Annonce
Årets Bojsen

Coronatidens helte: Se hvem der får Årets Bojsen

Lene Kristensen var selvfølgelig på arbejde i sin netop genåbnede butik på Torvet, da chefredaktør Lene Vestergaard, Horsens Folkeblad, dukkede op for at overrække prisen og Christian Lemmerz' bronzeskulptur af hyænen, der bærer et barn i en slynge. Normalt er det kun vinderne af de to mindre Bojsen-priser, der får et beløb på 10.000 kr. sammen med prisen, men i år var der et tilsvarende beløb til hovedprisvinderen. Foto: Morten Pape
Lene Kristensen, grundlægger af butikken Heart & Soul i Horsens, får årets hovedpris for at gøre en stor forskel i coronatiden for socialt udsatte børn og unge, familier og ældre.

Horsens: Hun har et stort og blødt hjerte for at hjælpe mennesker, der har det svært. Og derfor har det været helt naturligt for Lene Kristensen, der i over 10 år har stået bag butikken Heart & Soul i Horsens og den dertil hørende private hjælpeorganisation, at gøre en ekstra indsats i coronatiden.

Ikke bare for socialt udsatte børn og unge, som butikken altid støtter, men også for familier og ældre. Derfor modtager hun hovedprisen Årets Bojsen, som i 2021 uddeles af Horsens Folkeblads Fond for 17. gang.

Årets to mindre priser går til Lars Mose, projektleder hos Bo Trivsel, og Mette Hunger, frivillig igangsætter af selvhjælpsgrupper i Sund By Butikken. Lars Mose hædres for at have gjort en kæmpe indsats for Sundparkens beboere og ikke mindst børnene, som han både har læst virtuelle godnathistorier for og løbet i 24 timer for at samle penge ind til.

Annonce

Mette Hunger får prisen for at have holdt kontakt til medlemmerne af flere ellers lukkede selvhjælpsgrupper. Det har gjort en stor forskel for deltagerne, som i høj grad har været ramt af isolation og frygt for at blive smittet.

Reception er aflyst

Det var helt naturligt for Horsens Folkeblads Fond i år at vælge temaet coronatidens helte. Målet var at sætte fokus på mennesker, som har gjort en stor og positiv forskel for deres medmennesker det seneste år trods begrænsninger og restriktioner. Vilkår, som også ramte overrækkelsen af de tre priser.


...med uvurderlig hjælp fra Horsens Folkeblads læsere er det lykkedes fondens bestyrelse at finde tre vindere, som virkelig fortjener at blive belønnet for deres store og uegennyttige indsats for at hjælpe andre før og ikke mindst under pandemien.

Sven Grønborg, formand for Horsens Folkeblads Fond


- På grund af corona-pandemien har Horsens Folkeblads Fond for andet år i træk været nødt til at aflyse receptionen i forbindelse med uddelingen af Årets Bojsen-priserne. Det er vi selvfølgelig kede af, siger fondens formand, Sven Grønborg.

- Men med uvurderlig hjælp fra Horsens Folkeblads læsere er det lykkedes fondens bestyrelse at finde tre vindere, som virkelig fortjener at blive belønnet for deres store og uegennyttige indsats for at hjælpe andre før og ikke mindst under pandemien. Og avisens redaktion har beredvilligt sørget for, at vinderne har fået priserne overrakt og bliver hædret i avisens spalter. Det er vi taknemmelige for.

Annonce

Julius og humøret

- Igen i år har mange læsere foreslået avisens fremragende tegner, Julius, som Årets Bojsen. Og det har han da virkelig også fortjent - bl.a. for at være med til at holde humøret oppe under pandemien. Men for det første giver vi ikke prisen til avisens ansatte, og for det andet gjorde vi alligevel en lille undtagelse, da vi for en halv snes år siden gav Julius en særlig æres-Bojsen på utallige opfordringer fra læserne, siger Sven Grønborg.

Emil Bojsen

Årets Bojsen har fået navn efter Emil Bojsen, der ud over at være Horsens Folkeblads redaktør i slutningen af 1800-tallet udrettede store ting for datidens Horsens.

Som kun 22-årig blev han leder af Horsens Folkeblad. Han markerede sig ikke bare som en dygtig journalist, men engagerede sig både politisk og praktisk i byen.

Han var med, da Horsens oprettede landets første andelsslagteri, og han var med, da byen øst for centrum fik nye kvarterer med lyse og venlige boliger til de arbejdere, der hidtil havde måttet nøjes med små lejligheder og usunde baggårde.

Busten af ham, der står i Lunden over for Ny Havnegade, er et minde om denne del af hans virke. En tilsvarende buste står i Horsens Folkeblads gård mellem Nørregade og Søndergade.

Lene Kristensen har fået overrakt en hyæneskulptur i bronze, skabt af kunstneren Christian Lemmerz, samt en radering af samme kunstner og 10.000 kr., som hun kan bruge til at glæde nogle af dem, der har været ramt under pandemien. Til Lars Mose og Mette Hunger var der også en radering samt 10.000 kr. til samme formål.

