Annonce
Erhverv

Dansk Boligbyg erkender fejl i entrepriseaftale og indfører ID-kort

Direktør Anton Nørgaard fra Dansk Boligbyg har besluttet at indføre obligatorisk ID-adgangskort på en omstidt byggeplads i København. Han overvejer nu, om det skal gælde alle byggepladser fremover. Arkivfoto: Morten Pape
En ny sag om manglende overenskomstforhold på en byggeplads i København er endt i, at den horsensianske hovedentreprenør indfører ID-kort på pladsen og ser alle entrepriseaftaler efter i sømmene.
Annonce

Horsens: Dansk Boligbyg fra Horsens har i mange uger befundet sig midt i en storm om arbejdsforholdene på en byggeplads på Lundtoftegade i København, hvor firmaet er hovedentreprenør.

Dét efter tilbagevendende sager med udenlandske arbejdere, der angiveligt ikke har været ansat efter danske overenskomstforhold af underentreprenørerne.

Nu har Dansk Boligbyg besluttet at indføre obligatorisk ID-adgangskort på byggepladsen.

- Nu vil vi simpelthen ikke have mere ballade dernede, så nu har vi besluttet, at vi indfører ID-kort på byggepladsen, og så vil vi overveje, om vi skal gøre det generelt på vores byggepladser fremover. Vi har fået så meget dårlig omtale på det her, og nu må vi se, om det her kan medvirke til bedre kontrol, siger direktør hos Dansk Boligbyg Anton Nørgaard til Fagbladet 3F.

Den seneste sag på byggepladsen blev opdaget forleden, hvor to udenlandske murere angiveligt stak af i løb, da en faglig sekretær fra 3F besøgte pladsen.

Jeg har indskærpet procedurerne, og vores afdelinger går nu i gang med at gennemgå samtlige entreprise-aftaler, vi har. Alle underentreprenører bliver kontaktet med krav om at fremlægge skriftlig dokumentation.

Anton Nørgaard, direktør i Dansk Boligbyg

Annonce

Lever ikke op til overenskomst

På den baggrund indkaldte 3F tirsdag til organisationsmøde på byggepladsen mellem Dansk Byggeri, 3F, Dansk Boligbyg og MK Murerservice.

- Vi betinger vi os, at alle vores underentreprenører aflønner og har ansættelsesforhold efter danske overenskomster. Det vil sige, at de enten skal være medlem af en arbejdsgiverorganisation eller have en tiltrædelsesoverenskomst med forbundet. Det er vores udgangspunkt, men vi må altså desværre konstatere, at der kan ske en fejl, og at vi ikke har sikret os dokumentation for, at forholdene var på plads, siger Anton Nørgaard i en pressemeddelelse.

MK Murerservice underskrev på mødet en tiltrædelsesoverenskomst med 3F, ligesom firmaet oplyste, at det ønsker at melde sig ind i Dansk Byggeri. Hos hovedentreprenøren fra Horsens giver det stof til eftertanke.

- Jeg har indskærpet procedurerne, og vores afdelinger går nu i gang med at gennemgå samtlige entreprise-aftaler, vi har. Alle underentreprenører bliver kontaktet med krav om at fremlægge skriftlig dokumentation, siger Anton Nørgaard.

Først i december var hundredevis af stilladsarbejdere mødt op på Lundtoftegade for at demonstrere over "flere måneders" kritisable arbejdsforhold og social dumping - og at arbejdstilsynet ikke havde grebet ind over for underentreprenørerne.

Demonstrationen udviklede sig dog til uroligheder, hvor et stillads blev væltet, mens biler og byggeplads blev udsat for hærværk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Horsens

Dagens corona-tal: På ét punkt ligner Horsens Kommune ikke de andre

Annonce