Annonce
Debat

Cykeltosser har taget magten i trafikken

Hensynsløst: Det er egentlig sådan et dejligt ord - ”tosser”, som man kan skrue på enhver betegnelse for overdrivelse. Således også ”cykeltosser” som jeg for få dage siden mødte en mindre hær af på en nødvendig køretur i min dyrt afgiftsbelagte bil.

Vejen Kommune anlægger og drifter hvert år cykelstier for mange millioner kroner. Trafiksikkerhedsplaner og andre politisk korrekte tiltag betales dyrt af skatteborgere, der generes af ”kollektiv afstraffelse”, mens hensynet rettes mod de, der aldrig får lært at færdes i trafikken, lovovertrædere og de, der færdes bevidstløst med store ”lyttebøffer” uden at kunne høre færdslen, mens de læse SMS’er taler i telefon eller hører høj musik.

Cykeltossernes helt eget imperium starter med, at forældre lærer deres børn at cykle på fortovet, fordi det åbenbart er for meget at forlange, at de bruger tid på at lære børnene at færdes sikkert efter færdselsreglerne.

Senere – som min seneste oplevelse er et ”normalt” billede på – cykler mange sammen og fylder stort set hele vejbredden. Den pågældende dag gav jeg et lille tryk på ”dytteren” for at sikre mig, at cyklisterne var klar over, at der faktisk kørte biler på vejbanen. Reaktionen var løftede knytnæver og ”fingeren”, hvilket jeg trods alt fandt for provokerende, så jeg trykkede hornet i bund (for at sikre mig, at ingen blev påkørt, og med en vis ekshofjægermester i frisk erindring), og det hjalp for en stund, indtil jeg mødte næste sværm af latexklædte wannabee Tour de France helte, der totalt overser, hvem der hovedsagelig financierer både veje og cykelstier, asfalt og vedligehold… bilisterne.

Måske skulle den nye røde regering og dens røde kabinet finde finansiering til alle valgets overflodsløfter ved at afgiftsbelægge cyklister efter samme mønster som bilisterne. Lad dem betale cyklernes værdi tredobbelt, lad dem betale miljøafgift og frem for alt… lad dem betale bøder for enhver forseelse og enhver risiko, de påfører bilister (og fodgængere). Pengene vil fosse ind i statskassen, og ideen vil oven i købet bidrage til et mere retfærdigt samfund med ensretning/ligestilling af individer og afskaffe ulighed, der bunder i en slags misundelse, der lystigt afgiftsbelægges. En ren win-win, som vi siger på jysk…

Annonce
Anni Grimm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
HIC

Mestrene satte HIC på plads

Læserbrev

Tillykke til borgerne på både Endelave og Tunø med den nye og gode ordning for lægedækning på øerne

Læserbrev: I regionen var der sidste år lagt op til, at lægedækningen på Endelave skulle halveres fra to dage om ugen til kun en enkelt dag om ugen. Samtidig skulle den daglige lægedækning i otte sommeruger bortfalde. Dette skete helt hen over hovedet på øboerne. DF kæmpede forgæves imod forslaget i forretningsudvalget sidste år, men på regionsrådsmødet lykkedes det heldigvis at få sagen retur til udvalget, for at beboerne kunne inddrages. Det har nu vist sig, at DF's modstand mod beskæringen var berettiget, og at det var godt, at borgerne blev inddraget. Borgerne på både Endelave og Tunø anerkender nemlig, at der er forskel på de to øer, og der er nu fundet en løsning, hvor endelavitterne fortsat har lægedækning to dage om ugen, og hvor der er fuld lægebemanding fire uger om sommeren. Tunø har læge én dag om ugen og sommerdækning som Endelave. Det store spørgsmål var naturligvis om beboernes forslag kunne gennemføres indenfor den økonomiske ramme. Og efter udbud af opgaverne har det vist sig, at det kan det. Det er derfor rigtig godt, at regionsrådet ikke blot vedtog beskæringen til én lægedag på Endelave, som et flertal i forretningsudvalget i fjor indstillede til regionsrådet (DF, Venstre, Kristendemokraterne og Alternativet stemte imod indstillingen om at halvere lægedækningen). I stedet er det nu lykkedes at få truffet en anden beslutning, der betyder, at endelavitterne fortsætter med lægedækning to dage om ugen. Tillykke til borgerne på både Endelave og Tunø med den nye og gode ordning for lægedækning på øerne. Det er helt afgørende for beboerne og udviklingen på øerne, hvor Endelave rent faktisk fik en befolkningstilvækst sidste år fra 151 til 156 beboere.

Annonce