Annonce
Horsens

Dankort-fusk: Rumænere seks måneder i fængsel

Politihunde snusede sig frem til såkaldt skimmingudstyr, der kan bruges til at kopiere betalingskort. (Thomas Borberg/POLFOTO/Arkiv)
Alken - Udstyret var næsten i orden, men det lykkedes ikke fire rumænske mænd at lave kopier af andres betalingskort. Alligevel er de fire mænd blevet dømt til seks måneders fængsel.

Når de har afsonet straffen, bliver de sendt hjem med forbud mod at besøge Danmark de næste seks år.

De seks mænd blev i november anholdt af politiet, da de opholdt sig i et sommerhus ved Alkenvej.
Annonce

Politiet hunde snusede sig frem til udstyr gemt i jorden

Politihunde snusede sig frem til skimmingudstyr, der kan bruges til at kopiere betalingskort.

Politiet fandt bl.a. i jorden uden for sommerhuset fronten til en benzinstander, der var der stjålet i Silkeborg. Der blev også fundet en hel del værktøj.

- Jeg er meget tilfreds med dommen. Den siger meget om den nedre grænse for forsøgshandlinger. De havde nået at foretage sig tilstrækkeligt, siger anklagerfuldmægtig Jannie Lillienskjold Andersen.
Annonce

Delvist skimmingudstyr var nok til at dømme rumænere

- De havde ikke et fuldstændigt skimmingudstyr. Men de havde f.eks. nogle skibriller med indbygget kamera. Så var tanken, at man skulle aflure pinkoder, siger Jannie Lillienskjold Andersen, der var anklager i sagen.

Ved at fikse en stander med dankort-aflæser er det muligt at kopiere et betalingskort. Hvis man også kan aflure koden, når den bliver tastet ind, er det en smal at hæve på en kopi af et kort.

De fire mænd forklarede i retten, at de havde fundet betalingsmodulet fra en benzinstander i jorden. De gravede kortmodulet op, kiggede lidt på det og gravede det ned igen.
Annonce

Retten troede ikke på forklaring

Rumænerne fortalte også, at de havde købt værktøjet for at tage det med hjem. Retten mente dog ikke, at den forklaring var særlig troværdig, og derfor blev alle fire mænd fundet skyldige i forsøg på databedrageri og tyveri af fronten af benzinstanderen.

Oprindeligt blev der anholdt syv mænd i sommerhuset. De tre blev løsladt efter få dages varetægtsfængsling.

Men anklageren vurderer, at de også kan blive dømt. Derfor er de nu efterlyst i Danmark, og hvis politiet stopper dem, vil de automatisk blive anholdt.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

Schæferhunden Buller advarede om nattebrand: Få minutter senere stod Christina på gaden med tre-årige Felix i favnen

Horsens

Stigende smittetryk bekymrer: Nu bliver Bytorv Horsens coronatest-sted

Annonce