Annonce
Odder

Dårligt nyt til buspassagerer: Kan kysse kystruten farvel

Kystrutens passagerer må kysse bussen farvel til foråret. Foto: Søren E. Alwan

Byråd og lokalråd er i gang med at finde løsninger, så der stadig kører busser mellem Odder og Norsminde. Hou kan ånde lettet op takket være Samsøfærgen.

Annonce

Odder: - Man skal kunne komme til uddannelse, uanset hvor i kommunen, man bor. Så klar i mælet er borgmester Uffe Jensen (V), dagen efter regionsrådet i Region Midtjylland har besluttet at nedlægge busrute 302, bedre kendt som Kystruten, der kører mellem Odder og Aarhus via Saxild, Rude Strand, Kysing og Norsminde.

- Vi har kæmpet for, at der i det mindste blev taget hensyn til dem, der skal på uddannelse, men vi må konstatere, at vi ikke er blevet imødekommet, siger Uffe Jensen, der ikke lægger skjul på, at han er rigtig træt af at have fået den "abe på skulderen".

Allerede da regionen sidste år varslede besparelser på den kollektive trafik, var Kystruten en af dem, der blev nævnt som en rute, der ville blive sparet på.

Derfor kommer det heller ikke helt bag på politikerne i byrådet.

Jeg er rigtig træt af, at vi har fået denne her abe på skulderen.

Uffe Jensen, borgmester
Besparelse i Region Midtjyllnd betyder nedlæggelse af busrute 302, der er kendt som "Kystruten". Foto: Søren E. Alwan
Annonce

Lokalrådet er i gang

Udvalget for miljø, teknik og klima er derfor allerede i tæt dialog med lokalrådene for at tænke kreativt i forhold til den kollektive trafik.

- På mandag behandler vi forslaget om blafferpunkter. Derudover skal vi blandt andet kigge på flextrafik og muligheden for, at bybusserne kan køre lidt længere, siger borgmesteren om nogle af de løsninger, der lige nu er i spil.

- Vi kan aldrig komme i nærheden af den nuværende frekvens, men man skal kunne komme til uddannelse eller ind til Letbanen, gentager borgmesteren.

Annonce

Hou skal takke færgen

Også borgerne i Hou og byerne mellem Hou og Odder vil opleve en forringelse i busdriften.

Fremover vil bussen mellem Odder og Hou nemlig kun køre, som det passer med Samsø Færgen.

Der er syv afgange i hver retning mellem Hou og Samsø dagligt, hvilket giver syv busser til og fra Hou mellem kl. 6.45 om morgenen og kl. 22 om aftenen.

Derudover kører der skolebusser.

- Det, synes jeg, er en acceptabel dækning, siger borgmesteren og afviser dermed, at Houborgerne skal sætte næsen op efter flere afgange på kommunens regning.

- Til gengæld kommer Tunøfærgen til at tilpasse sejltiderne efter Samsøfærgen, så det passer med bustiderne, slutter Uffe Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Tirsdagens coronatal: Laveste antal smittede i måneder - men den britiske mutation spolerer glæden

Annonce