Annonce
Erhverv

Cykelbutik bliver til "mini-multi kulturhus": Iværksætter flytter i større lokaler

Rikke Hedegaard har overtaget lejemålet af de butikslokaler på Bredgade, hvor Fri Bikeshop holdt til før. Her bliver der plads til mange forskellige aktiviteter. Foto: Peter Hald
Kvindelig iværksætter indretter tidligere cykelforretning på Bredgade til kontorfællesskab og klinik og med plads til foredrag og møder.

Brædstrup: Iværksættertrangen spirer og vokser i Brædstrup, og især byens kvindelige iværksættere har gang i tingene.

En af dem, 44-årige Rikke Hedegaard, flytter snart ind i nogle større lokaler - nemlig den tidligere cykelforretning på Bredgade 15, hvor Fri Bikeshop holdt til, før cykelbutikken flyttede over på Stationspladsen i begyndelsen af året.

Rikke Hedegaard behøver ikke at flytte sin virksomhed så mange meter. Tidligere holdt hendes virksomhed til i lokalerne på Bredgade 29, hvor hun i marts sidste år åbnede en kombineret coaching-rådgivning og kraniosakralklinik.

Annonce

Siden er ambitionerne og dermed pladsbehovet vokset, og i de nye og større lokaler kan Rikke Hedegaard også leje den forreste del ud mod gaden til et kontorfællesskab. Og ikke mindst bliver der plads til at arrangementer.

- Det bliver kulturhus-agtigt, hvor vi kan arrangere forskellige former for foredrag og netværksmøder. Jeg har startet flere netværksgrupper, der består af nye selvstændige, og vi har stort udbytte af at mødes og udveksle erfaringer. Men det er også tanken at lave velkomstmøder for folk, der lige er flyttet til byen - og kortspil og andre hyggelige aktiviteter kunne også komme på tale, siger Rikke Hedegaard.

Hurtig handling

Der er allerede folk, der har meldt sig på banen til kontorfællesskabet, og håndværkere  - blandt andet Rikke Hedegaards egen elektriker-mand - er gået i gang med at indrette de store lokaler, så de vil passe til de nye formål.

Blandt andet er der installeret en ny skillevæg, så den bagerste del af butikken bliver adskilt fra den forreste. Samtidig indrettes to rum helt ude bagved til kraniosakral-behandlerrum.

En ny skillevæg er lynhurtigt kommer på plads. Rikke Hedegaard regner med, at hun kan tage de nye lokaler i brug allerede i august. Foto: Peter Hald

Det hele skrider frem med raske skridt, og Rikke Hedegaard regner med, at hun kan tage de nye lokaler i brug allerede i august.

Hendes nuværende butikslokale i nummer 29 bliver i øvrigt ikke ledigt længe. Allerede i september flytter Yogahytten ind i nummer 29. Et tegn på at "liggetiden" for ledige butikslokaler i Brædstrup ofte kan være ret kortvarig nu om dage.

Annonce

Som ringe i vandet

- Der sker noget i Brædstrup, og det er så dejligt, at der er kommet meget liv i byen. Rundt omkring kommer der rigtig mange nye iværksættere, og mange af dem er kvinder. Alene her på Bredgade vil jeg skyde på, at omkring 70-80 procent af butiksindehaverne er kvinder, siger Rikke Hedegaard.


Der er flere og flere, der opdager, at vi altså har en lækker lille by med en masse muligheder.

Rikke Hedegaard


Som nævnt er hun med i flere netværksgrupper for iværksættere, og det vokser og gror:

- Vi er meget forskellige iværksættere indenfor mange brancher, og det er godt at mødes og udveksle erfaringer. Og vi kan snakke ærligt - også om de ting, hvor vi oplever udfordringer, siger Rikke Hedegaard.

De mange nye iværksættere har hver især netværk i flere forskellige byer, og det betyder, at kendskabet til Brædstrup som en aktiv handelsby og en by i udvikling er begyndt at brede sig som ringe i vandet:

- Der er flere og flere, der opdager, at vi altså har en lækker lille by med en masse muligheder, siger Rikke Hedegaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Eriksen har sendt besked til Inter-spillere i gruppechat

Odder

God morgen - skal vi danse tango?

Annonce