Annonce
Brædstrup

Cyklistforbundet tester cykelruter langs Gudenåen

Der er mange smukke cykelruter langs Gudenåen, og nu vil Horsens Kommune gøre det endnu mere attraktivt at cykle eller vandre langs åen. Arkivfoto

I løbet af august cykler fire repræsentanter fra Cyklistforbundet langs Gudenåen med det formål at give cykelruterne et løft, når det kommer til skiltning og formidling.

Annonce

Brædstrup: I sidste uge satte fire repræsentanter fra Cyklistforbundet sig i sadlen fra Randers banegård med kurs mod Horsens ad forskellige ruter langs Gudenåen.

Formålet med turen er at observere og notere, hvor nemt det er at navigere på ruterne og finde information om dem, så turistorganisationerne langs Gudenåen, Gudenå-kommunerne og Cyklistforbundet i fællesskab kan forbedre både skiltning og formidling af ruterne.

Det er planen, at de seks turistorganisationer langs Gudenåen og de syv Gudenå-kommuner skal samarbejde om at gøre det lettere for brugerne at finde og følge cykelruterne. Resultatet vil turistorganisationerne og kommunerne bruge i det efterfølgende arbejde.

- Vi vil gerne formidle Gudenåcykelruterne som et samlet produkt, og det får vi langt bedre mulighed for med en samlet beskrivelse af ruterne. Med den i hånden kan vi svare langt mere præcist på cykelturisternes spørgsmål - også når det er detailspørgsmål uden for nærområdet, siger Anne Mette Knattrup, turistchef i VisitRanders i en pressemeddelelse.

Hotel Pejsegården er en privat virksomhed, som har været meget aktiv omkring cykelturisme i området, og det vil vi fra kommunen også gerne være med til at understøtte. Efter min mening har vi i Horsens Kommune den allersmukkeste strækning på Gudenåen, så derfor er vi også meget optaget af at lave gode cykelruter.

Ole Pilgaard Andersen (DF), formand for teknik- og miljøudvalget i Horsens Kommune.
Annonce

Plan på vej

Ifølge formanden for teknik- og miljøudvalget i Horsens Kommune samt næstformand i Gudenåkomitéen, Ole Pilgaard Andersen (DF), vil cyklisterne nok opleve en del "huller" på ruten, hvor der ikke er en cykelsti at køre på.

Derfor arbejder Horsens Kommune i øjeblikket på at skabe bedre ruter i kommunen for cyklister og vandrere, som gerne vil have en bilfri og smuk naturoplevelse langs Gudenåen.

- Målet er at skabe en rute helt fra Randers og ned til Tinnet Krat langs Gudenåen, som vandrere og cyklister kan færdes på uden at blive generet. Netop i Horsens Kommune kan man få nogle af de smukkeste naturoplevelser langs åen omkring Klostermølle, Sukkertoppen og Voervadsbro, men ruten er ikke ideel endnu, og det ved vi også godt. Derfor arbejder vi i kommunen i øjeblikket intenst på en helhedsplan for området langs Gudenåen, så naturoplevelsen som turist eller borger kan blive endnu større, siger Ole Pilgaard Andersen.

Annonce

Vil understøtte turismen

Der er 28 kilometer å-løb igennem Horsens Kommune, og flere steder kan cyklister og vandrere blive henvist til trafikerede veje for at komme videre langs Gudenåen.

Det gælder f.eks. ved Voervadsbro, hvor der er en 1200 meter lang strækning til Birknæsvej ved Østbirk. Målet er derfor at lave en rute, så turister og borgere kan følge åen fra Klostermølle til Voervadsbro samt Vestbirk Vandkraftværk og til Den Genfundne Bro uden at blive forstyrret unødigt af biler.

- Hotel Pejsegården er en privat virksomhed, som har været meget aktiv omkring cykelturisme i området, og det vil vi fra kommunen også gerne være med til at understøtte. Efter min mening har vi i Horsens Kommune den allersmukkeste strækning på Gudenåen, så derfor er vi også meget optaget af at lave gode cykelruter, siger Ole Pilgaard Andersen.

Han understreger, at det kun er et spørgsmål om tid, før Horsens Kommune er klar med sin helhedsplan.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens For abonnenter

Borgmester er ærgerlig over Learnmark-beslutning - bestyrelsesformand åbner dør på klem

Coronavirus

Live: 1,3 millioner danskere tilbydes test for antistoffer mod corona

Horsens

Positive tendenser i Horsens Kommune: Smittetal falder for første gang i en uge

Annonce