Annonce
Horsens

Dagbog fra en corona-hverdag: Da vi fik virtuelle middagsgæster

Mette Graugaard

- Skal vi ikke spise aftensmad sammen over Messenger i aften?

Invitationen dukkede op på telefonen fra gode venner, som vi har spist aftensmad med mange gange. Både til hverdag og fest. Men i denne coronatid er det samvær sat på pause.

God ide, men hvordan gør vi?

Og så gik snakken lidt frem og tilbage om teknikken. Skulle vi bruge Microsoft Teams eller Skype. Vi enedes om en videosamtale over Messenger. Vi stillede vores computer op for bordenden, dækkede bord til to i den anden ende, for så kunne vi nemlig begge være med på skærmbilledet.

Vennerne lavede en gruppe på Messenger, og vi blev ringet op. Det lykkedes ikke i første hug, fordi jeg glemte alt om gruppen, men bare ringede dem op. Efter et par forgæves opkald var der hul igennem. Og der dukkede endnu en ekstra gæst op, som var blevet inviteret, uden vi vidste det. Det gjorde bare hyggen endnu større. Så vi havde to skærmbilleder på vores skærm - vores virtuelle middagsgæster.

Annonce

Efter et par forgæves opkald var der hul igennem. Og der dukkede endnu en ekstra gæst op, som var blevet inviteret, uden vi vidste det.

Op af badekarret

I starten var det svært at høre, hvad de tre, der sad ved samme bord, sagde.

- Kom lige op af badekarret, lød opfordringen fra min mand.

Det gjorde de så. Det vil sige, at de skiftede computeren ud med telefonen, som har en bedre mikrofon. Så gik stemmerne igennem.

Og så kunne vi ellers sidde og spise de rester fra dagen før, vi hver især havde stillet på bordet. Vi kunne snakke sammen, nogle gange med bedre billede end andre gange. Og ja, det var ikke som at sidde sammen, det var det muliges kunst, men det var både hyggeligt og underholdende - og vi er klar til at gentage succesen.

Der var kun én nitte. De andre skulle have dessert. Æblekage. Vi kunne se det - men vi kunne ikke smage den.

Så fik vi alligevel middagsgæster. Virtuelle vel at mærke - og det var hyggeligt. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Annonce