Annonce
Mindeord

Dødsfald: Vognmandens hjerte bankede for lokalsamfundet i Jennum

Kjeld Nørregaard Bentsen, Jennum, er død, 71 år gammel. Hans søster Inge Mols skriver mindeord.

Kjeld Nørregaard Bentsen døde søndag 13. oktober. Han sov stille ind i hjemmet i Jennum.

Kjeld Bentsen blev født i Vindelev på slægtsgården Nørregård og var søn af Kirstine og Hans Bentsen. Han voksede op på gården i Vindelev sammen med sine fire søskende. Han fik sin skolegang i Vindelev skole, og senere var han elev på Vesterlund Ungdomsskole under forstanderparret Herdis og Aksel Maibom.

I ungdomsårene arbejdede Kjeld ved landbruget. Han aftjente sin værnepligt og fuldendte sin landmandsuddannelse med et ophold på Bygholm Landbrugsskole.

Den 1. nov. 1972 købte Kjeld sin første lastbil og startede eget vognmandsfirma under navnet Kjeld N. Bentsen, Jennum. Kort efter startede han sammen med en gruppe andre vognmænd speditørfirmaet DK Transport. Han bevarede interessen for husdyr og landbrug, og i mange år havde han ved siden af vognmandsforretningen en besætning af Hereford kvæg.

Kjeld blev i 1974 gift med Lis Hauge fra Hesselballegård i Jennum. De bosatte sig i Lis' bedsteforældres hus på bakken ved Jennum, og huset blev deres hjem i alle årene. Familien udvidedes med de to døtre Pia og Dorthe, og Kjeld drev sin vognmandsforretning fra hjemadressen.

Vognmandsforretningen voksede, og vognparken talte efterhånden flere lastbiler og ansatte. Firmaet kørte med korn, vejmaterialer, kalk og grus, og i flere år var firmaet beskæftiget ved anlæggelsen af Storebæltsbroen og flere motorveje.

I 1990erne kørte han i en årrække med transporter til Mellemøsten, Iran og Irak. Dette var ret interessant, dog ikke ganske ufarligt. Kjeld drev sin vognmandsforretning til for få år siden.

Kjeld var velforankret i lokalsamfundet, hvis ve og vel lå ham stærkt på sinde. Det gode naboskab med vinlaug og kortklub var værdifuldt, og i mange år var han i bestyrelsen for Jennum Brugsforening.

Kjeld var et familiemenneske. Sammen tog familien på mange gode ture rundt i Danmark, til enhver krog og mange øer. Det blev også til mange gode rejser rundt i Europa. Da der senere kom børnebørn til, fyldte de rigtig meget i Kjelds liv, og han og Lis tog børnebørnene med på campingture, fisketure, cykelture og i sommerhus.

De sidste mange år blev desværre præget af alvorlig sygdom. Kjeld bar sin skæbne med værdighed og uden kny. Han var et lunt og stærkt menneske til det sidste.

Kjeld Bentsen efterlader sig hustruen Lis samt de to døtre, to svigersønner og fire børnebørn. De to døtre er bosiddende med deres familier i Roskilde og i Mejsling.

Æret være Kjeld Bentsens minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce