Annonce
Hedensted

Coronasmitte bliver ved med at stige i Hvirring Sogn: 28 smittede den seneste uge

En stor andel af de testede i Hvirring Sogn har pt. corona. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Nedlukningen af Rask Mølle kan nemt blive en længerevarende affære. Hen over weekenden er endnu flere blevet testet positive med corona. Nu udvides muligheden for test i Rask Mølle.

Rask Mølle: I løbet af weekenden er yderligere otte personer testet positive i Hvirring Sogn.

Det betyder, at nedlukningen af sognet som minimum kommer til at vare til og med mandag 26. april og højst sandsynligt længere.

En nedlukning kan ophæves, hvis antallet af smittede syv dage i træk ikke overstiger 20 personer, hvis incidenstallet er under 400, eller hvis positivprocenten er under to.

Annonce

Mandagens tal for Hvirring Sogn, der blev offentliggjort af Statens Serum Institut klokken 14 viser et incidenstal på 1414. Det dækker over 28 nysmittede de seneste syv dage. Positivprocenten er faldet en smule det seneste døgn, fra 6,9 procent til 6,8 procent. Det er dog fortsat en af landets absolut højeste.

Der er ikke umiddelbar udsigt til, at flere sogne i kommunen er på vej mod nedlukning. Hornborg, der er nabosogn til Hvirring, opfylder godt nok to ud af de tre kriterier med et incidenstal på 619 og en positivprocent på 3,1. Men med fem nysmittede i sognet pt. er der et stykke vej til at opfylde det sidste kriterie på 20 nysmittede.

Også As og Linnerup Sogne opfylder pt. to ud af tre af kriterierne. Tre smittede i Linnerup sogn betyder, at sognet bon'er ud på både incidens og positivprocent, det samme er tilfældet i As i den modsatte ende af kommunen, hvor der har været fem nysmittede den forgangne uge.

Påvirker kommunen

Udbruddet i Rask Mølle påvirker også det samlede tal for Hedensted Kommune. Her har der i den forgangne uge været 95 smittede. 1,05 pct. af de testede er testet positive og incidensen er 203,5.

Som en del af aftalen om den automatiske nedlukning gælder, at en kommune skal lukkes ned, hvis incidensen er over 200. Her er der dog tale om den testkorrigerede incidens. For Hedensted Kommune var den testkorrigerede incidens mandag eftermiddag 119 og altså et stykke fra grænsen på de 200.

Som følge af situationen i Rask Mølle er muligheden for at få foretaget kviktest i Rask Mølle udvidet, så åbningstiden fra tirsdag 20. april er fra 9-19 tirsdag, onsdag, torsdag, fredag og lørdag.

I den følgende uge (uge 17) vil der være åbent for test mandag, tirsdag, torsdag og lørdag fra klokken 9 til 19.

Derefter følger de normale åbningstider – afhængig af situationen.

Talforvirret? - se her

Smittetal er ikke bare smittetal, der findes nemlig to forskellige instanser, der dagligt opgør smittetallene og de gør det på forskellig vis.

Tallene i denne artikel er fra Statens Serum Institut (SSI), der hver dag kl. 14 offentliggør dagens tal på landsplan, kommune og sogneniveau.

Det er disse tal, der afgør om et sogn lukkes ned eller genåbner. SSI ser i deres tal bort fra de seneste to dages testresultater, da der kan gå op til to dage fra podningen til testresultatet er der. Derfor er de seneste to dages testresultater ufuldstændige.

Desuden beregner SSI hver dag et såkaldt testkorrigeret incidenstal på kommuneniveau, der tager højde for forskelle i hvor mange test, der er lavet i den enkelte kommune. Det er dette testkorrigeret tal, der afgør om en hel kommune lukker ned.

Det andet datasæt kommer fra Styrelsen fra Patientsikkerhed og det er de tal, der f.eks. kan ses på Hedensted Kommunes hjemmeside.

Tallene opgøres på kommune og postnummer-niveau. Postnumre svarer ikke nødvendigvis til sognegrænserne. Tallene for 8763 Rask Mølle er f.eks. ikke direkte sammenligneligt med Hvirring Sogn.

Desuden inkluderer tallene fra Styrelsen for Patientsikkerhed også resultater fra kviktest, hvor SSI's tal kun medtager PCR-test.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Efterkommere var helt vildt stolte: Modstandsfolk æres med vejnavne i helt ny bydel

Horsens

Kvik borger afslørede narkohandel

Horsens For abonnenter

Intens stemning ved retten: Dømte for dødsvold ført væk i håndjern under tilråb fra vennerne

Annonce