Annonce
Odder

Cykelsti til skolebørn er for dyr: Politikere undervurderede prisen

Der er to modeller i spil til en cykelsti mellem Ørting og Gylling. Den korteste langs Gyllingvej er også den dyreste, mens den billigste løsning er en kombination af eksisterende cykelsti, kørsel på småveje og så en nyanlagt cykelstistrækning. Ill. Odder Kommune

Det bliver ikke i år, at børn fra Ørting kan cykle i skole i Gylling på en sikker cykelsti. For det beløb, der er afsat på budgettet, rækker slet ikke.

Odder: Forvaltningen havde skrevet otte mio. kr. i overslag på, hvad en cykelsti mellem Ørting og Gylling ville koste. Men da politikerne skulle få budgettet for 2018 til at hænge sammen, barberede de næsten halvdelen af det estimat og afsatte i stedet fem mio. kr.

Det får nu konsekvenser. For den pris som kommunens forvaltning nu har regnet sig frem til, lyder på 9,3 mio. kr.

Altså væsentlig meget mere end de fem mio. kr., der er afsat over to år i 2018-2019.

Derfor besluttede et flertal i økonomiudvalget forleden, ligesom flertallet i miljø,- teknik- og klimaudvalget, at der skal udarbejdes et nyt projekt, som skal indgå i budgetlægningen for 2019-2022.

- Forskellen på det, der er afsat i budgettet, og den reelle pris er simpelthen for stor til, at vi kan gå i gang, erkender borgmester Uffe Jensen (V).

Når etableringen af en cykelsti mellem Ørting og Gylling ellers skulle i gang hurtigst muligt skyldes det blandt andet, at man har ændret skoledistrikterne, således at børn fra Ørting hører til Gylling Skole, men skolevejen mellem de to byer er alt andet end børnevenlig.

- Og der kommer også en cykelsti, lover borgmesteren.

En lille budgetoverskridelse havde vi nok kunnet klare, men her er der tale om flere millioner, så der skal budgetteres på ny.

Uffe Jensen (V), borgmester

To modeller

Han er ligesom flertallet tilhænger af den dyreste model med en dobbeltrettet cykelsti langs med landevejen mellem Gylling og Ørting, men med afstand til kørebanen.

Niels Rosenberg (K) er mere til en løsning, hvor man bruger den eksisterende cykelsti, og så anlægger ny cykelsti fra Persievej til Gylling. Den løsning er anslået en mio. kr. billigere end flertallets alternativ. Men altså stadig langt dyrere, end hvad der var afsat i budgettet.

- Og vi må erkende, at pengene ikke falder ned fra træerne, så nu må vi se, hvor vi eventuelt kan tage pengene fra, når der skal lægges budget til efteråret, siger Uffe Jensen.

Borgmesteren understreger, at der ikke er tale om, at man dropper cykelstien, men blot at man skal finde ud af, hvordan den finansieres.

- Og der er heller ikke nogen, der siger, at fordi den skal på budgettet for 2019-2022, at den så først kommer i 2022. Vi vil selvfølgelig have den så hurtigt som muligt.

Cykelstien skal diskuteres af hele byrådet på mødet på mandag.

Annonce
Horsens For abonnenter

Planer om daginstitution ved Nørrestrand sendt i høring: Placeringen er så langt som muligt fra det første - meget omdiskuterede - bud

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Rock i Lunden vender hjem med rap, rock og strygere: Se næsten hele plakaten

Sport For abonnenter

En vild rejse og forvandling: I 15 år levede han under de drabelige borgerkrige i Sydsudan – han tog til USA og kunne ikke tælle til ti på engelsk – nu er han profil i Horsens IC

Byens Bedste

Afstemningen er åben: Nu kan du stemme på Byens Bedste 2021

Hedensted

Så mange elever vil blive berørt af nyt klasseloft: Kun få skoler har store klasser i indskolingen

Regeringen holder pressemøde om corona onsdag aften

HH Elite For abonnenter

HH Elite bløder med millionunderskud - men der er ingen krav om overskud: Derfor er der fuld kontrol, og ingen alarmklokker, der ringer hos ledelsen

Erhverv For abonnenter

Stor virksomhed med rødder i Hornsyld har forladt byen helt: - Det var tid for barnet til at flytte hjemmefra

Horsens

Coronasmitten sætter flere ny rekorder i Horsens: Aldrig har der været så mange smittede på én uge eller på ét døgn

Medie: Epidemikommission vil sende skoleelever hjem

Odder

Mariehønen Evigglads far boede i Hou

Erhverv For abonnenter

Her vil Hybel bygge og bo: Se planerne for Hybels ny domicil, der ikke blev som først planlagt

Hedensted

Juelsminde Lægehus sikrer bemandingen: 35-årig læge er klar til at tage over efter Frandsen

Annonce