Annonce
Hedensted

Cykelbutik vil åbne i Remas gamle butik i midtbyen

Torve-siden af den forladte Rema 1000 i Hedensted skal graves ned i niveau, så to kommende butikker får indgang og facade ud mod Brdr. Michaelsens Plads. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Som afslutningen på en gennemgribende ombygning af Brdr. Michaelsens Plads i Hedensted står Cycleworld klar til at udfylde et af to centrale, ledige lejemål. På grund af forhandlinger mellem kommune og ejer er tidsperspektivet dog usikkert.

Hedensted: Når en del af Brdr. Michaelsens Plads i Hedensted i løbet af året bliver gravet 70 cm ned og suppleret med blandt andet fast sandkasse, et vandelement og mulighed for udeservering, giver det som tidligere skrevet i Folkebladet også grobund for to nye butikker i den gamle Rema 1000 butik.

Og selvom der endnu ikke er skrevet under på en kontrakt, ligger det stort set fast, at den ene kommer til at huse cykelforretningen Cycleword, som netop nu er belliggende på Haralds Plads. Det bekræfter medejer Jesper Keldsen til avisen.

- Vi har længe haft udfordringer med pladsen, blandt andet fordi en del af vores kvadratmeter i dag er lager i kælderen. Vi vil hellere have alle vores cykler stående i butikken, og det får vi i højere grad mulighed for i Rema-bygningen, selvom lejemålet kun er en smule større, siger han, og understreger, at beliggenheden helt centralt i byens handelshjerte er svær at forestille sig bedre.

Jesper Keldsen og kompagnonen Søren Fabricius har tidligere vist interesse for at flytte ind i den nuværende spøgelsesbygning, der har stået tom, siden Rema 1000 i september 2016 flyttede til Overholmvej. Dengang fik de et nej, da ejeren AP Pension fastholdt et ønske om at finde én samlet lejer.

Annonce

Der er en god forståelse for, at det pludselig bliver et andet lejemål, AP Pension kan tilbyde. Så lige nu handler det bare om, at de skal regne lidt på det.

Rune Jørgensen, forretningsudviklingschef, Hedensted Kommune
Den centrale bygning har stået tom siden september 2016, hvor Rema 1000 flyttede til en helt ny butik på Overholmvej i Hedensted. Arkivfoto

Så hurtigt som muligt

Til gengæld går der nok fortsat endnu en rum tid, inden Cycleworld kan rykke ind i sin nye base.

I hvert fald vurderes den oprindelige tidshorisont, der hed mulig indflytning 1. maj, ikke længere realistisk. I stedet har butikken for nuværende fået stillet datoen 1. oktober i udsigt.

Udfordringen ligger i, at kommunen skal nå til enighed med AP Pension om alt fra omfang af torvets ombygning til økonomien i projektet. Der er tale om en klassisk forhandling, hvor parterne i det store hele er enige, fortæller forretningsudviklingschef Rune Jørgensen fra Hedensted Kommune.

- Vi gør det så hurtigt, vi overhovedet kan, og derfor er vi også allerede nu gået i gang med at projektere. Der ligger et oplæg hos AP, og når vi får en tilbagemelding, er vi klar til at trykke på knappen. Men vi begynder naturligvis ikke at krave, før områdets butikker også er blevet hørt, siger han.

De overordnede linjer blev allerede politisk godkendt sidste år med en forventet udgift på 1,8 mio. kr. Heraf var der lagt op til, at AP Pension skulle betale knap 500.000 kr.

Det er ikke lykkedes Folkebladet at få bekræftet, hvem den anden lejer bliver.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce