Annonce
Hedensted

Corona blandt personale presser vuggestue: Opfordrer forældre til at holde børn hjemme

Tørring Børnehus kunne sidste år fejre 50 års fødselsdag. Lige nu er institutionen presset af mange sygemeldinger blandt personalet i vuggestuen pga. corona. Arkivfoto
Halvdelen af personalet i Tørring Børnehus' vuggestue er i øjeblikket smittet med corona, og på grund af høj beskæftigelse er der ingen vikarer at trække på. Derfor har dagtilbudsleder Tore Knudsen været nødt til at bede forældre om hjælp.

Tørring: Et smitteudbrud med corona i Tørring Børnehus betyder, at børnehuset har været nødt til at opfordre forældre til at holde deres børn hjemme, hvis de har mulighed for det.

Udbruddet er isoleret til to vuggestuegrupper, og var alle børn mødt op onsdag, ville der kun have været tre medarbejdere til at passe 16 vuggestuebørn, fortæller leder af det lokale dagtilbud Tore Knudsen.

-  Det er meget kritisk at være så få en hel dag. En overgang troede jeg, vi kun havde to medarbejdere, men heldigvis kom der et negativt svar på en test.

Annonce

- På grund af den høje beskæftigelse har vi dog ingen vikarer at trække på, så derfor blev jeg nødt til at bede forældrene om hjælp, fortæller Tore Knudsen, der tirsdag aften sendte en besked ud til forældrene med en opfordring om at lade sig teste og holde deres børn hjemme, hvis der var mulighed for det.

En opfordring, som han onsdag morgen kunne konstatere, at mange til hans store lettelse havde mulighed for at følge.

- Så vi ser ud til at holde skindet på næsen i denne omgang. Det er en hel fantastisk opbakning fra forældrene, som vi er dybt taknemmelige for, fortæller Tore Knudsen, der dog også er fuld bevidst om, at forældrene ikke i længere tid vil kunne holde børnene hjemme.

Også andre steder

I følge Hedensted Kommunes nye dagtilbudschef Morten Kristensen er situationen i Tørring ikke en enlig svale. Mindre coronaudbrud og deraf følgende personalemangel har fundet sted flere gange i kommunens institutioner den seneste tid.

- Det popper op forskellige steder fra dag til dag, men indtil videre har de enkelte institutioner kunnet klare det selv med stor hjælp fra forældre og personale. Institutionerne har været rigtig gode til at navigere i det og finde pragmatiske løsninger. Vi sætter også stor pris på forældrenes velvilje, da det er en rigtig stor hjælp, når de har mulighed for at holde deres børn hjemme. Samtidig er vi selvfølgelig meget bevidste om, at der er en pasningsgaranti, lyder det fra Morten Kristensen

Tore Knudsen har været leder af de to børnehaver i Tørring siden 2018. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Kommunen har mulighed for at sende andet personale, f.eks. administrativt personale, kommunalt ansatte psykologer og lignende ud for at hjælpe i en presset situation eller flytte personale mellem institutionerne, men indtil videre har det ikke været nødvendigt.

Ligesom det heller ikke har været nødvendigt at indskrænke åbningstiden eller holde helt stuer eller institutioner helt lukket som i yderste konsekvens også kan være en mulighed.

Annonce

Svært at flytte personale

I følge Morten Kristensen vil man, så vidt det er muligt, helst undgå at flytte rundt på personale. Dels for at undgå smittespredning og dels for, at der ikke kommer efterslæb med opgaver andre steder.

Det møder stor forståelse hos Tore Knudsen i Tørring.

- Jeg har f.eks. haft en snak med en tidligere ansat, der havde tilbudt at hjælpe os, men hun måtte efter nærmere overvejelse trække tilbuddet tilbage. Vi er lagt ned af coronasmitte, så ingen har jo helt forståeligt lyst til frivilligt at stikke hånden ind i sådan en hvepserede.

- Vi er heller ikke interesserede i at flytte personale fra børnehavegruppen til vuggestuen, da vi risikerer at smitten spreder sig dertil. Vi holder jo netop afdelingerne adskilt i øjeblikket for at undgå smittespredning, konstaterer Tore Knudsen.

Det er meget kritisk at være så få en hel dag. En overgang troede jeg, vi kun havde to medarbejdere, men heldigvis kom der et negativt svar på en test.

Tore Knudsen
Annonce
Horsens For abonnenter

Mand fik hugget lillefingeren af: 27-årig skal fem år i fængsel for øksevold

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Problemer med aflevering af freetrailerne på Smedetorv fortsætter: Nu tager Ikea konsekvensen

Hedensted For abonnenter

77-årige 'Polle' er landets ældste seriehåndboldspiller og spiller hver kamp: - Selv modstandernes fans jubler, når jeg scorer

Sport

Vanvittig buzzer beater sikrede Horsens IC-sejr i allersidste sekund: Derfor er der pres på, hvis holdet skal nå at spille sig tilbage i medaljestriden

Horsens

Priserne stiger fortsat - men i langsommere tempo: Man kan stadig tjene pænt på at sælge huset i 2022

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Horsens For abonnenter

Cykelholdet Sund Vilje blev skelsættende for Flemmings liv: Nu cykler han til Paris med sit eget lille hold

Horsens

Graven skal ændres fra ærgerlig til attraktiv: Nu er første skridt på vejen vedtaget - og det kommer fra en uventet kant

Navne For abonnenter

Manden, der bragte ægte crepes til Danmark, er død: Christian tændte millioner af stjerner gennem sit liv

Nye regler betyder at mange coronapas udløber søndag

Horsens

Jeg er blevet gravid, mens jeg er i et barselsvikariat - kan min chef fyre mig, når jeg fortæller det?

Navne For abonnenter

Andre cutter sig, jeg brugte tatoveringerne: I dag er Sabrina mor, dagplejer og lykkelig, og hun har ikke længere brug for smerten fra nålen

Erhverv For abonnenter

Henrik taber 100 kroner for hver gris, han sender ud af stalden

Annonce