Annonce
Erhverv

Crowdfunding og fuck up-night: Erhvervslivet holder festival for iværksættere

Anders Killmann Petersen, erhvervsdirektør i Business Horsens, håber, at iværksætterfestivalen kan bidrage til at øge opmærksomheden om kommunens tilbud til iværksættere. Arkivfoto: Morten Pape
Fra 18. til 22. november holder erhvervslivet i Horsens en festival for iværksættere, som både kan hente inspiration og udveksle erfaringer.
Annonce

Horsens: Tilværelsen som iværksætter er i sagens natur usikker og eksperimenterende. Til tider ensom.

Derfor kan det være en god idé at dele sine erfaringer med andre i samme situation.

Det mener en række repræsentanter for erhvervslivet i Horsens Kommune, der i uge 47 er gået sammen for at arrangere Horsens Iværksætterfestival. Her inviterer en lang række af kommunens iværksætterfællesskaber, uddannelsesinstitutioner og andre aktører enhver med smag på iværksætteri indenfor.

Det bliver en uge, der skal sætte spot på kommunens vifte af tilbud til iværksættere.

- Vi har samlet en masse aktiviteter på en komprimeret uge for at sætte en streg under Horsens som iværksætterkommune, siger Anders Killmann Petersen, erhvervsdirektør i Business Horsens.

- En undersøgelse viser, at iværksætterne i Horsens savner tilbud og arrangementer, hvor de kan mødes. Vi vil derfor bruge iværksætterfestivalen til at vise de tilbud, vi har til iværksættere, siger han.

I den omtalte iværksætterundersøgelse har 83 procent af 262 iværksættere svaret, at de ikke har benyttet Business Horsens' tilbud til iværksættere.

Program ved Horsens Iværksætterfestival

18. november

- Kick Off på Vitus Bering Innovation Park (VBIP), oplæg fra folkene bag de succesfulde iværksættervirksomheder Eachthing og Indieframe.

- Salgsboost på VBIP, vidensdeling og inspiration om salgsprocesser.

19. november

- Bekend Kulør i Gedved Kultur- og Medborgerhus, visuel workshop.

- Styr på din idé, det praktiske, salg og indtjening" i Rugekassen, Hedensted, opstartskursus.

- Crowdfunding - sådan gør du i VBIP, introduktion til crowdfunding.

20. november

- Morgenmad med de indsatte på Fængslet, præsentation af iværksættermiljøet på Fængslet.

- Show it - don't tell it på VBIP, lær at arbejde med prototyper.

21. november

- Det nye kuld på Learnmark på Stadionsvej, overvær afslutningen på Learnmark Horsens' innovationscamp.

- Prototyping og markedsføringsprodukter i Engineering Lab på VBIP, præsentation af Engineering Lab på VBIP.

- Fuck up-night på Cafe Gran, sparring og anekdoter om at lave fejl.

22. november

- Fit to fight på Toolbox CF på Grønlandsvej, netværk og crossfit.

- Fredagsbajer i Startup Central på Søndergade, fredagsbar og oplæg fra iværksætter Anders Fogh.

- Projekt efterfest på Grus på Kongesgade, netværk og fest.

Bag de 13 arrangementer står Engell Friis Fonden, Vitus Bering Innovation Park, Venture City Horsens, Business Horsens, Iværksætter.nu, Business Horsens, Hedensted Erhverv, Erhvervshus Midtjylland, Learnmark Horsens, Fængslet, VIA University College, Insero Engineering Lab, Horsens Kommune, Danske Bank, Startup Central og Grus.

Annonce

Godt at høre om andres fejl

Festivalprogrammet, der kan ses fuldt udfoldet på horsensstartup.dk, består af 13 arrangementer med forskellige værter og foregår fra 18. til 22. november.

Deltagerne kan blandt andet få inspiration fra folkene bag de succesfulde iværksættervirksomheder Eachthing og Indieframe ved arrangementet Kick Off 18. november i Vitus Bering Innovation Park.

Samme sted kan man få en introduktion til crowdfunding 19. november, og man kan få en præsentation af iværksættermiljøet på Fængslet 20. november.

21. november er der fuck up-night på Cafe Gran på Grønnegade, hvor Horsens Kommune er vært ved et event, der vil hylde de fejltagelser, man laver som iværksætter. Her er der blandt andet oplæg ved serieiværksætter Mads Peter Veiby.

Og netop det at fejle og dele sine fejl med andre er vigtigt som iværksætter, vurderer Anders Killmann Petersen, der selv har en baggrund som iværksætter bag sig.

- Som iværksætter oplever man ups and downs, og nogle gange sidder man alene med de tanker, der følger, og føler måske. man er den eneste i verden, der har oplevet de ting. Der er det fint at høre, at andre også har dummet sig og oplevet modgang, men at de har løst problemerne og er kommet videre, siger direktøren.

Annonce

I år giver vi fuld gas

Det er for andet år, at Business Horsens forsøger sig med en iværksætterfestival.

- Men sidste år havde vi ikke så lang tid til at strukturere det, så det blev et forsøgsår, mens vi i år giver den fuld gas, siger Anders Killmann Petersen, der håber, at festivalen vil åbne de lokale iværksætteres øjne for kommunens fokus på at hjælpe iværksættere.

- Det bliver en uge, hvor vi sætter ekstra meget fokus på iværksætteri, men derudover har vi en masse aktiviteter spredt ud over året, infoaftener og iværksætteruddannelser. Festivalen skal gerne opfordre folk i målgruppen til at komme til de arrangementer også, siger han.

Alle arrangementer ved iværksætterfestivalen er gratis at deltage i, og man kan tilmelde sig på horsensstartup.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce