Annonce
Kultur

Danish Open i judo: Pia og Silke kaster hinanden flere gange om ugen

Silke Schwartz får en flyvetur af sin træningsveninde Ida Jakobsen, mens de to varmer op til deres kampe ved weekendens Danish Open Cup i DGI Huset. Foto: Søren E. Alwan
DGI Huset i Vejle vrimler i weekenden med judokæmpere i luftige gevanter - avisen fangede to af dem, blandt andre Silke fra Horsens, og sendte dem på træningsmåtten.

Vejle: Bump.

Silke Schwartz lander på måtten med et brag. Den 14-årige Horsens-pige er sendt i gulvet af sin 16-årige træningskammerat Pia Jakobsen fra Vejle.

Igen og igen lander Silke på kanvassen - men hun ligner ikke en, der har noget imod det. Måske er hemmeligheden, at de to kun træner - som de gør flere gange om ugen.

De to judokæmpere er begge en del af det danske kadet-landshold i judo. Unge kæmpere, der trænes op til at klare sig godt i den japanske sportsgren.

- Vi træner sammen her i Vejle torsdag og fredag, fortæller Silke Schwartz, der har dyrket judo, siden hun var otte år.

Annonce
Vi bliver ikke trætte af judo - højst lidt trætte af hinanden.

Ida Jakobsen og Silje Schwartz - landsholdskæmpere i judo

Vejlepige er Danmarks bedste

Det samme gør Pia Jakobsen - men med sine 16 år har hun været igang et par år længere end sin træningsveninde. Hun har også drevet det videre. Pia er dansk mester i sin klasse og har efterhånden utallige træningsophold i udlandet på sit sportslige cv.

- Om nogle uger skal jeg til stævne i Kroatien, og i december var jeg på et 14 dages træningsophold i Japan, fortæller Pia Jakobsen.

Den dygtige judokæmper har et minde med hjem fra det japanske. Hendes ene tommelfinger er bundet op. En af træningsmodstanderne bøjede den hårdt bagover - og så var den kamp forbi.

- Jeg gik bare. Den slags gør man ikke i judo, forklarer den danske mester.

Judosportens dyder

Netop judosportens værdier som respekt, ærlighed, selvkontrol, ære, mod og ydmyghed var noget af det, formanden for Vejle Judoklub Cornelis Versluis fremhævede i sin velkomsttale ved det store stævne i DGI Huset. Her mødes 1300 judokæmpere for at kæmpe om sejrene i de forskellige klasser:

- Der er vigtigere ting i judo end at vinde - det er en livsstil. Men nu er det alligevel tid til at vise jeres bedste, lød det fra formanden, inden stævnet for alvor gik i gang.

Weekenden igennem er der rig lejlighed til at følge de mange kampe og blandt andet konstatere, hvad Pia Jakobsen og Silke Schwartz har fået ud af deres mange træningstimer.

Smil med maskotten. Japans ambassadør i Danmark, Manabu Miyagawa (til højre) fik hilst på Danish Opens maskot, og det samme gjorde den lokale formand Cornelis Versluis fra Vejle Judo Klub (t.v), da stævnet åbnede officielt lørdag middag. Foto: Søren E. Alwan
Ida Jakobsen har bundet et judobælte så mange gange, at hun slet ikke behøver kigge, når hun vikler det om maven. Bæltet er brunt - en klasse under topgradueringen, som er det sorte bælte. Foto: Søren E. Alwan
Ida og Silje var langt fra alene om at varme op i Hal 1. Judokaer fra store dele af verden fyldte idrætshallen lørdag ved middagstid. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens For abonnenter

Tungt nederlag til AC Horsens: Mission overlevelse afhænger af tre ting

Annonce