Annonce
Horsens

Coronasmitte på skole i Horsens: 50 elever er sendt hjem til test

60 elever fra Horsens HF og VUC er sendt hjem, efter en elev er testet positiv for Covid-19. Arkivfoto: Morten Pape
Cirka 50 elever blev fredag morgen sendt hjem fra Horsens HF og VUC, efter at en af skolens elever er konstasteret smittet med coronavirus.
Annonce

Horsens: En elev fra Horsens HF og VUC er konstateret smittet med corona.

Det bekræfter skolens rektor Dinna Balling.

- Vi har en elev, der er konstateret positiv, men uden symptomer, siger hun.

Eleven kontaktede skolen med beskeden fredag morgen. Inden da har eleven været i skole i tre dage, oplyser Dinna Balling.

Alle elever, der har været i kontakt med den smittede, blev derfor sendt hjem, og de skal nu testes. Det drejer sig om elevens stamklasse og et enkelt hold, og det er cirka 50-60 elever, oplyser rektoren.

- Vi har været i dialog med sundhedsmyndighederne om, hvordan vi skal håndtere det. Eftersom eleven ikke har symptomer, vurderer de, at der er ringe sandsynlighed for, at der er tale om et udbrud på skolen. Ud fra et forsigtighedsprincip har vi hjemsendt alle, der har haft timer med eleven, men sundhedsmyndighederne mener ikke, risikoen berører den øvrige del af skolen, fortæller Dinna Balling.

Hun har dog valgt at informere alle elever om situationen via elevernes intranet, oplyser hun.

Annonce

Vil følge udviklingen nøje

En bekymret forælder til en elev på skolen har til Horsens Folkeblad oplyst, at der angiveligt er tre smittede elever på skolen.

- Det kan jeg ikke bekræfte. Så skulle det være noget, jeg ikke ved. Jeg har bedt alle elever om at informere mig straks, hvis de testes positiv, og jeg kender kun til den ene, siger Dinna Balling.

- Vi håber ikke, der er tale om et udbrud med flere smittede, men vi vil naturligvis følge udviklingen nøje og agere derefter, siger hun.


Vi har været i dialog med sundheds-myndighederne om, hvordan vi skal håndtere det.

Dinna Ballling, rektor, Horsens HF og VUC
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Horsens

Høje smittetal nærmer sig fra nord - men Horsens Kommune mærker ingen stigning

Annonce