Tidligere modtagere af Bojsen-priserne

 • 2005: Den store Bojsen: Teaterdirektør Frank Panduro. Den lille Bojsen: Tove Hansen, Kirkens Korshær, og Mogens Falk, skoleleder på Søndermarkskolen.
 • 2006: Den store Bojsen: Projektmager Orla Kjeld Bothe. Den lille Bojsen: Eleonora Iversen, Fællesskabet Sind, og Niels O. Nielsen.
 • 2007: Den store Bojsen: Tidl. borgmester Vagn Ry Nielsen. Den lille Bojsen: Lill Harlung, Café Den Hvide Hest, og Fredagsklubben
 • 2008: Den store Bojsen: Træner Kent Nielsen, AC Horsens. Den lille Bojsen: Erik Nørgaard, Horsens Sejlklub, Jazzhors, og Anne Sophie Thykjær, Spil’opperne, Hovedgård Skoleorkester, Horsens Statsskoles Bigband.
 • 2009: Den store Bojsen: Museumsinspektør Ole Puggaard. Den lille Bojsen: Bente Juul Falkenberg, Boller Slot, og Hans Jakobsen, Horsens Badmintonklub, Horsens Sejlklub.
 • 2010: Den store Bojsen: Børge Jørgensen, Team Danmark og Sportssammenslutningen. Den lille Bojsen: Grete Nymark, fmd. for ældrerådet i Horsens, og Keld Glyngø, fmd. for Juelsminde Hallerne.
 • 2011: Den store Bojsen: Vibeke Johansen, Krimimessen. Den lille Bojsen: Aage Egholm, fængselsmuseet i Horsens, og Per Kristensen, Brædstrup Fjernvarme.
 • 2012: Den store Bojsen: Jens Ole Ambjerg, EU-formandskabet og Hotel Opus. Den lille Bojsen: Børge Hede, Glud Museum og As Sogn, og Flemming Hjortlund, Juelsminde Pigegarde.
 • 2013: Den store Bojsen: Hans Søgaard, Broen Horsens. Den lille Bojsen: Grethe Bjerregaard, Brystkræftcafeen, og Jakob Ravn, frivillig i idrættens verden og arrangør af nytårsløbet.
 • 2014: Den store Bojsen: Michael Kvium, kunstner. Den lille Bojsen: Eigil Holm, biolog og forfatter fra Gedved, og Bjarne Haahr, komponist fra Nim.
 • 2015: Den store Bojsen: Lennart Jensen, formand for HIC. Den lille Bojsen: Henning Jensen, tidl. politiker og formand for ældrerådet i Horsens, og Agnete Bjerg, aktiv i Palsgaard Sommerspil.
 • 2016: Den store Bojsen: Michael Mortensen, erhvervsmand, grundlægger af Casa m.m. Den lille Bojsen: Henrik Kjær Andersen, frivillig i Hovedgård, og Firebanden fra Juelsminde: Uffe Bruhn Hansen, Knud Skou, Birger Brix og Anders Kjær Jørgensen.
 • 2017: Den store Bojsen: Jan Torp, teatermand. Den lille Bojsen: Tom Pinstrup, formand for udsatterådet, og Ole Nees, fitnesspionér
 • 2018: Den store Bojsen: Bo Henriksen, AC Horsens-manager. Den lille Bojsen: Ib Hoch, stifter af Karisma-koret og mandegruppe for kræftramte, og Filip Møller, socialt engageret stenhugger.
 • 2019: Den store Bojsen: Virksomheden Palsgaard A/S ved Juelsminde. Den lille Bojsen: Søren Erbs Poulsen, Odder, forsker, og Donson Ustün, Horsens, skraldsamler.
 • 2020: Den store Bojsen: Koncerndirektør Hans Schur, Horsens. Den lille Bojsen: Købmandsparret Gitte og Christian Henriksen, Torsted, og bagerparret Mette og Henrik Kjær, Hovedgård.
Annonce
Hedensted For abonnenter

Tiltalte i sag om millionbedrageri afviser alt: Vi anede ikke, der foregik noget ulovligt, før vi blev anholdt

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Gruppen af 80+ eksploderer i Horsens Kommune: Fra 2024 er der brug for et nyt plejehjem hvert år for at sikre en plejebolig til alle, der har behov

Horsens For abonnenter

Før kiggede folk overbærende: Nu snører Kaare boksehandskerne og får stød i hjernen for at undgå ukontrollerede bevægelser

AC Horsens

AC Horsens jagter en matchbold: Tre ting gør holdet til favorit på den svære udebane i Nykøbing

Kultur

I gamle dage var der ikke meget at råbe hurra for i Horsens Statsfængsel - dét var der tirsdag

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Horsens

Det skal være slut med graffiti og knuste ruder: Ejer af øjebæ ved Vejlevej har købt øvrige ejere ud for at forskønne skæmmet ejendom

Sport For abonnenter

Kommentar: Mesterskabet er langt væk - derfor er HIC nødt til at fordele lønkronerne anderledes, hvis man retur til finalerne

Horsens

Livlig debat om forsvars-forbeholdet: Bliver det dyrere, hvis vi siger ja, og bliver Danmark mere sikkert?

Erhverv

39-årige Iben fra Vejle er blevet slagter i Glud: Uddeler luftede ideen for hende for flere år siden

Topledere mødes i Esbjerg: 10.000 vindmøller skal tidoble kapacitet for havvind i Nordsøen

Brædstrup

Skal Horsens have sin egen camino? Landsbyråd vil binde landsbyer i området bedre sammen

Hedensted For abonnenter

Få overblikket her: Er fjernvarmen på vej til din by?

Horsens

Omdiskuteret skulpturallé har fået sit gennembrud, og flere skulpturer er på vej: Formand foreslår, at der rejses et attraktions-skilt ved motorvejen

Annonce