Annonce
Sport

Coronasmitte i HIC-truppen, spillere i karantæne og en udsat kamp i weekenden: Sådan er situationen i klubben nu

Horsens IC - her i kampen mod Svendborg Rabbits i september - har den forgangne uge været hårdt ramt af coronasmitte og spillere i karantæne. Nu lysner det imidlertid. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Minimum seks spillere i coronakarantæne betød, at Horsens IC's kamp mod BMS Herlev i weekenden blev udsat. Tirsdag møder man theView Copenhagen i en vigtig kamp, der har haft langt fra optimale forberedelser for HIC-truppen.

Horsens: Egentlig skulle der i skrivende stund stå otte kampe ud for Horsens IC i Basketligaens tabel.

Det satte et tilfælde af coronasmitte i spillertruppen i den forgangne uge dog en brat stopper for, og klubben måtte i stedet vinke foreløbigt farvel til weekendens kamp mod BMS Herlev - med hjemmel i ligareglerne om, at kampe kan udskydes, hvis en klub har minimum seks spillere smittede eller i karantæne.

Jeg tror aldrig, at jeg har prøvet at møde op til en træning, hvor der praktisk talt ikke var noget hold at træne.

Lukas Varga, cheftræner for Horsens IC

Formand for Horsens IC Lennart Jensen oplyste onsdag, at klubben lå "lige på grænsen". Nærmere bestemt skulle det dreje sig om to spillere, der var smittede, og yderligere en håndfuld spillere, der enten havde været i kontakt med de coronaramte eller ikke selv var vaccinerede.

Annonce

De har siden været i karantæne og er nu ude af den igen, fortæller formanden.

- Status er, at vi er kommet igennem det og fik bremset smitten. Efterfølgende lukkede vi træningen ned i nogle dage, og lige nu har vi kun én spiller tilbage, der afventer svar på sin anden test. Det skulle han få i løbet af i dag, siger Lennart Jensen med henvisningen til myndighedernes anvisninger om, at man som nærkontakt til en coronasmittet kan ophæve sin selvisolation ved negative PCR-test på fjerde- og sjettedagen for seneste kontakt.

Aldrig prøvet at træne et holde uden spillere

Horsens IC har således en stort set komplet trup med, når holdet tirsdag møder theView Copenhagen på udebane.

Cheftræner Lukas Varga fortæller dog, at forberedelserne til kampen - mildt sagt - har været udfordrende.

- Det har været konstante test, isolerede spillere og ja.. meget svært. Vi var nødt til at tage vores forholdsregler. Jeg tror aldrig, at jeg har prøvet at møde op til en træning, hvor der praktisk talt ikke var noget hold at træne, siger han.

I stedet har den stået på individuel træning for de spillere, der gik fri af coronarisiko.

- Jeg har forsøgt at presse spillerene maksimalt fysisk, men holde dem fitte. Og så ellers fokusere på de individuelle skill sets. Spillet bliver nok ikke så sammenhængende i København, men forhåbentlig har vi nok individuel kvalitet til at vinde, siger Lukas Varga, som kalder kampen tirsdag for "vigtig", da holdet skal forsøge at lukke hullet til top tre.

Annonce

Opfordrer spillere til at blive vaccineret

Foruden Horsens IC har også ligakonkurrenterne fra Svendborg Rabbits, der har fået udsat to kampe, og BK Amager været ramt af coronasmitte.

Lennart Jensen er ikke bekymret for den videre sæson, men fortæller, at klubben ønsker at gøre sit til, at Basketligaen kan holde turneringsflowet og undgå yderligere udskydelse af kampe.

- Der var et par stykker i truppen, som ikke var vaccinerede, og det har vi opfordret dem til at blive, siger HIC-formanden.

Han beskriver det som positivt og tryghedsskabende, at der pr. 12. november igen er indført krav om fremvisning af coronapas i forbindelse med blandt andet kampene i Basketligaen - ved flere end 200 betalende tilskuere.

- Vi følger retningslinjerne - og strammer dem endda lidt. Fremadrettet vil vi bede spillerne om at lade sige teste en gang om uge, så de kan have et testresultat 48 timer før kamp. Men det er ikke et krav, siger Lennart Jensen.

Han ønsker ikke at uddybe, hvilke Horsens IC-spillere, der har været smittet med coronavirus, men fortæller, at det ikke drejer sig om nogen af de sædvanlige startere.

Annonce
Horsens For abonnenter

Nyvalgt politiker udfordrede den gode tone i byrådssalen på det første møde: Beskyldte byrådskollega for at 'rage udvalgsposter til sig'

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Brædstrup For abonnenter

Efter vild politiaktion i Nim: Beboere blev vækket af ung mand, der var i fare og bad om hjælp

Sport

HIC-comeback lurede mod mestrene, men gled ud af hænderne: - Det er frustrerende at have fem sæt øjne på mig, hver gang jeg modtager bolden

Horsens

De praktiserende læger må nu vaccinere mod covid-19 - fra fredag kan du se, om din egen læge tilbyder vaccine

Store mængder ulovligt fyrværkeri smugles til Danmark i posten: I år ser ud til at blive et rekordår

Horsens For abonnenter

VIA står til at miste mindst 900 studerende - nu er der sat navn på de seks uddannelser, der skal lukke

Horsens

Omfattende aktion er slut efter fire timer: Mand forskansede sig i hus - politiet ledte efter skydevåben

Horsens

45 smittede på én skole på tre uger: Anbefalingerne virker, og vi går ikke længere på samme måde i panik, men tager det som det kommer

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Odder

Odder midtby undgik oversvømmelse: Ny dæmning holdt på vandet

Horsens For abonnenter

DF'er topper listen: Se hvad Horsens-politikerne tjener på deres byrådsarbejde

Horsens

Brandvæsenet tilkaldt til brand i silo - men flammerne havde en helt naturlig forklaring

Annonce