Annonce
Fredericia HK

Dødens trio venter på FHK

FHK og cheftræner Jesper Houmark. Det ses både på banen, hvor modstanden er hård, og det ses udenfor banen, hvor kampene pludselig transmitteres i tv. Her interviewes cheftræneren af TV2's Thomas Kristensen. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Fredericia HK skal ramme dagen, mens modstanderen skal levere under niveau. Sådan ligger landet, hvis FHK skal gøre sig forhåbninger om point i de kommende tre kampe.

Fredericia: I håndboldligaen taler man om "the big five". De store fem. Det er klubber, som både økonomisk og kvalitetsmæssigt er langt foran alle de andre:

Aalborg Håndbold, BSH (BSV), GOG, Skjern og TTH Holstebro. I denne sæson kan man tage Ribe-Esbjerg med og omdøbe gruppen af suveræne mandskaber til "de store seks".

Og i de kommende tre kampe, skal FHK møde hold fra netop denne kategori: Ribe-Esbjerg søndag, Skjern fredagen efter og BSV lørdagen efter den. En slags "dødens trio".

- Det er kampe, hvor vi kun får noget med, hvis vi spiller op til vores bedste samtidig med, at vi rammer en dag, hvor modstanderen ikke er på toppen. Vi så i den første kamp mod GOG, at det kan lade sig gøre. Og det har givet os rigtig meget, siger FHK's cheftræner, Jesper Houmark.

- Det er tre kampe, hvor vi ikke kan gøre os forhåbninger om point, men vi går efter det, siger Houmark.

Annonce
Vi går ind til kampen med ranke rygge. Vi tror på, at vi kan ramme dem, hvis vi rammer dagen.

Jesper Houmark, FHK-cheftræner

Ranke rygge

Han begynder med at zoome ind på Ribe-Esbjerg, som er søndagens modstander.

- De har et stort budget og skal vel også op og ligge i top-6, når sæsonen er slut. Men vores hjemmebane kan ryste dem, siger Jesper Houmark.

Der er rigtig lang vej fra et hold fra de nedre regioner i rækken og et fra top-6. Faktisk så langt, så man godt kan sige, at det er vanskeliggere at rykke fra 12. pladsen i ligaen og op på sjettepladsen, end det er at rykke fra jyllandsserien og op i ligaen - som FHK har gjort.

- Det er bare sådan, det er, konstaterer Houmark.

Han håber selvsagt på, at FHK kan overraske, som det skete i kamp et mod GOG. Fredag aften så vi Lemvig-Thyborøn slå BSV for første gang i 13 år.

- Og selvfølgelig sker det lige, når vi har brug for at Lemvig-Thyborøn ikke får ret mange point. Du kan høre, at jeg slet ikke er bitter, ikke?, siger Jesper Houmark sarkastisk.

- Vi går ind til kampen med ranke rygge. Vi tror på, at vi kan ramme dem, hvis vi rammer dagen, siger Jesper Houmark.

Kampen mellem FHK og Ribe-Esbjerg spilles klokken 14.00 i thansen Arena.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ishockeyspiller springer ud: Var det årets sportspræstation 2019?

<p/><p>At springe ud i en sport som ishockey, som om nogen må betragtes som en mandschauvinistisk machosport, gør blot Jon Lee-Olsens handling endnu mere modig.</p>

Odder

Budget i Odder: Partier er glade for fuldt låne-stop og vil afdrage på kommunens gæld

Annonce