Annonce
Horsens

Danbolig får sprogpris for "usædvanlig ærlig snak" om møgejendom

Som billedet viser, var der ikke meget godt at sige om det faldefærdige hus. Foto: Danbolig

Der var glæde hos Danbolig i Horsens, som torsdag aften fik en sprogpris for en usædvanlig boligannonce, der gik landet rundt.

Annonce

Horsens: En vaskeægte møgejendom i elendig stand til salg.

Den tekst i en salgsannonce fra ejendomsmæglerne Danbolig i Horsens har fået mange til at spærre øjnene op. Og den har vundet så stor begejstring, at den torsdag aften fik en af årets sprogpriser 2018 i kategorien bedste hjemmesidetekst "for usædvanlig ærlig snak"

Journalist Kurt Strand overrakte prisen og fortalte, at "vi i dommerkomitéen blev ret begejstrede, da vi mødte en salgstekst med overskriften "Vaskeægte møgejendom i elendig stand'".

- Det er vi superstolte over, lyder det fra indehaver af Danbolig i Horsens, Michael Haargaard.

Normalt er det et tekstbureau, der vælger ordene til annoncerne, men i dette tilfælde skulle der ske noget helt særligt. Der er tale om et så faldefærdigt hus, at det reelt er en grund, der er til salg.

Annoncen indeholder malende beskrivelser som "en lorteejendom, hvor der er gået all in på byggesjusk". Der beskrives detaljer som "frit udsyn til stjernehimlen hele natten, da boligen ikke har noget tag".

- Vi havde nok forventet og håbet, at annoncen var blevet delt meget lokalt, men at den skulle ende her, det kom bag på os, siger Michael Haargaard.

Sprogprisen

Sprogprisen sætter fokus på det skriftlige sprog i både det private erhvervsliv og den offentlige sektor ved at anerkende og belønne det gode danske sprog. Håbet er, at de prisværdige tekster kan inspirere andre.

Der uddeles priser i fire kategorier: Årets bedste brev/e-mail, årets bedste hjemmesidetekst, årets bedste tekst på sociale medier og den gode tekst på Facebook, Twitter eller et andet socialt medie. Desuden uddeles en pris i temakategorien den gode sportstekst.

Bag sprogprisen står Dansk Sprognævn, sproget.dk, Det Danske Sprog- og Litteraturselskab, Forbundet Kommunikation og Sprog, Modersmål-Selskabet, Djøf, RetorikMagasinet, kurtstrand.dk og Syntaksis.

Kilde: www.sprogprisen.dk

Annonce

Vil lære af den bramfri tone

Han er ikke i tvivl om, at den usædvanlige tekst og den efterfølgende store opmærksomhed på den ærlige ejendomsmæglertekst, der fortæller om den vaskeægte møgbolig, er årsag til, at der har været en syv-otte fremvisninger på stedet, ligesom der er kommet flere bud, og en købsaftale var tæt på at falde på plads.

- Jeg synes nu altid, vi skriver ærlige tekster, siger Michael Haargaard.

Han vil tage erfaringerne med sig.

- Nogle gange er det fint at sige tingene råt for usødet, men det vil altid være en balancegang, og det kræver selvfølgelig, at sælgeren er med på legen, når man laver sådan en tekst. Det var han i det her tilfælde. Men ellers er vi jo født positive som ejendomsmæglere.

Efter prisoverrækkelsen var der middag. Herefter satte de to lokale ejendomsmæglere kurs mod Horsens igen, for der er travlhed i butikken.

- Men fredag blive der garanteret en fyraftensøl.

De øvrige sprogpriser gik til KMD og de kommunale jobcentre for et nyt og mere forståeligt brev til sygemeldte. DMI fik prisen for bedste tekst på sociale medier. Politiken-journalist Rasmus Bech fik årets særpris for en artikel om doping.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Tirsdagens coronatal: Laveste antal smittede i måneder - men den britiske mutation spolerer glæden

Annonce