Annonce
Horsens

Dødelig tapet gav inspiration til kunstudstilling

Ill.: Maleri, June Jin Engelharth

Horsens: Gallery Hjorth åbner lørdag 19. maj kl. 11-15 udstillingen " ...& deadly decor" af den dansk-koreanske billedkunstner June Jin Engelharth.

En undersøgelse af begrebet grøn, en bestillingsopgave samt et besøg på Horsens Statsskole ledte til udstillingens tema, titel og personskildring.

Moderne mennesker har svært ved at forestille sig, at en grøn farve skulle være en udfordring at få på væggene i harmløs tilstand.

Men hvidt arsenikpulver blev efter 1775 brugt i fremstillingen af grøn farve til brug i f.eks. sæbe, stearinlys, tekstiler og tapeter. I 1875 blev det muligt at fremstille tapeter på maskine, og dermed kunne det victorianske borgerskab dekorere stuerne med mønstrede grønne arsenikholdige tapeter, som indeholdt op til et gram arsenik per kvm - nok til at slå hundredvis af mennesker ihjel.

June Jin Engelharth har ladet den grønne farve være gennemgående i udstillingen. Figurmotiverne er skildringer af personer, der har en historisk kobling til enten farvernes univers eller de arsenikholdige tapeter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Skuddræbt kvindes kolleger i mindeord: Vi savner hendes hjertevarme, smil, latter og dejlige humor

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce