Annonce
Horsens

175 job forsvinder i Horsens: Danish Crown skærer ned

En nedgang i antallet af slagtesvin koster 175 jobbet på Danish Crown i Horsens. Arkivfoto: Morten Pape
Siden nytår er antallet af svin faldet med fem procent.
Annonce

Horsens: En nedgang i tilførslerne af slagtegrise får Danish Crown til at skære i kapaciteten på Danmarks største slagteri i Horsens.

Det oplyser Danish Crown fredag i en pressemeddelelse.

Priserne på slagtegrise er lige nu de højeste siden 2013, men alligevel har Danish Crown markant færre grise til slagtning end ventet. Derfor reduceres kapaciteten på slagteriet i Horsens.

- Det er en rigtig træls situation. Vi så en lille stigning i leverancerne af slagtesvin gennem 2018, men siden nytår har vi oplevet et fald på omkring fem procent i forhold til sidste år. Derfor er det nu nødvendigt at tilpasse kapaciteten, og vi kommer efter alt at dømme til at sige farvel til omkring 175 medarbejdere, siger Per Laursen, der er produktionsdirektør i Danish Crown Pork.

Han oplyser, at beslutningen blev taget efter et betyrelsesmøde i Danish Crown i onsdags.

- Vi har længe haft en overkapacitet på slagteriet i Horsens, og vi har jævnligt måttet sende medarbejderne tidligt hjem. Det er ikke holdbart, og derfor tager vi nu beslutningen om at bringe antallet af medarbejdere ned, siger Per Laursen.

Han understreger, at beslutningen om at nedlægge 175 stillinger i Horsens og 27 i Herning er taget, fordi Danish Crown grundlæggende tror på fremtiden.

- I pressen har der været skriverier om, at vi skulle lukke et slagteri. Men det er ikke holdbart i længden. Vi tror nemlig, at slagtesvinene vender tilbage, og ved at bevare slagterierne med både dag- og aftenhold har vi mulighed for at skrue op for antallet af medarbejdere igen, når der er behov for det, siger Per Laursen.

Han håber, at det måske allerede bliver næste år, der kan genansættes på det lokale slagteri.

- Når jeg ser ind i prognoserne for 2020, så er der noget, der tyder på, at antallet af slagtesvin kommer op på niveau igen. Og det betyder forhåbentlig, at vi kan genansætte en stor del af de 175, siger Per Laursen.

Annonce

Dyrt foder

Hen over sommeren vil antallet af slagtninger i Horsens blive reduceret fra omkring 100.000 til cirka 85.000 grise om ugen. At tilpasningen rammer Horsens skyldes først og fremmest, at Horsens hver eneste dag slagter flere grise, end medarbejderne kan nå at forarbejde. Derfor køres tusindvis af delstykker dagligt fra Horsens til andre Danish Crown-slagterier i Danmark, som i stedet står for at skære kødet ud efter kundernes ønsker.

Nedgangen i tilførslerne til Danish Crown skyldes, at en del andelshavere i forlængelse af tørken sidste sommer er stoppet med at have slagtegrise for at undgå at købe dyrt foder. Sideløbende er eksporten af danske smågrise, der sendes til opfedning og slagtning i først og fremmest Tyskland og Polen, fortsat med at stige.

- Kombinationen af færre slagtegrise og større eksport af smågrise har desværre konsekvenser for os og vores medarbejdere her og nu. Hvis vi skal holde grisene hjemme i Danmark, så skal vi levere en afregning, der gør det attraktivt at fede grise op i Danmark. Vores strategiske mål er at kunne betale vores ejere 60 øre mere pr. kilo grisekød end gennemsnittet i de sammenlignelige europæiske lande. På den front går det nu fremad efter en længere periode, hvor vi har haltet efter, siger Jais Valeur, der er Group CEO i Danish Crown.

I næste uge begynder forhandlingerne mellem ledelsen på Danish Crown og tillidsfolkene.

- Her har vi tre uger til at finde ud af, om vi kan afbøde nogle af de gener, bestyrelsens plan lægger op til. Efter planen effektueres fyringerne så om tre uger. De kommer til at ramme hele vejen rundt på slagteriet, siger Per Laursen, der også understreger, at Danish Crown er interesserede i at hjælpe de afskedigede medarbejdere videre.

Opdateres...

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Sundhedspersonalet skal fokusere på borgerne: Horsens Kommune fylder testbilen med kontorfolk

Annonce