Annonce
Kultur

Danmarks største corona-koncert for udviklingshæmmede: Fem orkestre spiller torsdag på Sølund

Koncerterne torsdag er et alternativ til den aflyste Sølund Musik-Festival. Foto: Klaus Dreyer
For de udviklingshæmmede er Sølund Festivalen årets højdepunkt. Da den er aflyst for i år, er koncerten for beboerne det bedste alternativ.
Annonce

SKANDERBORG: Landsbyen Sølund arrangerer torsdag Danmarks største corona-koncert for udviklingshæmmede med støtte fra Sølund Musik-Festival. Det skriver de i en pressemeddelelse.

Fem orkestre, blandt andet handikaporkestret The Mumes, vil spille på samme tid frem forskellige steder i Landsbyen og vil skifte mellem bostederne, så alle 15 boenheder kan opleve 30 minutters koncert.

Ifølge arrangørerne vil der være pølser på grillen, kolde drikke og masser af kaffe og kage. Musikken leveres af forskellige spillemænd, der disker op med gamle klassikere fra Kim Larsen, Shu Bi Dua og Birthe Kjær blandt andre.

Det vil udelukkende være for beboerne på Sølund, nu hvor årets højdepunkt på stedet, festivalen, er aflyst.

- Udviklingshæmmede kommer til at sidde meget alene på deres værelser og har svært ved at komme ud. De har ikke selv resurserne til at få etableret alternativer, så deres sommer kan blive spændende og interessant. Det er vores pligt at hjælpe dem med at få et godt liv og noget godt at lave, siger Lasse Mortensen, festivalleder for Sølund Musik-Festival og konsulent for Skanderborg Kommune.

Fremadrettet vil de gerne brede tingene ud på Sølund.

- Vi ville gerne tilbyde, at alle kunne komme og lytte, men det kan vi ikke, når der er corona. I fremtiden vil vi gerne invitere folk ind, siger Lasse Mortensen.

Der vil blive taget højde for afstand, så alle regler for forsamling overholdes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsen skal for en dommer onsdag formiddag efter flugt

Annonce