Annonce
Horsens

Daginstitution står over for nedrivning - men måske kan der blive brug for den lidt endnu

Børnegården på Emil Møllers Gade har huset Midt- og Vestbyens børn i næsten fem årtier, men snart står bygningerne ikke længere. Arkivfoto: Morten pape

Der er ikke længere leg og børnestemmer i Børnegården på Emil Møllers gade, men måske kan der komme det igen - for en kort bemærkning.

Horsens: Hvis væggene i Børnegården i Emil Møllers Gade kunne tale, ville de fortælle historier om tusindvis af børns glæde, grin og gråd. Om sangleg og løb - og alt indimellem. Men nu er børnene flyttet, og lokalerne er ved at blive tømt.

- Vi er i gang med fraflytningen. Og bygningen står næsten tom, fortæller Mogens Wase Hansen, afdelingschef for ejendomscentret i Horsens Kommune.

Børnehaven var oprindelig en selvejende institution under Vor Frelsers Sogns menighed med beliggenhed i Vimmelskaftet. I 1971 blev en ny børnehave bygget, og efter et par år som selvejende institution blev det til en kommunal børnehave med navnet Børnegårdens Børnehave.

Og netop historien, der strækker sig over næsten fem årtier, gør institutionen til mere end bare vægge og tag.

- Det er en meget traditionsrig institution, der har taget sin del af arven her i byen, lyder det fra Mogens Wase Hansen.

Men nu lakker det mod enden. Fraflytningen af institutionen børn er ved at være ovre, og de gamle vægge skal snart jævnes med jorden, men måske når institutionen at høre børnestemmer igen, inden det er endeligt slut.

- Nu skal vi finde ud af, om den på den korte bane kan bruges som en kapacitetsbuffer, fortæller Mogens Wase Hansen.

Annonce

Mange af dem, som har været med til at løfte byen i flok, har haft deres gang her, så der er mange følelser i det her.

Mogens Wase Hansen, afdelingschef

Tryk på institutionerne

Midt- og Vestbyen, som Børnegården hører til, oplever stor vækst, og derfor kan der blive brug for de gamle lokaler nok engang, hvis børnetallet fortsætter med at stige.

- Vi har svært ved at følge med kapaciteten i midtbyen, så vi må se, om vi får brug for Børnegården. Men det kan godt tænkes, at der skal rykke børn ind igen, hvis vi bliver udfordret på kapaciteten. Så kunne den hjælpe os i en kritisk situation, fortæller Mogens Wase Hansen, men understreger dog, at det ikke ændrer på planerne i det lange løb.

- Det er planlagt, at den skal lukkes ned og grunden sælges. Så den bliver revet ned. Den er placeret i et område, som er en del af byudviklingen, og det vil den indgå i i løbet af kort tid dog ikke i morgen, siger Mogens Wase Hansen.

Børnene fra Børnegården er blevet flyttet til Dusines Hus og institutionen på Fussingsvej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];