Annonce
Horsens HK

Daniela Gustin i HH Elite: Jeg er klar i januar

Daniela Gustin forventer at debutere for HH Elite i januar, men ikke i premieren mod Aarhus United. Foto: Søren Gylling.
Den svenske landsholdsspiller forventer dog ikke at kunne spille den første kamp i 2020 mod Aarhus United 4. januar.

Horsens: - Jeg forventer at være klar til at spille igen i januar, men jeg tror ikke, jeg er med i den første kamp 4. januar mod Aarhus United.

Det siger Daniela Gustin, 31 landskampe og 67 mål for Sverige.

Hun har været trofast til træning i HH Elite, selv om hun ikke har kunnet deltage i selve træningen, men nu lysner det.

- Fra den første dag har det svenske håndboldforbund sendt sine specialister til Horsens for at styre hendes genoptræning, siger HH-træner Ronni Boy. De bestemmer, hvornår hun kommer på banen igen. Hun deltager i vores træning, men bærer en special trøje, så alle spillere ved, at hun ikke må blive tacklet. Vi vil ikke risikere, at hendes korsbåndsskade springer op igen.

Daniela Gustin er allerede en del af det sociale liv i HH Elite, selv om hun i går sad og så tv-kampen Sverige-Japan, mens de øvrige spillere fulgte Danmark-Tyskland på skærmen i Forum Horsens.

- Det kribler helt vildt for at spille igen, både i min nye klub og for det svenske landshold, når jeg ser VM. Jeg har været sammen med mine nye kammerater i Horsens i flere måneder, men har min første kamp til gode. Jeg kan ikke vente på at få lov at løbe på banen, siger Daniela Gustin.

Hun har tidligere spillet i den danske liga, nemlig i Randers, og hun kan være med til at gøre en forskel i Horsens, der ser ud til at skulle slås med Skanderborg om at undgå at blive den ene direkte nedrykker fra ligaen.

Hun bor i Flensburg sammen med Hampus Wanne, der spiller på det svenske landshold og Flensburg/Handewitts tyske mesterhold, men han er også ude.

- Han har en akillesseneskade, men den er ikke revet over, siger Daniela.

- Det har været nogle lange køreture til Horsens. Det tager halvanden time hver vej, men heldigvis kører vi nogle stykker sammen, så det er ikke så ensomt, siger hun.

Lige nu følger hun VM.

- Sverige er startet med tre sejre, og jeg tror helt sikkert, at vi kommer i semifinalen ved VM i Japan, siger Daniela Gustin, der normalt er fast mand som højre fløj på det svenske landshold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Her er der ingen jubel over fremskudt genåbning: - Det var på høje tid

Annonce