Annonce
Hedensted

Da hammeren fandt sin plads, stoppede tordenvejret

Udstillingen Gudernes Kær på Tørring teltplads blev officielt indviet lørdag. Kunstneren bag, Hans Madsen fra Skovby, har bl.a. ladet sig inspirere af nordisk mytologi og offferfund fra Uldum Kær. Foto: Hedensted Kommune.

Ny udstilling ved Tørring Teltplads leger med, hvordan myter opstår og giver fantasien frit løb.

Tørring: Hvordan opstår myter? En livlig fantasi, et sammentræf af tilfældigheder eller er der måske tale om overnaturlig indgriben?

Det kan man blive inspireret til at tænke over, hvis vejen går forbi Tørring Teltplads. Her indviede "træmanden" og kunstneren Hans Madsen fra Skovby, lørdag kunstværket Gudernes Kær. Udstillingen blander historier og myter om Gudenåen, nordisk mytologi og fortællingerne om offerfund i Uldum Kær.

Til den velbesøgte indvielse fortalte Hans Madsen historien om, hvordan en ny myte måske blev skabt, da en del af udstillingen - tordenguden Thors Hammer - skulle sættes op.

Under arbejdet samledes tordenskyerne sig nemlig i horisonten på den anden side af Gudenåen. Det i sådan en grad, at én af de kommunale medarbejdere, der skulle udføre arbejdet blev noget utryg derved. Men bekymringerne blev gjort til skamme, for da arbejdet med at sætte Thors Hammer op var tilendebragt, blev himlen igen blå.

- Det giver lidt ekstra stof til tankerne om, hvordan myter opstår. Var det vores forstyrren af Thors Hammer, der udløste tordenvejret, eller handlede det blot om, at uvejr sjældent krydser Gudenåen, spurgte Hans Madsen.

Han har selv fået ideen til værket, der samler nogle af hans tidligere trækreationer med særlige sten fundet på den pensionerede snedkers marker ned til Gudenåen i Skovby. Udstillingen er støttet af Hedensted Kommune og er samtidig et lokalt bidrag til kulturhovedstadsåret Aarhus 2017.

-Hans Madsen har sat fantasien på frihjul. Ved hjælp af naturens egne materialer har han skabt fem kunstværker, der har til formål at fyre op under vores alle sammens fantasi.

Byrådspolitiker Ole Vind ( V)
Byrådspolitiker Ole Vind (V) holdt åbningstalen for udstillingen. Foto: Peter Vessel

Markedsdag med mere

Åbningen faldt sammen med den årlige markeds- og Gudenådag på Tørring Teltplads, hvor der var boder med alt fra pileflet og glaskunst til mjød, gamle motorer og som noget nyt i år fremvisning af lokale Stig Neergaards dragracer.

I følge Peter Vessel fra teltpladsen har "Gudernes Kær" allerede vakt opmærksom i byen.

-Der har været en del, der er gået herned for at studere det nærmere, og vi har set flere i dag, vi ikke plejer at se. Vi er meget glade for udstillingen, og håber også, det vil give en ekstra oplevelse til kanosejlerne, når sæsonen begynder på fredag, 16. juni, sagde Peter Vessel.

Også byrådspolitiker Ole Vind (V) havde ros til udstillingen og initiativet fra Hans Madsen.

-Hans Madsen har sat fantasien på frihjul. Ved hjælp af naturens egne materialer har han skabt fem kunstværker, der har til formål at fyre op under vores alle sammens fantasi, lød det fra Ole Vind i hans tale ved åbningen.

Med i udstilling er også en udhulet trækano, som Hans Madsen har lavet med en af sine 11 børnebørn for en halv snes år siden. Foto: Peter Vessel.
Flere personer, der ellers ikke normalt deltager i markedsdagen på Tørring Teltplads, var mødt op oga. åbningen af udstillingen. Foto: Peter VEssel
Et andet nyt element til markedsdagen ved Gudenåaen var Stig Neergaards dragracer, der kan anes ved siden af sættevognen i baggrunden. Foto: Peter Vessel.
Annonce
Horsens For abonnenter

Daniel svæver hen over byen - og når det ikke blæser nok, har han selv vind med på ryggen

Danmark

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Tårnby og København har en bedre natur end Hedensted: Kommunen er i bund på biodiversitet

Horsens For abonnenter

Flere partier er bekymrede over stort antal dispensationer i byggesag fra sydbyen: V opfordrer borgmester til at gribe ind

Horsens

Kvikt vidne slog alarm - få minutter senere var formodede dieseltyve fanget

Sport

Anne-Marie Rindom vandt 8. sejlads: Hendes værste konkurrent er uden medaljechance

Sport

Efter meget tæt kamp: Anders fra Odder er færdig ved OL

Horsens For abonnenter

Årets højdepunkt venter for Horsens-skib: Halifax-bombefly fra krigen skal op fra havets dyb

Horsens

Gravsten viklet ind i afspærringstape: Det handler om sikkerhed for gæsterne på kirkegården

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Danmark

Vejdirektoratet hæver hastigheden på motorvejen: Her må du fremover køre 130 km/t

Sport

Mens du sov: Ro-duo vinder OL-bronze og fordobler dansk medaljehøst

Debat

Fusion mellem Det Gule Pakhus og Kulisselageret kan få fatale konsekvenser for brugerne

Odder For abonnenter

Efter 71 år uden hovedbygning: Godsejer vil genopføre Rathlousdal ved Odder

Erhverv

Natklubber gør klar til drinks og dans i september: Øllene flyder dog tidligere på Zwei Grosse Bier Bar

Annonce