Annonce
Erhverv

Danish Crown fejrer 15 år i Gedved: Mindst 66 millioner grise har fået kniven

Dannebrog blev tirsdag hejst hos Danish Crown i Gedved i anledning af slagteriets 15 års jubilæum i de nye rammer. Foto: Danish Crown
Flere end 100 lastbiler ankommer hver dag til slagteriet i Gedved med grise, og endnu flere kører derfra med kød. På 15 år er det blevet til mere end en million vognlæs ind og ud ad portene.
Annonce

Gedved: Tirsdag har Danish Crown Horsens fejret slagteriets 15 års jubilæum.

I virkeligheden kan slagteriet dateres helt tilbage til 1887, da cirka 500 bønder fra Horsensegnen gik sammen om at stifte Danmarks første andelsslagteri.

Men efter 118 år med slagtning i midtbyen i Horsens, rykkede slagteriet i 2005 til industrikvarteret ved Gedved, hvor Danish Crown byggede verdens mest moderne slagteri med mere end 82.000 kvadratmeter under tag.

Målet var at slagte 75.000 grise om ugen, men i dag slagtes i gennemsnit 92.000 grise hver uge. I løbet af de 15 år er det sammenlagt blevet til mindst 66 millioner grise, der har fået kniven på slagteriet, oplyser Danish Crown.

Dermed har udbeningen udbenet dobbelt så mange stykker bryst og lige så mange mørbrader er blevet trimmet og pakket.

Samtidig har Dat-Schaub - tarmrenseriet på samme adresse - håndteret 66 millioner tarmsæt og mere end 234.000 ton gødning. De mange smaltarme er blevet til blandt andet frankfurtere og medisterpølser svarende til mere end 1,3 milliarder meter - pølserne ville ifølge Danish Crown kunne nå 32.600 gange rundt om jorden.

Slagteriets mange ansatte kunne tirsdag sætte tænderne i en gris af den søde slags, som Danish Crown havde sørget for i anledning af jubilæet. Foto: Danish Crown
Annonce

39 nationaliteter og 66 jubilarer i år

Danish Crown markerede tirsdag jubilæet, blandt andet ved at servere griseformede kager for de ansatte.

Slagteriet har selv 1550 ansatte, og dertil kommer 110 rengøringsfolk fra ISS og 65 ansatte i Fødevarestyrelsen. De ansatte repræsenterer 39 forskellige nationaliteter og 28 forskellige sprog.

Mange af de ansatte bliver længe i jobbet, og dermed er det ikke kun slagteriet, der kan fejre jubilæum. Alene i år kan 21 medarbejdere fejre 10 års jubilæum, syv har 20 års jubilæum, otte kan bryste sig af 25 år på arbejdspladsen, seks kan prale af 30 år, otte har 35 års jubilæum, hele 12 medarbejdere kan fejre 40 års jubilæum, og to runder i år 45 års ansættelse.

Mere end 300.000 gæster fra hele verden har besøgt slagteriet i Gedved. Heraf flere end 100 ministre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

Se alle målene: Rekordmål af Kjær og kanonkugle af Therkildsen knækkede Hobro

Danmark For abonnenter

Coronasmittede får anerkendt arbejdsskader: Ingen har endnu udsigt til erstatning

Annonce