke ufejlbarlige. Så der findes også mindre ordentlige virksomhedsledere og -ejere. Men heldigvis har det overvejende flertal aktivt bidraget til at få Danmark gennem epidemien.

Så til jer: Tak for, at også I har ydet en indsats for at få vores samfund gennem krisen.

De skriver Erhvervsklummen

Erhvervsklummen skrives på skift af:

Brian Mikkelsen, direktør, Dansk Erhverv

Mira Lie Nielsen, bolig- og formueøkonom, Nykredit

Lizette Risgaard, formand, Fagbevægelsens Hovedorganisation

Søren Søndergaard, formand, Landbrug & Fødevarer

Lars Sandahl Sørensen, direktør, Dansk Industri

Lars Aagaard, direktør, Dansk Energi

Lars Aagaard, adm. direktør, Dansk Energi. Pr-foto


Mit hjørne af verden - det, der sørger for, at der er strøm i kontakten og varme i radiatoren - hjalp et presset lokalt erhvervsliv og de ramte familier i dækningsområdet.

Fra klummen
Annonce
Horsens For abonnenter

Grønt lys til lovligt gaderæs: Horsens Kommune afsætter 1,2 millioner kroner til etablering af streetracebane

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

To er blevet fyret: Kommunalt ansatte snagede i 300 personers følsomme oplysninger

Horsens For abonnenter

Det er endnu uvist, om der er PFOS-forurening i Horsens, men "der er ikke risiko for mennesker eller grundvandet"

Horsens

Se Regitzes smukke buket til kronprinsesse Mary: Jeg blev da lidt starstruck, da jeg fik opgaven

Erhverv For abonnenter

Sengeproducent leverer million-resultat: I vores mest optimistiske scenarier havde vi ikke forudset en så voldsom vækst

Sport

Han sprang ud som HIC's nye guldfugl: Angrebsspillet fungerede næsten til perfektion i premieren, men det er ikke nødvendigvis kun positivt

Kultur For abonnenter

Kvinderne styrer: 'Gift ved første blik'-mændene har problemer med kæledyr og prutter

Horsens

23-årig slog alarm om drab i Køge fra lejlighed i Horsens: Nu sidder han selv på anklagebænken tiltalt for drabet

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Hedensted

Havde gang i 50 wienerschnitzler: Forpagter måtte sadle hurtigt om efter brand

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

AC Horsens

Stolt AC Horsens-træner oven på pokaltriumf: Hvor mange kan skifte ni mand ud og så vinde over et superligamandskab?

Horsens For abonnenter

Bilister har svært ved at komme ud på landevej: Her kan der komme en rundkørsel

AC Horsens

Se videoanalyse: AC Horsens tævede Silkeborg og nu venter ærkerivalerne fra VB i 1/8-finalen

Annonce