Annonce
Horsens

Cyklerne skal pumpes: Nu lægges sidste hånd på kommunens nye bikepark

Team Gedved Mountainbike er ved at etablere en bikerpark i udkanten af Hansted skov. Banen er allerede taget i brug. Arkivfoto: Morten Pape
Frivillige knokler med mountainbikebanen i Gedved. Indvielsen finder sted om halvanden måned.

Gedved: Hvis ikke det allerede er sket, så er det på tide, at de lokale mountainbikere får pumpet cyklerne.

Den nye mountainbikebane ved Gedved, Gedved Bikepark, er tæt på at være klar til den officielle indvielse 1. juni.

Det fortæller Stefan Børgesen Keller, der er idémand bag Gedved Bikepark.

- Vi har netop haft endnu en arbejdsdag på stedet, hvor vi fik lavet endnu flere spor. Nu er vi næsten i mål. Jeg tror, vi skal have en arbejdsdag mere inden indvielsen, hvor vi får pudset de sidste ting af, siger Stefan Børgesen Keller.

Gedved Bikepark er bygget på en grund, der er stillet til rådighed af Horsens Kommune på Lykkebjergvej i det sydlige Gedved.

Banen er allerede blevet taget i brug, men forventningen er, at det først for alvor er efter indvielsen, at folk får øjnene op for den nyetablerede bane.

- Vi kan se, der kommer folk langvejs fra for at prøve banen, men vi regner med, at kendskabet til Gedved Bikepark er noget, der stille og rolig vil brede sig. Dagligt er der folk, der kører på banen, og det gør vores egne ryttere og børn i Gedved også. Der holder jævnligt biler på parkeringspladsen, og det er jo fedt, når man laver sådan noget, siger Stefan Børgesen Keller.

Annonce
Vi har netop haft endnu en arbejdsdag på stedet. Vi fik lavet endnu flere spor, og vi er næsten i mål.

Stefan Børgesen Keller, idémand

Hop flyttet

Ved den seneste arbejdsdag blev der lavet flere ændringer på banen.

- Det store hop har vi valgt at flytte. Det lå lidt træls ude ved skellet, hvor vi gerne vil lave noget beplantning. Vi har flyttet hele den svære bane over på det midterste af arealet, hvor vi i forvejen havde en fri korridor. Vi er også i gang med at lave en mini-pumptrack - en lille udgave af vores store pumptrack. Pumptrack er, hvor man kører cyklen rundt på en lille lukket bane, fortæller Stefan Børgesen Keller.

Det store hop er blevet gjort mindre farligt.

- Det er ikke vores filosofi, at folk skal komme til skade. Nu har vi fået noget mere jord, så hullet i hoppet ikke er der mere. Faktisk kan børn køre ned ad den meget svære bane, uden at de behøver at hoppe. Nu kan de køre hen over hoppet i stedet, hvorimod de dygtige ryttere flyver op i luften og fem meter hen over hoppet, siger han.

Det sidste, der skal laves ved banen, er, at der skal etableres noget beplantning ved parkeringspladsen og ved picnicområdet.

Her skal der også opsættes en pizzaovn samt et bålsted med en grill.

- Alle må bruge picnicområdet - uanset om man cykler eller ej, siger Stefan Børgesen Keller, der også er ved at få lavet et skilt, hvoraf det fremgår, at færdsel på arealet sker på eget ansvar - og at man skal bruge cykelhjelm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ny tennis-dille på vej: Sådan har kommunen fordelt 900.000 kroner til nye faciliteter

Annonce