Annonce
Sport

Coronasmitte sender Horsens IC-spillere i karantæne: Søndagskamp på BGI Akademiet er udsat

HIC skulle have spillet på søndag mod BMS/Herlev, men kampen er udsat, da i omegnen af en håndfuld spillere er i corona-karantæne på Horsens-mandskabet. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Cirka en håndfuld spillere er i karantæne i lokal basket-trup. Derfor må opgøret mod BMS/Herlev udsættes på ubestemt tid.

Horsens: Et udbrud af coronasmitte i spillertruppen tvinger Horsens IC til at aflyse basketliga-opgøret mod BMS Herlev på søndag.

Kampen skulle have været afviklet på BGI-Akademiet i Hornsyld, men er udsat på ubestemt tid, bekræfter HIC's eliteformand Lennart Jensen.

Der er ifølge formanden tale om én smittet spiller, men da der er en række holdkammerater, der enten ikke er vaccineret eller er i gang med at blive det, sendes de i karantæne.

Annonce

Lennart Jensen vil ikke gå i detaljer med, hvem der er smittet eller i karantæne, men det er i omegnen af en håndfuld spillere.

- Vi blev opmærksomme på det tirsdag eftermiddag, og derefter gik det hurtigt. Vi havde et møde tirsdag aften i liga-regi, hvor reglerne blev præciseret, og så er beslutningen lige blevet officiel her til morgen, da BMS/Herlev bekræftede, at det var i orden at udsætte, opsummerer Lennart Jensen.

Fra fredag morgen kl. 6 bliver gældende regler i basketligaen, at mindst seks spillere skal være enten smittet eller i karantæne, for at kampe kan udsættes.

- Vi lå lige på grænsen, som Lennart Jensen formulerer det.

Regner med at spille på tirsdag

Han kan endnu ikke sige, hvordan den daglige træning berøres af situationen.

HIC skal efter planen møde Stevnsgade i København på tirsdag, og Lennart Jensen regner med, at det opgør afvikles som planlagt. De berørte spillere skal kunne fremvise en negativ test på fjerde- og sjettedagen, og hvis ellers smitten inddæmmes, når karantænen at slutte inden da.

HIC har en aftale med BGI Akademiet om at afvikle én kamp pr. sæson hos dem, og det skal nok lykkes senere i sæsonen, siger Lennart Jensen. Om det lige bliver opgøret mod BMS/Herlev, ved han ikke.

Også en tv-kamp i Svendborg torsdag aften er udsat, da fynboerne er ramt af et udbrud. Her er endnu flere spillere berørt.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Borgere glæder sig til at få fjernvarme - men udsigten til to store varmetanke vækker bekymring

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Su-su-superliga! Reportage og masser af billeder fra kæmpe AC-fejring på stadion og fest i Forum Horsens

AC Horsens For abonnenter

Karakterbogen: Genial satsning gjorde angriber til dagens spiller i superliga-sovs

AC Horsens

Stolt og tilfreds cheftræner: Oprykninger vænner man sig aldrig til, og denne her var meget fortjent

Horsens

John Andersen runder snart 83 år, men arbejder syv timer hver dag med sin enestående have

Kristian bor i en campingvogn og vender hver en krone, mens han uddanner sig på ny: - Vi har brug for at se på, hvordan det ikke er urealistisk for voksne at lave et sporskifte

AC Horsens

Se alle billeder og reaktioner: Her rykker AC Horsens op i superligaen

Odder For abonnenter

Bager får sur Smiley for smuds i krogene og kondensvand i fryserummet

Brædstrup

29-årig erkender bilbrande i retten: Jeg var depressiv og nede i livet

Horsens

Yvonne fik hjernerystelse, brækkede næsen og slog tænderne løse på parkeringspladsen foran Lidl: Ejer anerkender problem - kanterne er simpelthen for små

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Debat

Det er med stor bekymring for de foreslåede besparelser, at vi skriver dette: Særlige borgere har brug for særlige indsatser

Erhverv For abonnenter

Anders fik sin drømmeuddannelse i Hedensted, men nu bliver tilbuddet lukket: Der er for få studerende

Hedensted

Nu vil Tørring også med på padelbølgen: Mangler mindst en million for at få projektet skudt over nettet

Annonce