Annonce
Horsens

Danish Crown efter trusselsbrev: Ansatte har fået instrukser om at være agtpågivende

Danish Crown har opfordret sine ansatte til at være agtpågivende, efter virksomheden i starten af april modtog et trusselsbrev med sundhedsfarligt pulver. Arkivfoto: Morten Pape
Danish Crown i blandt andet Horsens har skærpet sikkerheden, efter virksomheden modtog et trusselsbrev i starten af april. Medarbejderne har fået instrukser på at være agtpågivende.

Horsens: Et i forvejen højt sikkerhedsniveau har fået et ekstra nøk, men intet tyder på, at personale er i fare.

Sådan lyder meldingen fra Jens Hansen, pressechef hos Danish Crown, efter slagterivirksomheden i starten af april modtog et trusselsbrev med sundhedsfarligt pulver på firmaets hovedsæde i Randers. Et brev, der har ført til skærpede sikkerhedshensyn på alle virksomhedens fabrikker, blandt andet i Horsens.

- Vi har indskærpet vores politik i forhold til besøgende på vores fabrikker, og vi har indskærpet vores almindelige sikkerhedsprocedurer, der i forvejen er stramme. Vi gør en ekstra indsats for at tjekke adgangskort, og vi har indskærpet sikkerheden i forhold til leverancer fra underleverandører, siger Jens Hansen.

- Men politi og fødevaremyndighederne vurderer ikke, at der for nuværende er risiko i forbindelse med denne sag, siger han.

Danish Crown modtog trusselsbrevet i starten af april, men først nu er informationen om brevet blevet delt med medarbejderne.

- Det er en sag, som kun har været kendt af en snæver personkreds i Danish Crown, så det er ikke noget, den enkelte medarbejder har bemærket, siger Jens Hansen, der endnu ikke har kendskab til, hvordan slagteriets medarbejdere har reageret på nyheden.

Annonce

Foruden informationen om brevet modtog medarbejderne praktisk info om, hvordan de gerne skal forholde sig til det, blandt andet at de skal være en streg mere agtpågivende i dagligdagen.

Jens Hansen

Godt rustet

Beskeden om, at Danish Crown har modtaget et trusselsbrev, blev bragt ud til medarbejdere på tværs af alle virksomhedens fabrikker onsdag, heriblandt på fabrikken i Horsens.

- Foruden informationen om brevet modtog medarbejderne praktisk info om, hvordan de gerne skal forholde sig til det, blandt andet at de skal være en streg mere agtpågivende i dagligdagen, siger Jens Hansen.

Pressechefen vurderer, at Danish Crown er godt rustet til en situation som denne.

- Vores virksomhed er af hensyn til den almindelige sikkerhed godt sikret med vagter og hegn rundt om fabrikkerne. Så når sådan en sag opstår, er vi godt rustet til at håndtere en mindre optrapning af sikkerhedsniveauet, siger han.

Ifølge TV2, der har talt med Rigspolitiet, har flere fødevarevirksomheder i ind- og udland modtaget trusselsbreve, som er sendt fra Belgien. Foruden sundhedsfarligt pulver skulle disse breve ifølge tv-stationen have indholdt en trussel om, at hvis ikke virksomheden overførte 300.000 euro i kryptovalutaen bitcoin, ville virksomheden få forgiftet sine varer i supermarkeder.

Den oplysning ønsker Jens Hansen ikke at kommentere.

- Men jeg kan sige, at vi har fulgt politiets anbefalinger i sagen, siger han.

Ifølge Ritzau er også brødvirksomheden Lantmännen Unibake, der har dansk hovedafdeling i Horsens, blevet udsat for afpresning tidligere på måneden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
HIC

Horsens IC triumferede i dramatisk topopgør

Leder For abonnenter

Leder: Hvorfor er kontrol og straf altid løsningen?

Fagbladet 3F og DR Nyheder har over de seneste dage afdækket en række uhyrlige forhold om kinesiske kokke ansat i danske restauranter. Kokke har fortalt om, at de bliver spist af med meget lav løn, kummerlige boligforhold og næsten ingen fritid. Dokumentationen viser, at nogle restauranter har spekuleret i at udnytte den såkaldte beløbsordning, der gør det muligt at hente ikke-EU-borgere til Danmark for at arbejde. Ordningen er sat i verden for at tiltrække højtuddannet arbejdskraft til Danmark, og den fungerer grundlæggende sådan, at hvis der betales en månedsløn på minimum 35.582 kr., og ansættelsen ellers er efter danske forhold, kan der udstedes opholdstilladelse. De to medier, Fagbladet 3F og DR Nyheder, har påvist, at der på et socialt medie i Kina søges efter kokke til danske restauranter - til ansættelsesvilkår, som er langt fra danske normer. DR har spurgt integrationsminister Mattias Tesfaye (S), hvordan han vil løse problemet, og her tyr han til en klassisk model: øget kontrol og hårdere straffe til de virksomheder, der snyder. Men hvorfor er det, at kontrol og straf (næsten) altid bliver standardsvaret til at løse problemer med brodne kar? I en sag som denne sker det endda, længe inden man har et billede af, hvor udbredt problemet er. Kunne det være, at der var en bedre løsning. Et velkomst-møde for alle, der kommer til Danmark på besøgsordningen måske? Eller kunne det være, at problemet slet ikke er så stort? Som Fagbladet 3F skriver, var der i 2018 582 kinesere i Danmark på beløbsordningen. Men det er ikke ensbetydende med, at alle 582 er blevet udnyttet af deres arbejdsgivere. Det kan godt være, at en nærmere undersøgelse viser, at der skal mere kontrol til, eller at der skal være hårdere straffe til restauratører, der udnytter arbejdsivrige kinesiske kokke. Men jeg bliver simpelthen så træt, når kontrol og straf igen og igen bliver danske politikeres standardsvar på, hvordan vi løser et problem. For kontrol og straf ændrer ikke ved, at der er folk, der vil forsøge at snyde systemet. Så lad os nogle gange prøve at se, om der kan være andre løsninger.

112 For abonnenter

Politiet måtte sende ekstra mandskab til Endelave for at tackle demensramt

Erhverv For abonnenter

17-årige Lasse måtte køres til salgsmøder af sin mor: Nu sælger han 225.000 lammeskind om året

Annonce