Annonce
Brædstrup

Covid-19 har givet læger travlt på telefonen: Mange vil vide mere om coronatest

Lægerne Mette Reinholdt Kristensen (t.v.), Jens Peter Schmidt-Holm og Maiken Bøje i Brædstrup Lægehus har travlt på telefonen grund af coronakrisen. Foto: Henrik Sandvad
Brædstrup Lægehus har lukket ned for almindelige konsultationer. Til gengæld har lægerne fået travlt på telefonen, hvor mange patienter gerne vil vide mere om symptomer på corona og ikke mindst coronatest.

Brædstrup: Coronavirus har ændret dagligdagen for mange danskere, og også i Brædstrup Lægehus er der vendt op og ned på lægernes kontakt med patienterne.

Som følge af Sundhedsstyrelsens anbefalinger om ikke at være for mange samlet på et sted, har Brædstrup Lægehus valgt at lukke ned for de almindelige konsultationer. Det har betydet, at antallet af telefon- og videokonsultationer blevet mangedoblet, og de tre læger har derfor haft travlt med at rådgive om sygdomme og udstede recepter til medicin over telefonen.

- Vi har rigtig travlt på telefonen og med videokonsultationer, og det betyder, at folk godt kan opleve, at der er ventetid for at blive stillet ind til os. Men vi er tre læger, som arbejder på højtryk for at nå alle. Vi havde fra mandag til onsdag i sidste uge cirka 500 telefonkonsultationer, og det er rigtig mange, siger læge Jens Peter Schmidt-Holm fra Brædstrup Lægehus.

Annonce

Vi ved ikke med sikkerhed, om de patienter, som ringer ind med hoste og feber, er ramt af corona. Vi tager dem ikke ind i lægehuset, men prøver at rådgive dem over telefonen og siger, de skal blive hjemme.

Jens Peter Schmidt-Holm, læge

Konsultationer på video

Lægehuset tager i denne tid kun de patienter ind til en almindelig konsultation, som har akut behov. Det kan være vigtige blodprøver, vigtige vacciner, kroniske sygdomme og mistanke om ny alvorlig sygdom eller lignende.

Graviditetsundersøgelser gennemføres fortsat som tidligere, og det samme gør børnevaccinationer.

- Folk har generelt taget pænt imod de nye tiltag, og de har generelt stor forståelse for den specielle situation. Mange patienter har også taget godt imod videokonsultationerne. Det er også meget nemt for os læger at se et udslæt eller andet på den måde, siger Jens Peter Schmidt-Holm.

Mange ringer om corona

Coronasituationen har betydet, at Brædstrup Lægehus får ekstraordinært mange opringninger fra patienter, som er bekymret for, at de er blevet inficeret med virusset.

- Vi ved ikke med sikkerhed, om de patienter, som ringer ind med hoste og feber, er ramt af corona. Vi tager dem ikke ind i lægehuset, men prøver at rådgive dem over telefonen og siger, de skal blive hjemme. Hvis de oplever åndedrætsbesvær, opfordrer vi dem til at tage kontakt til Sundhedsstyrelsens corona-hotline, som kan hjælpe dem videre, siger den lokale Brædstrup-læge.

Mange patienter efterlyser at få en coronatest, men det er ikke noget, som Brædstrup Lægehus kan udføre.

- Mange vil gerne testes, og mange har fejlagtigt fået at vide af deres arbejdsgiver, at det skal gøres via egen læge. Den slags tilfælde har vi mange af, men det er helt forkert. Coronatest kan i øjeblikket kun gennemføres på sygehusene, siger Jens Peter Schmidt-Holm.

Hjælper på afstand

Selvom både læger og patienter er i en uvant situation, er det også blevet almindelig dagligdag under krisen.

- Vi synes, tingene kører fornuftigt. Folk skal vide, at lægehuset stadig er her til at hjælpe. Vi gør det bare lidt på afstand, siger Jens Peter Schmidt-Holm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce