Annonce
Hedensted

Coronavirus holder sejlere på land: Sejlklub skal overholde forsamlingsforbud

Næstformand Heine Misfelt, næstformand i Juelsminde Sejlklub, glæder sig til sejlerne igen kan komme på vandet. Foråret er klubbens travleste tid, men lige nu ligger alle både stille. Foto: Mads Dalegaard
Selvom man umiddelbart skulle tro, at sejlsporten let kunne håndtere coronaforbehold, kan Juelsminde Sejlklub ikke komme på vandet før 8. juni. Det skyldes primært forsamlingsforbuddet.
Annonce

Juelsminde: Master, både og sejl ligger ubrugte hen i Juelsminde Sejlklubs lokaler på havnen i Juelsminde.

Selvom sejlsporten foregår udendørs og med, skulle man tro, stor afstand, så kan sejlere, surfere og roere ikke komme i gang med klubaktiviteterne før 8. juni. Det skyldes, at aktiviteterne rækker ud over forsamlingsforbuddet på 10 personer.

- Vi troede i første omgang, at vi godt kunne komme på vandet, fordi sporten foregår udendørs, men det har vist sig, at vi ikke kan overholde forsamlingsforbuddet, fordi også instruktører og dommere tæller med, forklarer næstformand i Juelsminde Sejlklub, Heine Misfelt.

Sejlklubben har fulgt anbefalinger fra Dansk Sejlunion, som tolker reglerne sådan, at man skal tælle i hele grupper, når man tæller, hvor mange, der er med til en sejlaften. Desuden skal man overholde reglerne om en meters afstand, hvilket er svært i en sejlbåd.

- Det er fint nok, at Dansk Sejlunion tolker reglerne for os, for de er svære at navigere i. Selvom nogle af medlemmerne måske synes, det er svært at forstå, at man kan være mange mennesker i Bilka, men ikke kan komme ud af sejle. På den anden side ville det jo være forfærdeligt, hvis nogen blev smitte via vores aktiviteter, siger Heine Misfelt.

Livet på havnen

Avisen vil hen over foråret og sommeren skildre livet på og omkring havnen i Juelsminde.

Har du en ide til en historie, så skriv til emfi@jfmedier.dk.

Annonce

Det sociale er vigtigt

Normalt på denne tid af året ville omkring 300 sejlere være på vandet i løbet af ugen. Mandag pigesejlere, tirsdag juniorer, onsdag kapsejlere og kajak og torsdag surfere, sejlerskole og familie kapsejlads. Derudover ville roere være på vandet på mange forskellige tidspunkter.

Men sejlklubbens lokaler er låst af, og der har kun været både på havet, hvis medlemmerne enkeltvis har sejlet eller padlet sig en tur.

Når forsamlingsforbuddet bliver hævet til 30-50 mennesker, regner sejlklubben med, at vi kan komme i gang med aktiviteterne.

- For vores medlemmer spiller det sociale også en vigtig rolle. De mødes og spiser sammen bagefter, og det kan de ikke gøre nu, siger Heine Misfelt.

Annonce

Værst for unge sejlere

Juelsminde Sejlklub, der har over 900 medlemmer, har også været nødt til at aflyse det store stævne, DH-DM, der skulle have været holdt i august. Sidste år tiltrak det 51 både til en stort kapsejlads, som blev arrangeret af sejklubberne i Juelsminde, Snaptun og Horsens.

- Ret økonomisk betyder det ikke noget for klubben, fordi vi ikke tjener på sådan et stævne. Men vi arrangerer sejladsen, fordi vi gerne vil give vores sejlere en god oplevelse og skabe et godt miljø omkring sejlsporten. Det er især i forhold til de unge sejler, forklarer Heine Misfelt.

Især de unge sejlere, der normalt plejer at være i fuld gang, bliver der er arbejde med at samle op på, når sejlklubben igen må komme på vandet.

- Vi har en hel del unge ved hver sæsonstart. Vi vil gerne have dem med i sejlermiljøet, fordi vi synes, det er en godt og sundt miljø. Samtidigt skal vi sikre, at der er nogle nye generationer, der kan tage overfor de ældre, siger Heine Misfelt.

Hvordan tilslutningen til klubben forskellige aktiviteter bliver, når de igen kan begynde, ved Heine Misfelt ikke, men han håber på, at sejlerne er lige så klar til at komme på vandet som bestyrelsen og instruktørerne.

Juelsminde Sejlklub har over 900 medlemmer, der sejler alle typer af både. Det er vigtigt for klubben at få fat i de unge, der skal tage over efter de ældre generationer. Foto: Mads Dalegaard
Seljklubbens medlemmer har kunnet tage ud enkeltvis, men eksempelvis surferne, der kræver instruktører og følgebåde, har ikke kunnet komme i vandet på grund af forsamlingsforbuddet. Foto: Mads Dalegaard
I løbet af en uge plejer Juelsminde Sejlklub at have over 300 sejlere i gang i forskellige både. Foto: Mads Dalegaard
Juelsminde Sejlklub har over 900 medlemmer. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Horsens

Jonas Dal: AaB var bedre end os

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

Kampen minut for minut: AC Horsens var nedspillet totalt og tabte trods fin slutspurt

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce