Annonce
Brædstrup

Dansand har åbent hus for hele familien

Dansand i Addit inviterer hele familien indenfor til information og oplevelser lørdag den 7. september klokken 10-14. Pressefoto

Addit: Der er masser af oplevelser for børn og voksne, når Dansand i Addit lørdag 7. september fejrer Råstofdag 2019 med åbne døre for hele familien. Børnene kan grave "guld" og hoppe i hoppeborg, og de voksne kan blive klogere på geologi og råstoffer og på udvinding af kvartssand.

Der sker en masse fra klokken 10 og frem til klokken 14. Dansands medarbejdere viser rundt i grupper på 20 personer, og her kan man opleve sandgrav, vaskeri, tørreri, sigteloft og lager. Hvert år producerer Dansand 350.000 ton kvartssand i mange sorteringer, og dertil kommer virksomhedens mange specialprodukter.

Man kan også få viden om geologien og historiske fund i området. Det sidste står museumsinspektør Per Borup for. Geologerne Claus Konradsen og Steen Frantzen viser rundt i sandgraven og fortæller om geologien i Addit-området, og naturvejleder Jan Kjærgaard inviterer gæsterne på opdagelse i naturen omkring grusgraven.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Gps afslørede 24-årig løbehjulstyv

Annonce