Annonce
Horsens

Dagpleje og børnehave slår sig sammen

Siden 2009 har der været samdrift mellem Børnegården og Søvind Skole. Nu bliver dagplejen også en del af samdriften. Arkivfoto

Fra årsskiftet bliver de mindste børn en del af Søvind Samdrift. Det glæder fællesbestyrelsen.

Annonce

Søvind: Årsskiftet markerer, at dagplejen i Søvind bliver en del af Søvind Samdrift.

Det betyder, at byens dagplejere fremover vil høre sammen med vuggestuen og børnehaven.

- Vi får en ny organisatorisk helhed, som vil bidrage til sikre det gode børneliv i vores by. Det er vi i fællesbestyrelsen utrolig glade for, siger Betina Brandt Hussmann, der sidder i fællesbestyrelsen for Søvind Skole og Børnegården

- Vi er jo ikke de første, der gør det her. Der er andre byer i kommunen, hvor man har indført det løbende. Vi har i bestyrelsen talt om det i et års tid - at det er noget, vi også kunne tænke os at gøre, fortæller hun.

Hun har selv børn i både dagpleje og børnehave.

- Da min dreng gik i dagpleje, kunne vi godt mærke, at ledelsen var langt væk - det var jo ledelsen for hele kommunen. Og vi kendte ikke huset, da han skulle starte i børnehave, fortæller Betina Brandt Hussmann.

Vi får en ny organisatorisk helhed, som vil bidrage til sikre det gode børneliv i vores by. Det er vi i fællesbestyrelsen utrolig glade for.

Betina Brandt Hussmann, Fællesbestyrelsen for Søvind Skole og Børnehus
Annonce

Kan sparre med hinanden

Hun nævner flere fordele ved en sammenlægning.

Det giver en god mulighed for at skabe pædagogisk sammenhæng i dagtilbuddet for børn fra 0-5 år. Det giver også en mulighed for, at byens dagplejere og det pædagogiske personale i Børnegården vil kunne sparre og bruge hinanden som kolleger og lave fælles aktiviteter med børnene. Det betyder også noget, at der vil det være den samme leder for barnet, fra barnet starter som 0-årig frem til, barnet skal i skole, siger Betina Brandt Hussmann.

Hun mener, at det er nemt at komme i kontakt med lederne i børnehuset og på skolen.

- De sidder på det samme kontor. Man kan faktisk tillade sig at gå ind og sige: Godmorgen, jeg har lige et spørgsmål, siger Betina Brandt Hussmann.

Dagplejen i Søvind vil fortsat være organiseret sådan, at dagplejerne er i eget hjem med tre til fem børn. Det bliver der ikke ændret på.

Betina Brandt Hussmann understreger, at man i bestyrelsen tror på, at den nye struktur kan bidrage til at skabe de bedste rammer for Søvinds børn.

Den nye struktur i Søvind træder i kraft 1. januar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Hedensted For abonnenter

Butiksdetektiv fangede fire tyve samme dag: - Det er sørgeligt, men desværre ikke overraskende

Annonce