Annonce
Horsens

Danish Crown tester dagligt 1330 ansatte, men chauffører går fri: Vi har indført et system, som minimerer fysisk kontakt

Chauffører, der henter varer og afleverer svin hos Danish Crown i Horsens, skal ikke have taget deres temperatur, som det er tilfældet med slagteriets 1330 ansatte. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Danish Crown tager ikke temperaturen på de chauffører, der har deres gang på slagteriets matrikel nord for Horsens, for den fysiske kontakt er i forvejen minimeret, oplyser pressechef.
Annonce

Horsens: Når Danish Crown i denne uge indfører temperaturmålinger af de ansatte på slagteriet nord for Horsens, vil 1330 ansatte dagligt få taget deres temperatur.

Anderledes forholder det sig for gruppen af danske og udenlandske chauffører, der har deres gang på slagteriets matrikel, når de skal afhente varer eller aflevere svin.

De får således ikke målt deres temperatur, og det er der særligt to grunde til, oplyser Jens Hansen, pressechef i Danish Crown.

- Chauffører, der henter trailere med varer hos os, er i meget begrænset kontakt med andre. Allerede under nedlukningen af Danmark indførte vi et system, som minimerer den fysiske kontakt, så den er langt under, hvad man vil betragte som fysisk kontakt, siger Jens Hansen.


Tiltaget har en enorm signalværdi i forhold til at holde corona in front of mind. Den minder således dagligt vores medarbejdere om, at coronaen stadig er her, og at man derfor skal følge myndighedernes retningslinjer.

Jens Hansen


Under normale tilstande vil en chauffør skulle kvittere med underskrift på et dokument, han får udleveret af en medarbejder hos Danish Crown, når han afhenter en trailer.

- Men det løser vi i øjeblikket på den måde, at dokumentet bliver sat på en plade, som medarbejderen stikker frem til chaufføren, der så kan skrive under. Den procedure har vi ikke set anledning til at ændre på, siger Jens Hansen.

Derudover påpeger pressechefen, at Danish Crown ikke kan pådutte nogen at få taget deres temperatur.

- Alt det her er på frivillig basis. Og der, hvor der er en reel risiko, er blandt dem, som er sammen hele dagen, siger Jens Hansen.

Annonce

Enorm signalværdi

Indførelsen af daglige temperaturmålinger af de ansatte i Horsens er en konsekvens af Covid19-udbruddet på Danish Crowns slagteri i Ringsted, hvor 79 ansatte foreløbig er blevet testet positiv for coronavirus.

Målingen tjener først og fremmest et forebyggende formål, men den spiller i lige så høj grad en rolle i kraft af sin signalværdi, oplyser Jens Hansen.

- Tiltaget har en enorm signalværdi i forhold til at holde corona in front of mind. Den minder således dagligt vores medarbejdere om, at coronaen stadig er her, og at man derfor skal følge myndighedernes retningslinjer, siger han.

Temperaturmålingen kan føre til tre udfald. Bliver en medarbejder målt til en temperatur på  over 37,8 grader, bliver denne sendt hjem med opfordring om at blive testet for coronavirus. Ligger temperaturen mellem 37 og 37,8 skal medarbejderen svare på en række spørgsmål, der skal afklare, om denne har symptomer på coronavirus. Er det tilfældet, bliver medarbejderen ligeledes sendt hjem med opfordring om at blive testet. Er temperaturen under 37 grader, kan medarbejderen gå på arbejde som vanligt.

Annonce

Raske medarbejdere kan blive sendt hjem

Metoden, der bliver rullet ud på alle Danish Crowns slagterier, rummer en risiko for, at medarbejdere bliver sendt hjem, selvom de ikke er smittet med coronavirus, men det lever slagterikoncernen med, oplyser Jens Hansen.

- Hellere sende 10 medarbejdere hjem uden grund end at ende med en virksomhed, der må sende 50 medarbejdere hjem med coronavirus. Vi har forskellige håndtag i produktionen, som betyder, at vi skal sende rigtig mange hjem, før det spænder ben for den daglige produktion, siger Jens Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce