Annonce
Hedensted

Cykelsti mellem Smedskær og Barrit forventes klar til januar

Den kommende cykelsti langs Vejlevej mellem Smedskærlund og Barrit Langgade bliver 600 meter lang og står efter planen klar til januar 2020. Foto: Peter Branderup Mathiasen
Langs Vejlevej mellem Smedskærlund og Barrit Langgade etableres der i øjeblikket en cykelsti, som skal skabe en mere sikker adgang til busstoppestederne midt på strækningen. Det forventes, at ruten bliver klar til brug fra januar 2020.

Barrit: Hedensted Kommune har efterkommet et ønske fra borgerne og Lokalrådet for Barrit og Omegn om at etablere en cykelsti langs Vejlevej mellem Smedskærlund og Barrit Langgade, som efter planen vil komme til at koste knap 1,5 mio. kr. og stå klar til brug omkring årsskiftet alt efter vind og vejr.

Anlægsarbejdet tog fart tilbage i begyndelsen af november, og firmaet Jensen Entreprenørforretning fra Hedensted har ansvaret for at udføre opgaven for kommunen, der selv er bygherre på cykelstiprojektet og som har købt jorden af lodsejerne.

- Som en begyndelse bliver cykelstien reelt set etableret som en dobbeltrettet sti, da den bliver gjort smallere end fx cykelstien mellem Stenderup og Bjerre. Det gør den, dels fordi der nu og her er et behov for en mere fornuftig adgang til busstoppestederne, og dels fordi Vejlevej på sigt skal have en renovering, som i den forbindelse åbner muligheden for at bygge en cykelsti på den anden side af vejen også, fortæller leder for Natur, Vand og Vej i Hedensted Kommune, Michael Laursen.

Cykelstien skal sikre, at adgangen til de to busholdepladser på toppen af bakken ikke sætter gående og cyklende trafikanters liv på spil. Foto: Peter Branderup Mathiasen

Stort behov for cykelsti

Behovet for en cykelsti på den trafikerede strækning på Vejlevej har været stor, mener folkene bag forslaget om en cykelsti.

- Borgerne har efterspurgt en cykelsti i halvandet år, og løsningen, der kommer nu, kan til nød bruges. Skoleelever fra fx Smedskær vil kunne nå busholdepladserne uden at skulle gå i græsset eller blive blæst bagover af lastbiler, siger Peter Andersen, der er lokalrådsformand for Barrit og omegn.

Han påpeger, at den høje hastighed på Vejlevej er en af de store årsager til, at cykelstien nu bliver etableret.

- Der kommer altså børn og unge mennesker på hovedvejen, som nogle steder skal holde fast i autoværnet, når de skal med bussen, mens biler og lastbiler bare suser forbi. Det er ikke forsvarligt, så heldigvis er der blevet lyttet til os, siger Peter Andersen.

Annonce

Vejlevej skal fortsat krydses

Som det er lige nu, er de to busholdepladser på Vejlevej mellem Smedskær og Barrit placeret på en bakketop på hver sin side af hovedvejen. Det betyder, at trafikanter på den kommende cykelsti fortsat skal krydse Vejlevej på cykel eller gåben, hvis de skal med de busser, der kommer fra øst.

- Der vil i første omgang kun blive etableret en cykelsti på den ene side af vejen, og derfor bliver trafikanterne nødt til at krydse Vejlevej for at nå op til den nordlige busholdeplads, fortæller Michael Laursen.

Cykelstien mellem Smedskærlund og Barrit Langgade bliver 600 meter lang og kommer til at mangle 5,5 kilometer i østlig retning for at kunne koble sig på den nuværende cykelsti ved Vesterby, der fortsætter ind til Juelsminde.

Annonce
Horsens For abonnenter

Kommunen afviser dispensation: Autocentralen skal flytte dæklager på Vejlevej, men naboerne er ikke tilfredse

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Grusgrav bliver en realitet - nu kigger skuffet borgergruppe fremad

Hedensted For abonnenter

Fire Juelsminde-virksomheder vil bygge fælles solcelleanlæg ved Glud: Området skal også være rekreativt

Hedensted

Nej, man må ikke brænde sit skur af som sankthansbål: - Det er ikke en god idé

Sport

Kæmpesejr til Odder

Sport

HFS dømt til nedrykning fra danmarksserien

Leder For abonnenter

Horsens holder vejret, mens politikerne kæmper om E45

Kultur

Største koncert-satsning i flere år: Sir Elton siger farvel i Horsens

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Erhverv

Danmarks vildeste legetøjsbutik: Kids Coolshop rykker ind på stort lejemål i Bytorv Horsens

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Sport

Hedensted rystede topholdet

Horsens For abonnenter

De sagde nej til at sende vasketøjet på vaskeri: Sådan klarer vi vasketøjet i dag

Odder

Læsernes dom: Host op med penge til legepladser

Annonce