Annonce
Sport

Daniel Agger får trænerdebut i Horsens

Daniel Agger og Lars Jacobsen ved præsentationen i HB Køge. Foto: Mads Claus Rasmussen.

Køge Boldklub er en af de gamle traditionsklubber i dansk fodbold. De var første provinshold, som vandt det danske mesterskab i 1954, og de vandt også mesterskabet i 1975 uii en hård sjællandsk duel med Holbæk og Næstved.

41 sæsoner i Danmarks bedste række og 38 sæsoner i den næstbedste række afspejler, at Køge har været med i den sjove ende af dansk fodbold det meste af tiden.

Når den nye sæson starter på fredag, er Køge med i 1. division med nye ambitioner.

Annonce

Fusionen med Herfølge har skabt navnet HB Køge, men klubben har hjemmebane på Køge Stadion, så det er de gode gamle Køge-folk, der præger klubben.

HB Køge starter sæsonen i Horsens, og det er en sæsonpremiere, der er mere interessant end normalt.

HB Køge har fået amerikanske ejere Capelli Sport, og de har allerede markeret sig ved at vinde det danske mesterskab i kvindefodbold efter mange års dominans af Brøndby og Fortuna Hjørring.

Endnu mere interessant er HB Køges nye satsning.

Den gamle landsholdsanfører Daniel Agger er blevet 36 år og tager nu fat på et nyt kapitel i sit liv som cheftræner i HB Køge. Han er ambitiøs, akkurat som han var det som spiller.

Han repræsenterede Liverpool i 60 af sine 75 A-landskampe fra 2005 til 2016, og han har taget sin makker fra landsholdet Lars Jacobsen med som asssistenttræner.

Lars Jacobsen spillede 81 landskampe fra 2006 til 2015 og scorede et enkelt mål på Cypern. Han er sideløbende fodboldkommentator på Eurosport og dækkede Vejles kamp mod Randers i går, men han var også i aktion i lørdags. Her var han på Fredericia Stadion for at se AC Horsens' kamp mod FC Fredericia.

Det er to kommende toptrænere i dansk fodbold, ligesom Kent Nielsen og Lars Olsen fra europamestrene i 1992 fortsatte i mange år som toptrænere, der har præget dansk fodbold som guldvinder i AaB og sølvvinder i OB.

De har forstærket HB Køges hold med den bedste spiller i 1. division Pierre Larsen, der også har været i Helsingør og Viborg, og Daniel Agger henter nu en af sine gamle venner fra Liverpool Jon Flanagan, som er højre back, men har holdt en lang pause fra topfodbold.

1. division er pr. tradition en liga med tidligere topspillere som trænere. Det er nu også tilfældet med Peter Løvenkrands i Fremad Amager, Per Frandsen i Hvidovre og Claus Jensen i Nykøbing Falster.

AC Horsens og HB Køge bliver to af konkurrenterne til storfavoritterne i toppen af 1. division. Derfor er det en vigtig premiere i Horsens på fredag. Det er vigtigt at komme flyvende fra start.

Horsens og Køge tørnede også sammen i 60'erne, da Køge havde Hans Andersen og Karl Hansen på landsholdet.

Køge har haft 15 A-landsholdsspillere. Den seneste Peter Poulsen fyldte 70 år i marts i år, så tiden er til at skabe nye spillere som Jon Dahl Tomasson, der ikke nåede at få landsholdsdebut for Køge, men først da han kom til udlandet.

Claus Larsen, topscorer for de danske mestre i 1975, døde sidste år.

De fem nulevende af de 15 landsholdsspillere er Jørgen Kristensen, Keld Petersen, Arne Rastad, Karl Hansen og Peter Poulsen.

Daniel Agger ser frem til at lede det nye projekt i HB Køge. Han har haft flere tilbud, men har ventet på det rigtige. Nu har han fundet den udfordring, han ledte efter.

Da han stoppede med tophold, gik der 6-8 måneder, før han tog beslutningen: Jeg vil være fodboldtræner.

- Jeg har savnet det pres, jeg havde som spiller. Nu har jeg fundet det i HB Køge, siger Daniel Agger.

Han har opsamlet det bedste fra de trænere, han har haft, og han nævner også Jürgen Klopp som en af dem, der hr lært ham meget, selv om han ikke har haft som træner.

Mike Jensen, tidligere Rosenborg og tidligere landsholdsspiller, er Køges største navn. Hans far Henrik Jensen var træner i Horsens efter Kent Nielsen i 2009.

Køge kommer også med den tidligere Horsens-spiller Mathias Nielsen, der spillede i Horsens i fem sæsoner, målmnd Oskar Snorre, og den tidligere angriber i Helsingør Martin Koch, der delte topscorerprisen med Kjartan Finnbogason i 1. division for et par år siden.

Marius Elvius er kommet fra Elkjærs gamle klub Hellas Verona, og han scorede i træningskampen mod Helsingør sammen med Effiong Nsungusi.

Ny er også Oscar Buch fra Hvidovre. Han scorede to af målene i 6-0 sejren over Rønne IK.

HB Køge spillede 2-2 mod Helsingør i den sidste træningskamp, hvor Helsingør var foran 2-0, inden HB Køge kom i gang.

HB Køge kommer til Horsens med 13 kampe i træk uden sejr. De har ikke vundet siden februar og tabte ni og spillede en uafgjort i slutspillet, men det er et splinternyt hold, der stiller op på fredag.

HB Køges drøm er oprykning til Superligaen. Sportschefen Per Rud, der kommer fra Kolding, har prøvet turen før, både i Køge og Brøndby, og han er tilbage på sin post som styrmand i den sjællandske traditionsklub.

Nu håber HB Køge og de amerikanske ejere, at Daniel Agger og Lars Jacobsen kan gøre kvinderne i fodboldklubben kunsten efter med succes i den fineste række.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Begyndte i en campingvogn på græsplænen: Telefoni-udvikler syvdoblede millionoverskud - og forventer mere

Danmark

Mandagens coronatal: 70 procent har fået det første stik

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

68-årig cykler sammen med to kammerater 3100 kilometer fra Nordkap til Gedved

Erhverv For abonnenter

11 nye regnskaber med både plus og minus: Sådan gik det for blandt andet mad og møbler, huse og håndværk

Sport

Anders fra Odder har vundet to kampe ved OL

Odder For abonnenter

Et sommerhus ved Saxild Strand er ugens dyreste bolighandel: Kun et hus solgt for under tre millioner kroner

Horsens

Campingplads, hoteller og vandrehjem glæder sig over den spirende turisme: Det har eksploderet fuldstændig

Kultur For abonnenter

Nu skal det være slut med, at lastbiler så store som huse kører gennem den smalle gade

Odder

Massakre på naturen: Hvad skete der lige med de vilde blomster, der gjorde mig glad på mine gåture?

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur

Heavy metal og dødningehoveder i køkkentapetet: 45-årige Karsten er medarrangør af ny metalfestival

Brædstrup

Generationsskifte i malerfirmaet: Mogens og Henny stopper med pensel og kalkkost efter 60 år

Horsens

Ansat på plejecenter vågnede, da tyve puslede i garagen

Navne For abonnenter

Tvillinger kan ikke få nok af hinanden: Vores familier kan godt blive lidt trætte af det, når vi har været sammen fire aftener i træk

Sport

Anne-Marie Rindom fortsætter, hvor hun slap i søndags: Ligger på tredjepladsen

Annonce