Annonce
Horsens

Danish Crown efter trusselsbrev: Ansatte har fået instrukser om at være agtpågivende

Danish Crown har opfordret sine ansatte til at være agtpågivende, efter virksomheden i starten af april modtog et trusselsbrev med sundhedsfarligt pulver. Arkivfoto: Morten Pape
Danish Crown i blandt andet Horsens har skærpet sikkerheden, efter virksomheden modtog et trusselsbrev i starten af april. Medarbejderne har fået instrukser på at være agtpågivende.

Horsens: Et i forvejen højt sikkerhedsniveau har fået et ekstra nøk, men intet tyder på, at personale er i fare.

Sådan lyder meldingen fra Jens Hansen, pressechef hos Danish Crown, efter slagterivirksomheden i starten af april modtog et trusselsbrev med sundhedsfarligt pulver på firmaets hovedsæde i Randers. Et brev, der har ført til skærpede sikkerhedshensyn på alle virksomhedens fabrikker, blandt andet i Horsens.

- Vi har indskærpet vores politik i forhold til besøgende på vores fabrikker, og vi har indskærpet vores almindelige sikkerhedsprocedurer, der i forvejen er stramme. Vi gør en ekstra indsats for at tjekke adgangskort, og vi har indskærpet sikkerheden i forhold til leverancer fra underleverandører, siger Jens Hansen.

- Men politi og fødevaremyndighederne vurderer ikke, at der for nuværende er risiko i forbindelse med denne sag, siger han.

Danish Crown modtog trusselsbrevet i starten af april, men først nu er informationen om brevet blevet delt med medarbejderne.

- Det er en sag, som kun har været kendt af en snæver personkreds i Danish Crown, så det er ikke noget, den enkelte medarbejder har bemærket, siger Jens Hansen, der endnu ikke har kendskab til, hvordan slagteriets medarbejdere har reageret på nyheden.

Foruden informationen om brevet modtog medarbejderne praktisk info om, hvordan de gerne skal forholde sig til det, blandt andet at de skal være en streg mere agtpågivende i dagligdagen.

Jens Hansen

Godt rustet

Beskeden om, at Danish Crown har modtaget et trusselsbrev, blev bragt ud til medarbejdere på tværs af alle virksomhedens fabrikker onsdag, heriblandt på fabrikken i Horsens.

- Foruden informationen om brevet modtog medarbejderne praktisk info om, hvordan de gerne skal forholde sig til det, blandt andet at de skal være en streg mere agtpågivende i dagligdagen, siger Jens Hansen.

Pressechefen vurderer, at Danish Crown er godt rustet til en situation som denne.

- Vores virksomhed er af hensyn til den almindelige sikkerhed godt sikret med vagter og hegn rundt om fabrikkerne. Så når sådan en sag opstår, er vi godt rustet til at håndtere en mindre optrapning af sikkerhedsniveauet, siger han.

Ifølge TV2, der har talt med Rigspolitiet, har flere fødevarevirksomheder i ind- og udland modtaget trusselsbreve, som er sendt fra Belgien. Foruden sundhedsfarligt pulver skulle disse breve ifølge tv-stationen have indholdt en trussel om, at hvis ikke virksomheden overførte 300.000 euro i kryptovalutaen bitcoin, ville virksomheden få forgiftet sine varer i supermarkeder.

Den oplysning ønsker Jens Hansen ikke at kommentere.

- Men jeg kan sige, at vi har fulgt politiets anbefalinger i sagen, siger han.

Ifølge Ritzau er også brødvirksomheden Lantmännen Unibake, der har dansk hovedafdeling i Horsens, blevet udsat for afpresning tidligere på måneden.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe?

Læserbrev: Da jeg i sin tid underviste elektrikerlærlinge, sagde jeg til dem, når de skulle beregne en kondensator, at de lige skulle stoppe op og spørge sig selv: "Kan det nu også passe?" Ellers kunne man med alle de mange millioncifre få en kondensator ud af det, som rent fysisk næppe kunne være i en stor beboelsesejendom. På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe? Ida Auken fortæller verdens mægtigste mand, hvordan han skal bære sig ad - for hun ved det om nogen. Jeg er bestemt heller ikke enig i Trumps klimapolitik, men Ida Auken ved godt, hvad der giver pote i medierne. Macron rider med på den klimabølge, der giver bonus i øjeblikket, og siger om brandene i Amazonas regnskove, at Jordens lunger brænder, vi må gøre noget! Den går rent ind - eller gør den? Er lunger ikke noget, der optager ilt? Og er der ikke forskere, der siger, at underskoven i regnskoven forbruger næsten lige så megen ilt, som træerne producerer? Det er havet, der er verdens iltmager. Selvfølgelig skal man ikke underkende træernes optag af CO2, som er meget vigtig. Et stort problem ved de skovbrande er også den CO2, der dannes. Greta Thunberg sejler til USA under stor bevågenhed og flyver hjem i hemmelighed! Dansk Folkeparti er nu også klimabevidste, for i fortvivlelsens stund er man jo nødt til at få surfbrættet op på den klimabølge, hvor man før skred i kultveilten op til valget til stor glæde for Danmarks Radios journalister, der jo nødigt ser deres grønne gren savet over af DF. Jeg er ikke på Facebook, så alle I, der nu vil give mig en over nakken med svulstige gloser over dette indlæg, må finde jer i, at jeg ikke kan læse det. Jeg vil så i sandhedens navn lige nævne et par ting: Jeg cykler, når jeg skal købe ind, og har min cykelkurv med til varerne, så jeg ikke skal bruge plastposer. Jeg har aldrig været i Thailand på ferie - jeg foretrækker at cykle på ferien i vort dejlige land, som jeg holder af og er så heldig at leve i.

Annonce