Annonce
Odder

Cykelunion rystet og i chok: Forventer at dommen af dødsulykke ankes

Danmarks Cykle Union er forundrede over rettens afgørelse i sagen om den unge cykelrytter, som døde under e t løb sidste år. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Formanden for Danmarks Cykle Union er overrasket over, at kvinde blev frikendt for uagtsomt manddrab efter at have påkørt ung cykelrytter under løb i Odder.
Annonce

Odder: Det har vakt stor utilfredshed i cykelkredse, at den 28-årige kvindelige bilist, der var involveret i en dødulykke under ungdomsløbet Tour de Himmelfart sidste år, mandag blev frikendt for uagtsomt manddrab og i stedet er blevet idømt en bøde på 1500 kroner for at overse nogle skilte.

Således har repræsentanter for Danmarks Cykle Union tidligt tirsdag morgen klart udtrykt deres harme på Facebook.

- Vi er rystede og chokerede over gårsdagens dom, lyder det i meddelelsen, som er skrevet af formand Henrik Jess Jensen på Danmarks Cykle Unions vegne.

- Vi har fortsat ikke modtaget udskrift af sagen fra byretten og kender derfor ikke dommens præmisser, men vil naturligvis komme med uddybende kommentarer, så snart det er muligt. Gennemgangen af dommens præmisser vil også omfatte en vurdering af anklagemyndighedens sagsfremstilling, lyder det videre.

Annonce

Forventer at dommen ankes

I meddelelsen skriver forbundet også, at man efter at have konsulteret anklager Iben Holm forventer, at dommen ankes til landsretten.

Det stemmer fint overens med den udmelding, som anklageren er kommet med overfor avisen, hvor hun har fortalt, at hun i hvert fald vil forelægge sagen for statsadvokaten, der så kan vælge at anke.

Anklageren havde nedlagt påstand om to måneders fængsel, som kunne gøres betinget. Desuden gik hun efter, at den 28-årige kvinde skulle miste førerretten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce