Annonce
Hedensted

Cykelmekkaet Hedensted Tracks skal nu bygges i bidder: Pengene har været svære at få hjem

BMX-arenaen er en stor brik i Hedensted Tracks' puslespil, som siden 2017 er blevet udnævnt til kommunens fremtidige, lokale fyrtårn. Dele af finansieringen fra de store fonde viser sig dog at være et langvarigt stykke arbejde. Tegning: Møller og Grønborg
Siden 2012 har der været planer om en konkurrencedygtig BMX-arena i international klasse, rekreative områder og faciliteter til idrætsklubber i Hedensted. Men initiativtagerne har haft svært ved at skaffe penge til projektet og går nu efter at bygge selve BMX-arenaen og klubhuset ved hjælp af lokale sponsorater.

Hedensted: Cykelmekkaet Hedensted Tracks vakte begejstring, da de første tanker blev kendt tilbage i 2012. Projektet skulle indeholde en international BMX-bane og en lang række faciliteter til forskellige sportsudøvere som skatere og løbere. Siden 2017 har både den lokale BMX-klub og kommunen været i gang med at søge fonde, men det arbejde har vist sig ikke at være helt let.

Manglende svar fra flere fonde, herunder Lokale- og anlægsfonden, har besværliggjort og udskudt det ambitiøse projekt.

For nyligt fik Hedensted Tracks tildelt 200.000 kr. af Hedensted Kommune. Pengene skal i følge styregruppen bag projektet bruges på rådgivning og på at hente sponsorater fra lokale virksomheder, så man kan opdele Hedensted Tracks i etaper og komme i gang med byggeriet.

- Vi ser stadig positivt på Hedensted Tracks, selvom det trækker ud. Ambitionerne har været enormt store, og det er de fortsat. Men anlægsbevillingen, vi nu har fået, skal blandt andet bruges på at søge støtte hos virksomheder fra lokalområdet, så vi, som en start, kan få etableret en BMX-arena til internationalt brug og et klubhus til cykel-, løbe- og BMX-klubben. Vi har nok indset, at vi må dele projektet op, siger Thomas Dalgaard, der er idrætskonsulent i Hedensted Kommune og har været projektleder i Hedensted Tracks i et år.

Annonce

Hedensted Tracks

  • Projektet har siden 2017 båret navnet Hedensted Tracks, men idéen til en ny og forbedret BMX-arena blev allerede sat i verden tilbage i 2012 af Østjysk BMX Klub.

  • Projektet har gennemgået flere udviklingstrin med rådgivning fra udviklingskonsulenter i Lokale- og anlægsfonden samt arkitekter fra Møller & Grønborg og Loop Architects.

  • Formålene med Hedensted Tracks er også at kunne styrke kommunens sundhedsprofil, som i disse år scorer under middel på flere parametre i forhold til gennemsnittet i Region Midt, samt bidrage til øget bosætning i området.

  • Der ligger allerede nu tilkendegivelser fra Danmarks Cykle Union (DCU) og Sport Event Denmark, med idéer til afvikling af konkrete nationale og internationale mesterskaber på den ønskede BMX-arena.
  • BMX-arenaen får efter planen international karakter, hvorfor det også vil kunne eksponeres ud over landets grænser ved afvikling af eventuelle større events og mesterskaber.

Et spørgsmål om tid

I Østjysk BMX Klub, som er en af de involverede foreninger i projekt Hedensted Tracks, er man stadig fortrøstningsfuld, selvom arbejdet har været en langstrakt affære.

- Vi vil gå andre veje og søge nye fonde, men BMX er en nichesport, og det kan gøre reklamering besværligt. Vi tror dog stadig på Hedensted Tracks, og det er bare et spørgsmål om, hvornår vi får en BMX-arena, der kan bruges til de helt store internationale konkurrencer, siger Per Poulsen, der er formand i Østjysk BMX Klub og medlem af Hedensted Tracks’ styregruppe.

Hedensted Kommune afsatte i 2017 et budget på tre millioner kr. til etableringen af Hedensted Tracks, hvoraf de 200.000 kr. stammer fra.

Udvalgsformanden for Fritid og Fællesskab, Liselotte Hillestrøm (S), er glad for, at udviklingsarbejdet kan fortsætte, men hun erkender, at helhedsplaner tager tid.

- Private investorer har givet ventetid, men der er en stærk samling af foreninger i projektet, som vil kæmpe videre. Vi vil derfor vise borgerne, at arbejdet med projektet ikke er gået i stå, siger Liselotte Hillestrøm, som også sidder med i styregruppen i Hedensted Tracks som kommunal repræsentant.

Venter på svar

Lokale- og anlægsfonden har hele vejen i gennem har været en tæt rådgivende partner på projekt Hedensted Tracks, men fonden er tilbageholdende, hvad angår pengene.

- Lokale- og anlægsfonden mangler at kunne se, at flere fonde og sponsorer byder til. De er fortsat positive, men savner yderlige finansieringer. Derfor må vi nu tage det i etaper med de lokale kræfter og forsøge at bygge lidt ad gangen, selvom vi stadig har en tæt dialog med Lokale- og anlægsfonden, forklarer Thomas Dalgaard.

Nu er styregruppens plan for Hedensted Tracks at udvide kredsen af fonde, herunder Realdania og Nykredits Fond, der forhåbentligt er interesseret i projektet, og samtidig søge sponsorater hos lokale virksomheder til en BMX-arena, bygget efter internationale standarder, og et klubhus til Hedensted-Løsning Løbeklub. BMX-arenaen og klubhuset er vurderet til at koste 8-12 millioner kr.

På Hedensteds nordvestlige og trekantede markområde mellem Gesagervej, Årupvej og Vestre Ringvej skal cykelmekkaet Hedensted Tracks skal tage form, hvis finansieringen kommer på plads. Tegning: Møller og Grønborg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

To biler kolliderede på E45

Danmark

Drop sommerferien til sydens sol: Regeringen fraråder rejser udenfor udvalgte nabolande

Annonce