Annonce
Sport

Da det strammede, slog HIC til

Gage Davis scorede 21 point, da Horsens IC torsdag aften vandt over Randers og spillede sig i DM-finalen. Arkivfoto: Lars Rasborg
Horsens IC er klar til sin sjette DM-finale i træk efter sejr i den afgørende semifinale-kamp mod Randers.

Horsens: Horsens IC er for sjette gang i træk klar til DM-finalen i basketball.

Torsdag aften vandt HIC den femte og afgørende kamp i semifinaleserien mod Randers med 95-72. Opgøret udspandt sig markant mere spændende, end cifrene antyder. Med blot fire minutter igen førte Horsens IC blot med fire point, 72-68, inden HIC’erne trak uimodståeligt fra og afgjorde forestillingen.

- Vores forsvar afgjorde kampen, sagde en glad HIC-træner Lukas Varga.

Annonce

Nu venter Bakken Bears i finale-serien, som indledes på mandag i Aarhus, og HIC kommer op med et Bakken Bears-hold, der afgjorde sin semifinale-serien mod Svendborg i tre kampe og dermed går ind til finale-serien med friske ben.

Kampe sjovere end træning

Lukas Varga er dog aldeles ubekymret i forhold til eventuelle trætte ben og hoveder.

- Vi befinder os i en god rytme, og nu går vi ind til finalen med det momentum og den energi, vi fik af sejren over Randers, sagde Lukas Varga og fortsatte:

- Og så er det sjovere at spille kampe end at træne, som Bakken Bears har gjort.

Randers kom til Horsens uden én af holdets bedre spillere, Baru Adjehi. Adjehi, som er fra Elfenbenskysten, scorede 10 point og tog fem rebounds, da Randers mandag aften tvang serien ud i en femte kamp, men torsdag aften befandt han sig ikke i Horsens men i stedet i det østlige Afrika.

Uden Randers’ viden rejste Baru Adjehi, som var på kontrakt hos randrusianerne, til Mozambique og skrev kontrakt med en klub i landet.

- Han faktisk har spillet godt de seneste tre-fire kampe, så det betød selvfølgelig noget for os, men jeg gider ikke snakke om ham. Han har svigtet klubben og sine holdkammerater for egen vindings skyld, sagde en Morten Hansen, sportsdirektør i Randers.

Annonce

HIC satte tingene på plads

Trods den lettere kaotiske optakt til kampen bed Randers godt fra sig. HIC slog undervejs et par større huller til gæsterne, men Randers svarende fint igen anført af en velskydende Chris Nielsen og af den 218 centimeter høje Jonathan Jeanne, som dominerede under kurven og også viste, at han er en habil skytte. Han satte undervejs tre af fire forsøg sendt af sted bag trepoint-linjen.

Da kampen skulle afgøres, satte HIC’erne dog tingene på plads. Det skete anført af David Efianayi og Gage Davis, som fik god hjælp af Richmond Aririguzoh og Deng Geu, der arbejdede godt under kurven mod Randers’ store folk, nævnte Jonathan Jeanne og Reginald Kissoonlal, der måler 211 centimeter.

I de afgørende sekvenser viste HIC’erne, at de indeholder den spids mere kvalitet Randers-spillerne, der gør det helt fortjent, at klubben nu for sjette gang i træk er med, når der er tipoff på DM-finalen.

Horsens IC-Randers 95-72 (45-37)

DM-semifinale, kamp-5

Point for HIC: David Efianayi 24, Gage Davis 21, Richmond Aririguzoh 18,Deng Geu 15, Vedran Borovcanin 8, Charles Callison 6 og Frederik Rungby 3.

Point for Randers: Chris Nielsen 22, Jonathan Jeanne 20, Brandon Randolph 14, Reginald Kissoonlal 8, Preston Bungei 4 og Brantley Bynum 4.

DM-finalerne

DM-finaleserien afgøres bedst af syv kampe og spilles således:

10. maj, Bakken Bears-HIC

13. maj, HIC-Bakken Bears

17. maj, Bakken Bears-HIC

20. maj, HIC-Bakken Bears

24. maj, Bakken Bears-HIC (evt)

27. maj, HIC-Bakken Bears (evt)

31. maj, Bakken Bears-HIC (evt)

Annonce
Horsens For abonnenter

Christina og Torialy har ligget søvnløse af bekymring i flere uger, fordi deres datter var fanget i omstridte ghettoregler: Onsdag blev den bedste dag i lang tid

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Troels Holch Povlsen tonser med tallene: Tredobler omsætning i Horsens-selskabet Nine United A/S

Kultur For abonnenter

Fortidsminder spænder ben for drømmen om "Hollywood"-skilt i Juelsminde

Horsens

Brænder pengene i lommen? Her er de dyreste boliger til salg i Horsens lige nu

Hedensted For abonnenter

Nu bliver bopælen afgørende for, hvor dit barn kommer i børnehave

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

Kultur For abonnenter

Tredje søndag før jul gik dine oldeforældre tur på Søndergade

Horsens

Han har kastet omkring 700 ton sten i fjorden i år og kan godt kaldes for 'naturens vogter': Nu har han fået et skulderklap for sin indsats

Horsens

Laudrup og den øvrige elite brugte en lørdag i Horsens: Det er et kæmpe skulderklap, der betyder, vi må have gjort noget rigtigt

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Hedensted For abonnenter

Grundejerne bestemte første udspil til diget: Vi er blevet overraskede over, hvor kompliceret kysten er

Horsens For abonnenter

Det blev Østerhåb ved et tilfælde: Drømmehuset fra byggeudstilling blev til et hjem for familien Bang Fasting Bauer

Horsens

Uro i nattelivet: Unge mænd råbte og rakte fuckfinger mod politiet

Annonce