Annonce
Horsens HK

Daniela Gustins første kamp i 13 måneder

Daniela Gustin får debut på lørdag hos HH Elite mod Aarhus United. Foto: Søren Gylling.
Den svenske landsholdsspiller blev skadet 6. december og har ventet med længsel på at få lov at spille håndbold igen.

Horsens: Daniela Gustin er omsider klar til debut hos HH Elite på lørdag i forårspremieren mod Aarhus United.

- Jeg blev skadet 6. december og har ikke spillet en eneste kamp siden, siger Daniela Gustin.

- Den forløbne tid er gået med genoptræning og styrketræning, men ikke så meget med håndboldtræning. Det er gået fint på det seneste, og efter den lange pause er det en stor drøm at løbe på banen til debut for HH Elite, siger hun.

Daniela Gustin har spillet 31 landskampe for Sverige.

- Jeg har været med til to slutrunder og drømmer om at komme med til OL i Japan til sommer. I marts spiller Sverige de sidste kvalifikationskampe for at komme med, og jeg håber at kunne være med i disse kampe. Nathalie Hagman fra Odense Håndbold spiller også højre fløj, og hun har en langt større rolle på landsholdet end på sit danske klubhold, siger Daniela Gustin.

OL-truppen består kun af 14 spillere, så der skal skæres ned.

- Vi ved endnu ikke, om træneren skærer en af fløjene fra i højre eller venstre side, siger hun.

Nogle få tilskuere til træning i Dagnæshallen spærrede øjnene op i sidste uge, da Daniela Gustin blev sluppet løs til træning. Hun rykkede ind fra fløjen og hamrede bolden ind i målhjørnet med sin skarpe venstrehånd. Det var håndbold på et niveau, vi ikke har set fra HH's side i denne sæson.

- Jeg kan godt lide at rykke ind fra fløjen og lave hopskud, siger Daniela Gustin.

Hvis hun kan overføre sin specialitet til kampene, kan det vende billedet i mange jævnbyrdige kampe.

- Daniela har været en oplevelse under træningen, siger co-træner Ronni Boy. Hun var helt forrygende, da vi havde træningssamarbejde med Silkeborg i sidste uge.

Annonce

Hjem til EM

Daniela Gustin bor sammen med den svenske landsholdsspiller Hampus Wanne i Flensburg. Da hun spillede i den tyske mesterklub Bietigheim, var der 10 timer i bil mellem dem, og det var årsagen til, at hun kom til Horsens, hvor hun kunne få opfyldt sine ambitioner i håndbold og samtidig bo sammen med sin kæreste. I hans kontrakt er der en passus om, at han skal bo i Flensburg.

- Hampus er skadet i øjeblikket, men forventer at være tilbage i Flensburg i løbet af februar. Vi har talt om at tage hjem til EM i Sverige i en weekend, enten i Malmø eller til semifinalerne i Stockholm, når det passer ind i mine kampe i Horsens, siger Daniela Gustin, der kommer fra Göteborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Her er der ingen jubel over fremskudt genåbning: - Det var på høje tid

Annonce