Annonce
Tema

Dagens juletip: Sprød svær på flæskestegen? Marianne har opskriften

Marianne Skovholm ved godt, at der findes mange opskrifter på, hvordan man får sprød svær på flæskestegen, men hun holder fast i sit. - Nogle starter med at koge sværen, men det har jeg nu aldrig været tilhænger af, siger hun. Foto: Colourbox

For nogle er flæskestegen julens store udfordring. For det kan være lidt af en udfordring at ramme den sprøde svær, som skaber salig knasen hele vejen rundt om bordet.

Horsens: Med kun få dage til jul dukker det evigt aktuelle spørgsmål op: Hvordan sikrer du, at flæskestegen får sprød svær?

På Horsens Folkeblad ved vi, hvor vi skal søge råd: hos vores kreative kantineleder Marianne Skovholm.

Hun har ét kodeord: omhyggelighed!

For det er ikke lige meget, hvilket kød man bruger.

- Min erfaring er, at det er sværere at få sprød svær ud af kød, der har været frosset. Så jeg bruger altid et friskt stykke svinekam.

Dagens juletip

Velkommen til Horsens Folkeblads julekalender. I december bringer vi hver dag en historie, hvor du kan få juletips og inspiration til julen.I dag handler det om, hvordan man får sværen sprød på flæskestegen.

Gør det grundigt

Næste skridt er at ridse sværen helt ned til kødet og være omhyggelig med det - også med kød, som slagteren har ridset. Derefter gnides salt ned i alle rillerne. Og igen: Gør det grundigt.

Stegen sættes i en bradepande og understøttes med "pølser" af staniol, så overfladen med sværen bliver plan.

Derpå ca. 20 minutter i ovnen ved 220 grader varmluft, hvorefter stegen tages ud, og med en kniv tjekkes alle rillerne igen.

- For det sker næsten altid, at nogle af rillerne "vokser sammen". De skal skæres op, og igen skal der gnides salt ned i rillerne. For det er salt og luft, som skaber den sprøde svær, siger Marianne Skovholm.

Annonce

Pas på!

Derefter steges kødet færdigt ved 200 grader varmluft til en kernetemperatur på 65 grader.

- Til sidst lader jeg stegen hvile 20-30 minutter, måske med staniol rundt om selve kødet, men endelig ikke over sværen, lyder det gode råd.

Og går det alligevel helt galt, kan stegen sættes ca. fem minutter ind under grillen.

- Men pas på, advarer Marianne Skovholm. For det går stærkt. Når sværen begynder at boble op, skal stegen ud - inden den bliver brændt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Enner Mark Fængsel skal have ny leder

Annonce