Annonce
Brædstrup

Daimi sang, fortalte historier og agerede mikrofonholder: En ting gjorde hun dog ikke

Daimi Gentle var mikrofonholder, da Ellinor Wiesbjerg, arrangøren af nytårskoncerten, var på scenen for at takke alle dem, der havde hjulpet og bidraget til festlighederne. Foto: Nicolai Skovgård
Til nytårskoncerten i Brædstrup var der godt gang i Daimi Gentle, Tom McEwan, Mads Mathias og Louisiana Jazzband. Førstnævnte kunne i en alder af 76 år næsten det hele, men hun spiller ikke "Hvem har du kysset i din gadedør?" uden Dirch Passer.

Brædstrup: Daimi Gentle er lige blevet 76 år gammel, men det kan man hverken se eller høre, når hun indtager scenen. Det gjorde hun lørdag eftermiddag til Brædstrup IF's badmintonafdelings årlige nytårskoncert på Pejsegården i Brædstrup sammen med Louisiana Jazzband og med supplement fra Mads Mathias og Tom McEwan. Sidstnævnte er i øvrigt 79 år gammel og også i fuld firspring.

Friskheden hos de to blev tydeligt bemærket af publikum, hvoraf mængden af grå hår afslørede, at de fleste af dem har kunnet følge med i det meste af de to multikunstneres karrierer.

- Det er rigtig godt. Tom klovner som altid rundt på scenen, og Daimi er i rigtig fin form på trods alderen. Og vi får nogle af hendes gamle numre, som mange blandt publikum vist kender, fortalte Einar Sonne, der var kommet til Brædstrup fra Funder ved Silkeborg.

Annonce

Vi havde høje forventninger, men de formåede alligevel at være bedre end det, vi havde troet. Jeg skal love for, de gav den hele armen.

Ellinor Wiesbjerg, arrangør af nytårskoncerten

Ikke uden Dirch

De kan det hele på scenen, og Daimi Gentle har tid til at krydre musikken med historier fra en lang karriere. En ting gør hun dog ikke. Det kan Karen Sørensen fra Horsens, der havde en af koncertens bedste pladser, berette om, efter sidste nummer var spillet.

- Jeg har lige været oppe for at spørge, hvorfor hun ikke synger "Hvem har du kysset i din gadedør?" Og det er, fordi hun ikke kan synge den uden Dirch Passer, forklarede hun efter koncerten.

Karen Sørensen har været med til nytårskoncerten i fire-fem år og har besøget af Kim Sjøgren i 2017 som den bedste oplevelse.

- Det er altid godt her, men jeg var spændt på, om Daimi og Louisiana Jazzorkester kunne overgå det, sagde hun.

Det kunne de ikke helt, men det var lige ved.

- Det var den Daimi, vi kender fra de gamle dage, og hun kunne sikkert blive ved i 10 år endnu. De var bare rigtig gode til at få publikum med sig, vurderede Karen Sørensen.

Humørfyldt musik

Samme holdning har Hans Peter Hansen, og han så endda koncerten med en smule professionelle briller. Han har spillet jazzmusik i 25 år i Old Boys Big Band og været til nytårskoncert i Brædstrup otte-ti gange. Han havde ikke en finger at sætte på lørdagens arrangement.

- Pejsegården er altid en fint sted at komme med god mad og god lyd til koncerten. Der er hyggeligt og en god intimitet, selv om det er en stor sal. Jazz er humørfyldt, og det handler om at have det rart. Spiller man godt, veloplagt og med nærvær, får man også respons fra publikum, og så går det hele op i en højere enhed, fortalte han.

Tom McEwan kom på scenen igen til de afsluttende numre, men her holdt han sig ude i siden for ikke at stjæle fokus fra det velspillende band. Foto: Nicolai Skovgård

Daimi som mikrofonholder

For både Hans Peter Hansen og Einar Sonne er en væsentlig grund til, at de er mødt op, at de kender og gerne vil støtte Ellinor Wiesbjerg, der som medlem af badmintonudvalget i Brædstrup IF er tovholderen bag arrangementet. Det siger en del om hendes engagement, at Daimi Gentle glædeligt stod og holdt mikrofonen, da Ellinor Wiesbjerg inden ekstranummeret var på scenen for at takke publikum, musikere og sponsorer.

Efter koncerten kunne hun sammen med afdelingens kasserer, Aksel Bruun, se tilbage på et arrangement, hvor alt var gået op i en højere enhed, som Ellinor Wiesbjerg selv formulerede det.

- Vi havde høje forventninger, men de formåede alligevel at være bedre end det, vi havde troet. Jeg skal love for, de gav den hele armen, sagde hun.

- Og så siger musikerne også, at de synes godt om at være her, og at publikum var gode. Aldersmæssigt passede musikken og kunstnerne også rigtig godt til mange af publikummerne, lød det supplerende fra Aksel Bruun.

Daimi og Louisiana Jazzband kan opleves i Horsens Ny Teater 2. februar.

Mads Mathias viste prøver på sit store jazztalent. Foto: Nicolai Skovgård
Nytårskoncerten arrangeres af badmintonafdelingen i Brædstrup IF, og i år var den 11. af slagsen. Foto: Nicolai Skovgård
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Politiros: Odder står sammen om at holde afstand

Horsens

Buketten erstatter festen og blomsterne bringes ud i bilen: Alternative løsninger hitter i havecentrene

Danmark

Live - Flere medier: Statsministeren vil præsentere de første skridt til en genåbning

Annonce