Annonce
Horsens

Danish Crown: Gå på arbejde mandag, eller sig farvel til jeres job

De strejkende slagteriarbejdere har fået et ultimatum. Enten møder de op på arbejde mandag eller også bliver de fyret. Arkivfoto
horsens - De godt 200 strejkende medarbejdere på DanishCrown slagteriet i Egebjerg har nu fået besked på, at går de ikke i arbejde senest mandag, så har de ikke længere arbejde på slagteriet.

Det skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

Meldingen kommer efter en uge med overenskomststridig arbejdsnedlæggelse på slagteriet. Størstedelendelen af de 1300 medarbejdere gik i arbejde torsdag, mens godt 200 valgte at fortsætte strejken.

På et møde fredag eftermiddag blev de strejkende medarbejdere informeret om, at arbejdet skal normaliseres senest med virkning fra arbejdsdagens start på mandag. Alternativt kan de medarbejdere, der måtte ønske at forsætte strejken, betragte deres ansættelse hos Danish Crown som ophørt.

- Vi er rigtig ærgerlige over, at vi er nået hertil. Efter en konstruktiv dialog med de tillidsvalgte på slagteriet i Horsens blev vi enige om at igangsætte en møderække, hvor vi sammen får ryddet de uoverensstemmelser af vejen, der er mellem medarbejderne og ledelsen. Det fik torsdag den overvejende del af de 1300 medarbejdere til at gå i arbejde, men en stor del af de resterende medarbejdere virker desværre helt urokkelige, siger Per Laursen, der er produktionsdirektør i Danish Crown Pork.
På et møde torsdag eftermiddag blev de strejkende medarbejdere gjort bekendt med, at Danish Crown samme dag overfor Arbejdsretten ville tage forbehold for at kunne stille arbejdet frit, såfremt medarbejderne ikke efterkom Arbejdsrettens pålæg om at genoptage arbejdet.

- I løbet af den forgangne uge har vi gang på gang understreget overfor de strejkende medarbejdere, at flere af de fremsatte krav aldrig ville blive genstand for en forhandling. Det har desværre ikke fået dem til at opgive kravene. Nu får de en sidste chance for at genoptage arbejdet, og det håber vi inderligt, de vælger at gøre, siger Per Laursen

Den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse har ifølge pressemeddelelsen fra slagteriet været prøvet to gange ved arbejdsretten i København, og begge gange er de strejkende medarbejdere blevet pålagt at genoptage arbejdet.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Henriette Zobel er død 

Leder For abonnenter

En hyldest til den gode idé - lad os få mere af den slags

Gode ideer kan vi aldrig få for mange af. Og når de så oven i købet bliver omsat i handling og er en gevinst, er der ekstra grund til at anerkende et godt initiativ. Sådan er det med Mai-Britt Therkelsen, der som leder af tøjafdelingen hos Blå Kors kunne se genbrugsguld gå tabt på grund af manglende hænder. Mange ville trække på skuldrene og ærgre sig, men heldigvis ville Mai-Britt Therkelsen det anderledes. Hun fik en god idé om at lave en sorteringscentral som et beskæftigelsesprojekt, og nu er det blevet til virkelighed med opbakning fra Horsens Kommune. Et initiativ, der har alle muligheder for at blive en gevinst for alle parter. Den slags kan vi ikke få nok af, og det er vigtigt at anerkende, når en idé på den måde bliver til virkelighed. Mai-Britt Therkelsens initiativ minder os alle om, at der i princippet ikke skal så meget til. Der må være masser af lignende ideer, der rumler og rumsterer derude i Horsens og opland. Lad os få dem på bordet. Alle kan måske ikke lade sig realisere, men hvorfor ikke hjælpe hinanden med at gøre hverdagen lettere og udnytte de ressourcer, vi har, bedst muligt. I dette tilfælde havde Mai-Britt Therkelsen en chef, der var på ideen, ligesom Horsens Kommune også bakkede op. Sådan er det med alle ideer. De kræver opbakning og støtte. Vi er alt for gode til at tale ting ned og skyde forslag ned med en halvdårlig, kvik bemærkning. Den slags er dræbende for folk med gode ideer og lyse indfald, og fremfor alt risikerer vi at smide guld på gaden. Husk det næste gang, du får en god idé eller bliver præsenteret for én af slagsen. Giv det en chance. Ikke noget med at sige: Hvorfor dog det? Støt og bak op og spørg i stedet dig selv og dine omgivelser: Hvorfor ikke? Det vil være til gavn for os alle på den lange bane, så hyld den gode idé og lad os får mere af den slags.

Annonce