Annonce
Østjylland

Dør på klem til internationalt marked: Århusiansk film på vej til Cannes

Skuespiller Thomas Biehl (t.v.), instruktør Christian Andersen i midten og hovedrolleindehaver Jakob Schmidt Clausen under optagelserne af 'Ingen skal sove'. Foto: Swulli Film
Den århusianske film ‘Ingen skal sove’ er blevet inviteret med på Cannes Film Festival i næste uge.
Annonce

AARHUS: Der var jubel på holdet bag den nyproducerede film ‘Ingen skal sove’, da det mandag blev offentliggjort, at filmen skal på dette års Cannes Film Festival, der begynder i næste uge.

Ikke som en del af programmet eller som kandidat til Den Gyldne Palme eller andre priser, men med en agent på det sideløbende filmmarked Marché du Film, en af den internationale filmbranches hovedevents, når det kommer til distribution af spillefilm.

Den danske film, der netop har forladt klippebordet, er blevet til med støtte fra fra Aarhus filmværksted og århusianske Swulli Film, og det er instruktør Christian Andersens første spillefilm.

- Det er en kæmpe mulighed for os og filmen, for det er virkelig et sted, hvor man kan lære meget og forhåbentlig få nogle gode kontakter, siger instruktøren i en pressemeddelelse.

‘Ingen skal sove’ er en thriller og har Maria Winther Nørgaard og Jakob Schmidt Clausen i hovedrollerne. Den handler om kæresteparret Maria og Jonas, der er på flugt fra et overfald, og som møder en ung mand, der inviterer dem hjem i sit kollektiv. Maria tiltrækkes af stedet og dets leder, og hun bliver tvunget til at tage store moralske valg for at overleve.

Det er endnu uvist, hvornår filmen får dansk premiere, men det forventes at blive engang i efteråret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Rejser

Kommentar: De forbandede drikkepenge

Annonce