Annonce
Odder

Cykelløb aflyst: Cykelskole skal hente noget af det tabte ind igen

Hvis forsamlingsreglerne tillader det, vil Odder Cykel Klub lave cykelskole en eller to gange i løbet af sommerferien. I givet fald vil de 8-15-årige deltagere kunne låne cykler af klubben. Men næppe disse, som tilhører nogle af deltagerne fra Tour de Himmelfart 2016. Arkivfoto
I 18 år har Kristi himmelfartferien betydet en by fyldt med 750 unge cykelryttere fra ind- og udland. I år går arrangørerne og småkeder sig, mens de planlægger cykelskole.
Annonce

Odder: Selv om det årlige ungdomscykelløb Tour de Himmelfart er aflyst på grund af Covid 19-pandemien, ligger ledelsen i Odder Cykel Klub ikke på den lade side. De planlægger i stedet en såkaldt cykelskole en eller to gange i løbet af sommerferien.

Det fortæller formand Torben Kristensen, der netop i disse dage taler med mange unge cykelryttere, voksne medlemmer og frivillige, som normalt hjælper til ved det store Odder-løb i skolernes Kristi himmelfartferie.

- Mange af os går og savner hinanden, fordi vi normalt bruger mængder af tid på først at forberede løbet, så afvikle det og siden rydde op. Sådan har det været i 18 år, så vi ved nærmest slet ikke, hvad vi skal lave i den her ferie, siger formanden, der er glad for, at løbet blev aflyst helt tilbage i starten af april. Så vidste alle de forventningsfulde unge ryttere fra ind- og udland i det mindste, hvad de kunne forvente.

Siden er har Danmarks Cykle Union da også meddelt, at alle løb under unionen er aflyst indtil 1. august.

Odder Cykel Klub

Cykelklubben blev stiftet i 1972 og har mere end 50 licensryttere.

I klubben køres der normalt landevejsløb under licens fra Danmarks Cykle Union. Klubben er repræsenteret i stort set alle klasser fra U11 til A feltet. Man skal være ni år for at starte.

Gennem aktiviteter, træning, træningslejre og cykelløb skabes der gode rammer for træning og godt kammeratskab. Ledelsen understreger, at der plads til alle: de nystartede, de garvede og de ambitiøse.
I sommerperioden/løbssæsonen trænes der to gange om ugen med start fra klubhuset på Nølevvej 6.

I vinterperioden holder man normalt formen ved lige med spinning, styrketræning, boldspil og lign.

Odder Cykel Klub har i 18 år stået for ungdomsløbet Tour de Himmelfart.

Odder Cykel Klubs støtteforening, Det tredje Hjul, står blandt andet bag Hads Herred Rundt, der normalt afvikles ved den årlige byfest.

Læs mere på Oddercykelklub.dk

Annonce

Koster klubkassen dyrt

Torben Kristensen har tidligere sagt til avisen, at aflysningen af Tour de Himmelfart kommer til at koste Odder Cykel Klub dyrt, fordi arrangementet normalt indbringer klubben et sekscifret beløb. Lægger man dertil indtægterne fra klubbens engagement i Odder Byfest, som også er aflyst, er der ikke mange penge i klubkassen på nuværende tidpunkt.

- Af samme grund har vi droppet så at sige alle udgiftkrævende aktiviteter resten af året. Eksempelvis kommer vores 20-25 ungdomsryttere ikke på nogen udlandsture uden egenbetaling - selv hvis grænserne skulle åbne, siger han.

Hvad angår den hjemlige træning er både børn, unge og voksne ryttere så småt begyndt at træne i grupper igen, men stadig kun 10 ad gangen, ligesom ingen mødes i klubhuset.

Torben Kristensen fortæller, at bestyrelsen er i gang med at finde på nye aktiviteter, som kan gavne klubben og dens medlemmer.

- Som noget nyt har vi i år planer om at lave en slags cykelskole for de 8-15-årige en eller to gange i løbet af sommerferien. Vi er langt med planerne, men venter med at melde datoer ud, til vi har reglerne for den tredje genåbningsfase. En forudsætning er nemlig, at man må samles mere end 10 personer. Ellers kan vi ikke tilbyde deltagerne en sjov dag med fællesskab, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens For abonnenter

Restauratør med opråb: Hjælpepakke går ikke til restauranter, men til revisorerne

Annonce