Annonce
Erhverv

Arbejdspladser bevares: Danish Crown investerer 60 millioner i Horsens

Slagteriet i Horsens er kun er 15 år gammelt, men der er sket meget med teknologien på 15 år, lyder det fra Danish Crown, som nu investerer 60 millioner kroner i automatisering på slagteriet. Arkivfoto: Lars Juul
Danish Crown vil investere cirka 1,6 milliarder kroner i at fremtidssikre produktionen i ind- og udland. Første etape bliver et teknologiløft i Horsens for cirka 60 millioner kroner.
Annonce

Horsens: Danish Crown vil det kommende år investere et milliardbeløb i modernisering, udvidelser og generelle forbedringer på koncernens slagterier og fabrikker i både Danmark og Europa.

En af de største enkeltstående investeringer, der planlægges i Danmark, er på svineslagteriet i Horsens, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Her er det planen at investere omkring 60 millioner kroner i en opgradering af pakkeriet, og det skal foregå i indeværende regnskabsår, fremgår det.

- Selvom slagteriet i Horsens kun er 15 år gammelt, er der sket meget med teknologien siden opførelsen, og derfor skal pakkeri-afdelingen moderniseres og automatiseres i større grad, end den er nu, lyder det uddybende fra Per Laursen, produktionsdirektør i Danish Crown Pork.

Annonce

Mindre manuelt arbejde

Et teknologiløft kan f.eks. være friarms-robotter, som man kan sætte forskelligt værktøj på, forklarer han.

- Det vil øge kapaciteten i vores pakkeri, fordi vi med sådan en løsning kan erstatte meget manuelt arbejde med maskiner, siger produktionsdirektøren i pressemeddelelsen.

Per Laursen lægger vægt på, at investeringerne på de danske slagterier skal fremtidssikre produktionen. Siden sommer har Danish Crown oplevet en stor efterspørgsel på grisekød til Kina, og det ændrede kravene til produktionen i Danmark, påpeger han.

- Den store efterspørgsel fra Kina har betydet, at vi har skullet pakke langt mere, end vi gjorde før. Det har krævet stor omstilling. Men der kommer også en dag efter Kina-situationen igen, hvor der kommer nye krav til produktionen. Så fleksibilitet er enormt vigtig fremadrettet, fastslår han.

Annonce

Glæde i Horsens

Den samlede investeringssum i regnskabsåret forventes at være på 1,6 milliarder, og den fordeler sig på alle forretningsenhederne i Danish Crown.

I Horsens glæder fabriksdirektør Jesper Frandsen sig over, at det lokale slagteri er tilgodeset.

Horsens-slagteriet er det yngste svineslagteri i koncernen, så internt grines der lidt af, at der er brug for en opgradering, afslører han.

- Men der er kommet så meget nyt, så vi kan sagtens kan forbedre os. Det er dejligt, at vi generelt er meget hurtige til at omstille os til den verden, vi lever i. Med den enorme efterspørgsel, vi oplever fra Kina, pakker vi nu mere end nogensinde før, og derfor er den ny teknologi kærkommen, siger han.

De første forberedelser i pakkeriet er allerede begyndt.

- Der skal ikke den store ombygning til, men vi skal lave nogle installationer og flytte lidt rundt for at gøre plads. Det er vi så småt begyndt med for 14 dage siden, og jeg forventer, at vi kan tage nyt maskineri i brug omkring 1. marts, siger direktøren.

Annonce

Ikke færre hænder

Den ny teknik betyder også andre arbejdsgange, så der venter også en opgave med at gøre medarbejderne klar til omstillingen, fortæller Jesper Frandsen.

Selvom en del manuelt arbejde nu skal erstattes af såkaldte friarms-robotter, forventer direktøren ikke, at automatiseringen kommer til at koste arbejdspladser på slagteriet i Horsens.

- Enhver teknik, der kan aflaste vores medarbejdere for løft er kærkommen, og vi får nok frigivet nogle hænder, men det betyder ikke, at vi skal bruge færre hænder, slår han fast.

Danish Crown har i en tid været udfordret af, at de danske landmænd sender for få grise til slagtning, og i juni betød det, at Horsens-slagteriet måtte skære ned på bemandingen og sende 125 ansatte hjem med en fyreseddel.

- Jeg håber og tror på flere grise i fremtiden, siger fabriksdirektøren, som samtidig forventer, at det giver arbejde til flere hænder på slagteriet.

- Lige nu går det fint. Vores kapacitet er fyldt op her frem med jul, og vi har også grise til efter nytår, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Lokal meningsmåling: S udbygger føringen - to nye partier er på vej ind i Horsens Byråd

Annonce